Top cazari in Romania – cele mai frumoase locuri in care poti sta in vacanta

Vacanta inseamna timp liber, relaxare si momente de neuitat alaturi de cei dragi. Unul dintre aspectele care conteaza atunci cand pleci in concediu este cazarea. Aceasta iti poate transforma cele cateva zile in care vei sta acolo intr-un sejur reusit sau unul mai putin reusit. Dar care sunt criteriile de selectie ale unui hotel sau pensiuni in Romania? Unul dintre cele mai importante este confortul, bineinteles, insa si facilitatile oferite de locul respectiv conteaza la fel de mult atunci cand calatoresti cu copiii, spre exemplu.

Iata, asadar, un top al cazarilor din Romania in care te vei putea bucura de vacante de neuitat.

Top cazari in Romania – cum alegi cel mai bun hotel sau pensiune pentru tine

La modul general, cea mai buna cazare din Romania este cea in care te simti bine si in care beneficiezi de confortul pe care il doresti, insa de cele mai multe ori, criteriile de selectie sunt subiective. Iata de ce poti tine cont in alegerea hotelului sau pensiunii atunci cand mergi in vacanta in tara:

Facilitatile oferite. Cazarile de top din Romania vor avea si facilitati pe masura. De la piscina, SPA si pana la mancare, posibilitatea de a efectua diverse activitati sau locuri de joaca pentru copii, acestea sunt aspecte de care poti tine cont atunci cand alegi un hotel sau o pensiune.

Mancarea. Din acest punct de vedere, ai la dispozitie cateva alternative din care poti alege. Multe cazari din Romania ofera mic dejun inclus in pret, demi-pensiune sau chiar un regim all inclusive.

Tipul de camera. Acest criteriu este destul de important atunci cand ai in vedere cele mai bune hoteluri din Romania. Din acest punct de vedere, exista diferente destul de importante intre cazarile de 3 stele si cele de 4 sau 5 stele.

Priveliste. Acesta este un alt criteriu care te poate ajuta sa alegi care este hotelul sau pensiunea in care vei sta. In ultimii ani, numarul cazarilor uimitoare din Romania dupa privelistile pe care le ofera a crescut substantial.

Parerile celor care au fost acolo. Pentru a-ti face o idee despre cum va fi cazarea ta, poti urmari postarile celor care au fost acolo si care si-au lasat impresiile pe site-ul locului de cazare sau pe alte platforme.

Recomandarea agentiei de turism. Atunci cand alegi cazarea printr-o agentie de turism poti cere recomandari, specialistii de acolo putand sa iti ofere informatiile pe care le doresti astfel incat sa faci o alegere potrivita.

In ceea ce priveste cele mai bune cazari din Romania, topurile de mai jos pot fi un ghid in alegerea uneia la munte, la mare sau chiar intr-un oras.

Cele mai bune cazari la munte in Romania

Printre cazarile de vis din Romania, in top intra cele de la munte prin prisma privelistilor pe care le ofera. Acestea pot fi hoteluri sau pensiuni, chalet-uri sau cabanute, ultimele doua tipuri avand avantajul ca ofera intimitate.

Asadar, iata un top al cazarilor la munte in Romania:

 Hotel/PensiuneHotel Rozmarin Predeal Hotel Boutique Belvedere SinaiaBran Monte Crai Chalet

Despre

Unul dintre hotelurile de 4 stele din Predeal. Pune la dispozitie 70 de camere cu sufragerie si baie proprie. Camerele sunt dotate cu minibar, TV, aer conditionat si pat pentru copii.Hotel exclusivist potrivit pentru familii cu copii. Cazarea se face in 16 apartamente. Are restaurant si terasa. Toate camerele au dormitor, living si baie. Hotel cu varietate mare de camere. Dispune si de o casa de vacanta care poate acomoda pana la 12 persoane. Amplasament retras cu privelisti superbe.


Facilitati


Hotelul Rozmarin ofera posibilitatea de cazare cu animale de companie. Este situat la aproximativ 1 km de Partia Predeal Ski Resort si la aproape 6 km de Poiana Brasov Ski Resort. Este dotat cu sauna, sala de fitness, SPA, jacuzzi, solar.Camerele sunt dotate cu aer conditionat si au terase cu privelisti superbe catre munte. Este situat la doar 800 m de Castelul Peles si 1 km de centrul orasului Sinaia. Hotelul dispune si de bar si un lounge. Parcare privata gratuita. Transferul de la aeroport este disponibil la cerere.Aproape de Castelul Bran, la doar 1.7 km. Tot de aici se poate ajunge repede la Palatul Cantacuzino si Cetatea Rasnov. Camere cu baie proprie. Loc de joaca pentru copii. Gratar in aer liber.
 DezavantajeCel mai rapid se poate ajunge aici cu masina.Preturi peste medie.Pretul mai ridicat.
Vezi AICI pretulVezi AICI pretulVezi AICI pretul

Acestea sunt 3 dintre cazarile uimitoare de la munte din Romania si in care poti merge atat cu copiii, cat si in cuplu. Pe langa acestea, mai exista si alte hoteluri si pensiuni de top in care te poti caza in functie de ce doresti sa vizitezi si activitatile pe care ti-ai propus sa le faci.

Dar o vacanta in Romania nu inseamna doar munte, asadar, lista topurilor de cazare din Romania se poate extinde si la mare, mai ales ca sezonul se termina mult mai tarziu acum, iar optiunile sunt mai mult decat ofertante.

Cele mai bune cazari la mare

Daca zonele montane intra in topul cazarilor de vis din Romania, cele de la mare ar putea intra in cel al distractiei. Cu toate acestea, sunt mai multe criteriile dupa care te poti lua in alegerea celei potrivite pentru o vacanta la mare reusita. Din acest punct de vedere, accesul cat mai rapid la mare poate fi unul din ele.

Iata si un top al cazarilor la mare din Romania pentru o vacanta reusita:

 Hotel/PensiuneHotel Nyota ConstantaHotel Del Mar ConstantaHotel Vega Constanta



Despre


Hotel modern dotat cu parcare privata. Access facil, fiind localizat pe Bd. Mamaia. Camere cu zona de living si baie proprie. Camere dotate cu A/C, minibar, balcoane sau terase cu vedere la mare.  Hotel de 4 stele aflat in Constanta. Hotelul se alfa la 3 km de Mamaia si 35 de km de Aeroportul Mihail Kogalniceanu. Ca dotari, hotelul ofera 5 suite junior si 75 de camere duble.  Unul dintre hotelurile de 5 stele din Constanta. Hotelul de afla la 5 km de Mamaia. Dispune de 124 de camere moderne. Camerele sunt dotate cu paturi king size sau duble. In interiorul hotelului sunt disponibile si servicii de babysitting pentru familiile cu copii.


Facilitati


Hotelul are piscina privata. Se ofera transfer de la aeroport. Terasa aflata pe acoperisul hotelului. Hotelul dispune si de SPA si bar la piscina. Exista si piscina pentru copii la locatie.Camerele sunt dotate cu aer conditionat si terase sau balcoane cu vedere la mare. Hotelul dispune de sala de fitness, precum si de facilitati pentru diverse activitati precum tenis de masa, biliard, etc. Hotelul ofera si servicii de sauna si terapii corporale. Are si terasa, bazin de inot la interior si piscina exterioara. Parcare gratuita in incinta.Majoritatea camerelor au balcoane cu vedere directa la mare. Plaja privata cu umbrele. Bar propriu pe plaja. Piscina in incinta hotelului cu sezlonguri. Servicii de infrumusetare. Magazin de suveniruri. Lenjerie de pat premium in camere.
 DezavantajeNu accepta animale de companie.Nu accepta animale de companie.Pretul peste medie.
Vezi AICI pretulVezi AICI pretulVezi AICI pretul

Bineinteles ca pe langa aceste cazari de top de la mare, mai exista si alte hoteluri si chiar pensiuni pentru care poti opta atat in plin sezon estival, cat si in afara acestora.

In ultimii ani multe dintre statiunile de pe litoral au trecut prin transformari care au dus la largirea plajei, cum este zona Mamaia, dar si prin ridicarea de hoteluri noi cu foarte multe facilitati, la fel ca in tari vecine precum Bulgaria sau Grecia care conduce inca in preferintele romanilor.

Cele mai bune cazari din Romania in orase mari

Daca iti plac city break-urile, Romania poate fi pusa pe lista ta de calatorie, mai ales ca este destul de usor sa mergi in aproape orice oras al tarii in momentul de fata. La fel ca in destinatiile mai indepartate de casa, si in orasele romanesti cazarea este destul de importanta, iar la fel sunt si facilitatile oferite.

Printre primele orase care merita vizitate in Romania sunt cele mari, printre ele regasindu-se Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Acestea sunt foarte ofertante atat din punct de vedere turistic, cat si al cazarilor.

Iata si un top al celor mai bune hoteluri din Romania dintre cele 3 orase amintite mai sus:

 Hotel/PensiuneTraian Grand Hotel IasiHotel Platinia Luxury Cluj-NapocaHotel Tresor Le Palais Timisoara


Despre

Unul dintre cele mai mari hoteluri de 3 stele din Iasi. Hotelul este dotat cu 138 de camere. Dispune de paturi duble in camere dotate cu aer conditionat si balcoane.Hotelul de 5 stele se afla in cartierul Manastur. Este unul dintre singurele hoteluri de 5 stele din Cluj-Napoca. Camere dotate cu zone de living si baie in standard. Hotelul dispune de parcare privata cu valet gratuit.Hotel de 5 stele, mic si cochet. Hotelul dispune de 46 de camere. Hotelul este in apropierea Aeroportului Timisoara (TSR).


Facilitati

Hotelul dispune de restaurant in care poate fi luat micul dejun. Parcare gratuita. Serviciu de spalatorie. Serviciu de concierge. Se afla aproape de centru orasului, cu acces rapid la Catedrala Metropolitana si Palatul Culturii.Hotelul are propria gradina. Clientii beneficiaza si de sala de fitness. In restaurantul hotelului se poate servi micul dejun. Ca puncte de atractie in apropierea sa sunt Gradina Botanica la 1.2 km, Muzeul National de Istorie la la 1.5 km, Teatrul National la aproximativ 2 km. Sunt puse la dispozitie si servicii de transfer de la aeroport.Hotelul dispune de piscina exterioara, ceea ce il face ideal pentru vacante in familie. Oaspetii hotelului beneficiaza de mic dejun gratuit. In incinta hotelului functioneaza si o cafenea. La 3.9 km de hotel de afla Castelul Huniade. Acesta se afla si la doar 3.5 km de un centru comercial din Timisoara.
 DezavantajePreturi mai ridicate.Preturi peste medie.Este un hotel de 5 stele, iar preturile sunt peste medie. 
Vezi AICI pretulVezi AICI pretulVezi AICI pretul

Exista foarte multe cazari de top in Romania, fiecare persoana putand sa aleaga dupa propriile dorinte. Astfel, pe langa hotelurile si pensiunile prezentate aici, exista o varietate de locuri in care te poti caza atat la mare, cat si la munte sau in orice oras pe care doresti sa il vizitezi.

In concluzie, articolul a sintetizat principalele criterii dupa care poate fi aleasa o cazare, precum si un top 3 al celor mai frumoase de la munte, de la mare si din cele mai mari orase romanesti. Astfel, oriunde ai vrea sa calatoresti, poti folosi hotelurile mentionate ca un ghid.

Sursa foto: Unsplash.com.

Intrebari frecvente despre cazarile din Romania

1. Care este principala diferenta intre o pensiune si un hotel?

Pensiunile sunt cazari administrate adesea de persoane private si sunt mai mici decat hotelurile. De asemenea, exista anumite limitari si la serviciile oferite de primele. Hotelurile sunt mai mari, dispun de mai multe camere si ofera mai multe servicii.

2. Se cere avans la rezervarile facute la locurile de cazare in Romania?

Da, este posibil ca un avans minim de 20% – 30% sa fie cerut de hoteluri si pensiuni, acestea fiind stabilite individual.

3. Pot rezerva una dintre cazarile de mai sus printr-o agentie de turism?

Da, toate cazarile de mai sus pot fi rezervate printr-o agentie. De asemenea, pentru unele dintre ele exista si posibilitatea de a opta pentru servicii de tip avion si cazare pentru o calatorie cat mai relaxata.

4. Accepta pensiunile si hotelurile din Romania animale de companie?

Tendinta este ca din ce in ce mai multe cazari sa accepte animale de companie, insa acest serviciu este stabilit individual de fiecare locatie in parte.

5. Ce este inclus in pretul unei cazari in Romania, de obicei?

Cele mai multe cazari din Romania au incluse in pretul standard articolele care se gasesc in camera, de la prosoape, lenjerie, utilizarea aparatelor, parcarea precum si accesul la unele facilitati. Acestea depind insa de oferta hotelului sau pensiunii alese.

No Comments :