Turism in Taiwan – pune o noua destinatie de vacanta asiatica pe lista de calatorii

Asia, cel mai mare continent al Pamantului, este unul dintre cele frumoase in materie de peisaje, diversitate culturala si gastronomie, ceea ce il face una dintre cele mai atragatoare destinatii turistice. In afara de statele in care multi romani au ajuns deja, o tara mai putin promovata a fost si este Taiwanul.

Din punct de vedere al turismului, Taiwanul merita descoperit in timpul unor concedii de cel putin 6 sau 7 zile, dar si de city break-uri atunci cand vine vorba despre orasele sale emblema, precum capitala Taipei sau Kaoshiung si Taichung, doua dintre metropolele tarii asiatice. Aflat in mijlocul Oceanului Pacific, micul stat are atat de multe de oferit incat este imposibil sa nu te indragostesti de el si sa vrei sa te intorci. De asemenea, este potrivit pentru vacante tihnite, datorita faptului ca este izolat de restul continentului.

Cand este cel mai bine sa mergi in Taiwan si ce obiective turistice vei gasi aici? Descopera toate aceste informatii din acest ghid.

Totul despre Taiwan, una dintre cele mai mici tari asiatice

Totul despre Taiwan una dintre cele mai mici tari asiatice

Taiwanul este una dintre cele mai mici tari din Asia. Acest mic stat insular din mijlocul Oceanului Pacific este izolat in comparatie cu unele dintre cele mai mari destinatii de vacanta, precum China si Japonia. Cu o istorie zbuciumata care inca se scrie, aceasta este alcatuita dintr-o insula mare, cea a Taiwanului, arhipelagurile Penghu, Kinmen și Matsu, precum si alte insule mai mici.

Taiwanul este recunoscut ca tara de doar 23 de state ale lumii, fiind considerat parte a Republicii Chineze. De aceea este denumit uneori si ,,cealalta China’’.

Turismul este principalul sector economic al Taiwanului, aceasta fiind cunoscuta si drept Insula Pestilor, deoarece oriunde ai merge aici, vei gasi o multime de specii pe care le vei intalni pentru prima data. Salbatic, spectaculos, luxuriant – iata doar cateva adjective care abia se apropie de ce se inseamna acest mic stat insular din punct de vedere turistic. Asadar, fie ca te intereseaza un city break in Asia in Taipei, capitala sa sau o vacanta de durata mai lunga, de amandoua te poti bucura pe deplin.

Pentru ca este totusi o tara asiatica, asadar, destul de departe de Romania, este recomandat sa te interesezi dinainte despre Taiwan din punctul de vedere al unei calatorii.

Turism in Taiwan – clima, fus orar, vize necesare

Turism in Taiwan Clima fus orar vize necesare

Fiind un stat asiatic, dar si unul insular, turismul in Taiwan se poate desfasura in orice perioada a anului, clima sa fiind una blanda, subtropicala. Aceasta este caracterizata si de perioade cu ploi abundente, informatie pe care o stii deja daca ai mai fost in vacanta pe acest continent. Asadar, iata la ce te poti astepta:

  • martie si aprilie sunt cele mai propice luni pentru a te bucura de o vacanta in aceasta tara, putand sa descoperi obiectivele turistice din Taiwan sau sa te bucuri de un concediu la plaja;
  • cele mai calde luni sunt cele de vara, din iunie pana in septembrie inclusiv;
  • iunie, august si octombrie sunt cele mai ploioase luni in Taiwan;
  • temperatura medie anuala este 22 de grade;
  • in partea de nord a insulei, sezonul ploios se intinde intre ianuarie si martie;
  • partile centrale si de sud, pe de alta parte, nu au sezon ploios, putand fi vizitate oricand in timpul anului.

Hualien City si Parcul National Taroko sunt zonele cu cea mai buna clima aproape tot anul, iar daca te intereseaza o vacanta in care sa poti sta la plaja sau sa desfasori diverse sporturi acvatice, iunie, septembrie si octombrie sunt printre cele mai potrivite in zona Taipeiului.

Ce face din aceasta tara o destinatie de pus pe lista de calatorii sunt chiar perioadele din an in care poti merge acolo si care corespund cu cele care in Romania inseamna sfarsitul concediilor de vara, in special in lunile septembrie si octombrie. Daca te-ai hotarat asupra unei vacante aici si esti in cautarea ofertelor de avion si cazare in Taiwan, trebuie sa mai stii ca micul stat este inainte cu 8 ore fata de Romania, iar pentru sederi de mai putin de 90 de zile nu ai nevoie de viza.

Atentie, insa, daca doresti sa mergi in China de aici, deoarece pentru aceasta din urma vei avea nevoie de un pasaport cu valabiliate de cel putin 6 luni, dar si de viza.

Taiwanul si turismul sau – cele mai bune perioade de vacanta

Taiwanul si turismul sau Cele mai bune perioade de vacanta

Alegerea perioade de vacanta pentru Taiwan nu ar trebui sa fie o problema, insa depinde foarte mult de zona in care doresti sa mergi – astfel, o parte a insulei, respectiv cea de nord este afectata de musoni, in timp ce centrul si sudul insulei sunt la adapost de ploile abundente cauzate de acestia.

Nu degeaba turismul este cel mai dezvoltat sector economic al Taiwanului, acesta putand fi vizitat oricand in timpul anului, dar cu precadere cele mai bune perioade pentru vacanta sunt primavara tarzie si inceputul toamnei. Pentru city break-uri, insa, poti merge acolo in orice anotimp. Tot ce ai de facut este sa iti alegi cand doresti sa vizitezi si sa iti achizitionezi biletul de avion cu ceva timp inainte pentru a face economie din punctul de vedere al transportului, bani pe care ii poti cheltui la destinatie.

Cat de scump este Taiwanul? Preturile de aici, desi sensibil mai mari decat in Romania, sunt mai mici comparativ cu alte destinatii la fel de populare din alte tari asiatice, precum Vietnamul, dar mai ales in comparatie cu China si Japonia, doua dintre puterile economice ale continentului.

Pe langa o vacanta intr-o destinatie exotica, ceea ce cu siguranta este Taiwanul, aici poti vedea si destul de multe obiective turistice care te vor uimi. Pe langa capitala Taipei, care este spectaculoasa prin prisma peisajelor rapitor de frumoase, aici poti vedea si Parcul National Taroko, una dintre minunile naturale ale acestei insule.

Obiective turistice in Taiwan

Obiective turistice in Taiwan

Unul dintre principalele motive pentru a pune Taiwanul pe lista ta de calatorii este ca vei avea atat de multe locuri de vizitat aici, incat te vei intoarce cu povesti pe care le poti spune zile la rand. Taipeiul este unul dintre cele mai cosmopolite orase ale tarii, pe langa faptul ca este si capitala sa, asadar o vizita aici este de neratat cand ajungi.

Pe langa capitala, ai o multime de alte obiective turistice in Taiwan. Printre ele merita amintite:

  • Wulai, care se afla in partea de nord a capitalei Taipei si care e renumit pentru izvoarele termale;
  • Insulele Kinmen – unul dintre cele mai importante puncte de atractie in ceea ce priveste Taiwanul si turismul sau, fiind cunoscute si ca ,,parcul din mare’’;
  • Parcul National Kenting care se afla in sudul insulei, mai precis in regiunea Hengchun, acesta fiind unul dintre locurile de vizitat, dar si de plaja si sporturi acvatice din Taiwan;
  • Zona Scenica Alishan care este, de fapt, o regiune muntoasa cu nu mai putin de 25 de culmi care pot atinge si 2.000 de metri in inaltime si unde vei putea descoperi traditia ceaiului direct de la populatia Tsou;
  • Lukang, un oras in care vei avea ocazia sa descoperi traditia chineza cu templele care se gasesc si in China continentala;
  • Tainan, unul dintre cele mai vechi orase taiwaneze si chiar capitala Taiwanului imperialist;
  • Lacul Sun Moon, cel mai mare din Taiwan si una dintre cele mai populare atractii turistice pentru strainii care vin in vacanta aici.

Bineinteles, aceste locuri de vizitat nu iti vor spune totul despre Taiwan, dar ele sunt un bun inceput pentru a descoperi aceasta tara si in vacante ulterioare. Cu toate ca este mic, statul insular este atat de spectaculos prin peisajele sale, incat te vei indragosti de el iremediabil. Din acest punct de vedere, una dintre cele mai frumoase privelisti o vei descoperi pe Insulele Kinmen, unde vei vedea unele dintre cele mai frumoase si rare flori si pasari din lume.

In Taiwan, latura traditionala a culturii chineze se imbina cu cea moderna prin resorturi cu servicii impecabile, ca intr-unele dintre cele mai cunoscute tari drept destinatii de vacanta, cum sunt Thailanda sau Filipine, perle ale turismului asiatic.

Locuri de vizitat in Taiwan – Unde sa mergi in vacanta

Locuri de vizitat in Taiwan  Unde sa mergi in vacanta

Daca te intrebi care sunt cele mai frumoase atractii turistice din Taiwan, raspunsul este ca sunt atat de multe incat atunci cand calatoresti aici pentru prima data iti poate fi greu sa stabilesti tot ce vrei sa vezi. Printre acestea, Parcul National Taroko este unul dintre obiectivele peste care nu vrei sa sari. Aici vei gasi Altarul Primaverii Eterne, unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din aceasta tara, fiind denumit asa pentru verdele intens al plantelor de aici.

Pe langa acest parc spectaculos, mai sunt atat de multe locuri de vizitat in Taiwan incat ai de unde alege, iar pe lista ta s-ar putea regasi si:

  • Pingxi, un mic oras din Taiwan care este renumit pentru traditiile de Anul Nou chinezesc si care este una dintre cele mai importante atractii turistice pentru straini;
  • Anping, care este unul dintre cele mai importante centre istorice ale Taiwanului, acesta fiind o marturie a ocupatiei olandeze, printre care cel mai renumit este Fortul Zeelandia;
  • Dajia, care este un oras de coasta inconjurat de doua rauri Dajia si Da’an, in spatele sau ridicandu-se falnici Muntii Tiezhen;
  • Beitou, care se afla in apropierea Taipeiului si unde te poti delecta cu baile de izvoarele termale de aici;
  • Meinong, care este leaganul culturii tradiționale Hakka.

Multe dintre principalele obiective turistice ale Taiwanului sunt in apropierea Taipeiului si a oraselor mai mari, astfel ca iti va fi usor sa ajungi la multe dintre ele cu ajutorul mijloacelor de transport in comun.

Atractii turistice in Taiwan

Atractii turistice in Taiwan

Cand vine vorba despre Taiwan si turismul sau, unul dintre obiectivele cele mai cunoscute este Taipei 101, cea mai inalta cladire din lume timp de mai multi ani, pana la ridicarea Burj Khalifa in Dubai. Cu o inaltime de 510 metri, aceasta ramane totusi un etalon si cea mai vizitata atractie turistica a tarii.

Pe langa acestea, iata ce locuri de vizitat mai ofera Taiwan si pe care nu ar trebui sa le ratezi:

  • Chiang Kai-Shek Memorial Hall din Taipei, un complex dedicat personajului cu acelasi nume care a fost principalul adversar al lui Mao si care este considerat fondatorul Taiwanului;
  • Muzeul Palatului National din Taipei adapostete mai bine de 650 de artefacte, inscrisuri si alte obiecte de mare valoare de origine chineza;
  • Danshui, satul de la marginea capitalei, unde vei gasi una dintre cele mai importante piete traditionale si unde te vei putea delecta cu fructe proaspete, fructe de mare si alte bunatati traditionale;
  • Templele Bao-An si Xingtian sunt doua dintre cele mai frumoase obiective turistice din Taipei si din Taiwan, primul fiind ridicat in anul 1830, iar cel de-al doilea in 1967;
  • Moscheea din Taipei, una dintre cladirile cele mai frumoase din capitala tarii si un veritabil lacas de cult al religiei arabe;
  • Binjiank Park este unul dintre locurile de vizitat ale Taipeiului, acesta adapostind Lin Antai, o constructie traditionala chineza foarte frumoasa;
  • Gradina Botanica din Taipei este locul in care te poti opri daca nu ai timp sa vizitezi unul dintre orasele de coasta, unde te poti bucura de flora spectaculoasa proprie Taiwanului.

In concluzie, turismul in Taiwan este una dintre cele mai bine cotate sectoare economice, acest mic stat retras din Oceanul Pacific, denumit si Insula Frumoasa de catre portughezi fiind unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume pe care le vei vizita. Cu flora si fauna unice, peisaje care iti vor taia rasuflarea si vreme calda si placuta tot timpul anului, cu siguranta merita sa se regaseasca pe lista de tari asiatice pe care sa le vezi cel putin o data in viata.

Sursa foto: Unsplash.com.

No Comments :