Top 12: super city break la Milano!

Milano este al doilea oras ca marime din Italia, este capitala Regiunii Lombardia si are peste 1,3 milioane de locuitori. Este unul dintre cele mai bogate orase ale lumii si un important centru financiar, cultural si economic al Italiei. De asemenea, este recunoscut ca si Capitala Modei Internationale, iar locuitorii sai il numesc cu mandrie ” the moral capital of Italy”.

Capitala europeana a modei te asteapta sa petreci o vacanta de neuitat. Milano este un oras elegant, cu obiective culturale si arhitecturale de exceptie, cu festivaluri si concerte, hoteluri superbe si o multime de tineri dornici de afirmare. Milano este deservit de 3 aeroporturi: Malpensa International Airport (45 km de centru), Linate Airport (in oras) si Orio al Serio din Bergamo (special pentru zborurile low-cost).

Clima in Milano este subtropicala umeda, cu veri fierbinti si ierni reci. In perioada iunie-august sunt temperaturi de peste 28 de grade, iar in decembrie-ianuarie termometrele arata intre 1 si 4 grade Celsius.

Intr-un weekend in Milano iti recomandam sa te plimbi pe stradutele orasului, sa vizitezi Doumo, sa faci shopping, sa mananci pizza italiana, dar si multe altele.

Iata mai jos ce sa faci in Milano intr-un super city break:

1. mergi la biserica Santa Maria della Grazie si admira opera lui da Vinci, The Last Supper.

2. viziteaza Doumo si urca pe acoperisul maretei biserici pentru a admira skyline-ul perfect al orasului.

3. mergi la Castello Sforzesco si exploreaza labirintele si muzeele din zona (Pinacoteca di Castello).

4. ia cina la Antica Trattoria della Pesa, un restaurant elegant care serveste cea mai buna funghi porcini pasta din oras.

5. mergi la SPA la Bulgari Hotel si viziteaza Terme Milano (bai de aburi, sauna, piscine).

6. exploreaza zona business si admira balcoanele cu flori de pe strazile orasului.

7. la Pinacoteca di Brera vei gasi cele mai frumoase colectii de arta din oras.

8. nu poti merge in Milano fara sa incerci excelentul cappuccino sau espresso la Trussardi Café, Caffè Miani, Caffe Verdi sau Bar Bianco.

9. mergi la shopping intr-unul dintre cele mai vechi malluri din lume: Galleria Vittorio Emanuele II.

10. exploreaza pietele cu alimente, anticariatele si magazinele vintage, mergi la un spectacol la celebra Opera La Scala.

11. Nu poti pleca din Milano fara sa incerci pastele cu fructe de mare, pizza clasica, biscuitii cu ciocolata, Tiramisu, espresso si cappuccino. Dintre restaurante iti recomandam: Cracco, Savini, Al Mercante, Trattoria Milanese, Ristorante Papà Francesco.

12. Milano nu este doar capitala modei, ci si a distractiilor din Italia. Locuitorii nu ies de obicei in oras doar pentru o simpla cina, ci petrec in celebrele zone Brera Gallery si Navigli. Aici gasesti baruri, restaurante, cluburi de noapte, muzica live. Petrecerile incep in jurul orei 11 pm si se incheie la 4 am.

Orice ai alege sa faci in Milano, superbul oras te asteapta cu portile deschise, iar Veltravel are cele mai bune oferte:)

No Comments :

* Your email address will not be published.