Un city break de toamna-Viena

Un city break de toamna- Viena. As reveni cu placere oricand in Viena mai ales ca am avut norocul sa nimeresc  la sfarsitul lunii noiembrie, cand se deschid Pietele de Craciun atat de renumite.

Am achizitionat biletele de avion pentru acest sejur inca din februarie cand am prins o oferta speciala si biletele au fost foarte avantajoase chiar cu compania Austrian Airlines. Despre cazare, am cautat putin mai mult si ma bucur ca am avut inspiratia sa ma opresc la hotelul Senator 3*.

Dupa un zbor  scurt si linistit, am aterizat in Viena, intr-o zi destul de mohorata. In aeroport, norocul nostru a fost ca am gasit foarte repede Biroul de informare turistica – exact in zona de iesire din aeroport, acolo unde se ridica bagajele. Nu stiu ce m-as fi facut daca nu as fi apelat la ei…. In primul rand iti pun la dispozitie un card pentru turisti care este valabil pentru toate mijloacele de transport in Viena –  autobuze, tramvaie, metrou – pentru doar 18,5 eur de persoana, valabil pentru 72 ore ai scapat de grija biletelor, primesti o harta a orasului ( este destul de greu si scump sa cumperi bilet de la aparatele speciale in statii sau chiar in mijloacele de transport) si inca 6 eur doar pentru dus ai asigurat si transportul  din aeroport pana in oras si ajungi foarte repede in Westbanhof, unul din nodurile importante ale transportului public.

Pentru a ajunge la hotelul nostru, conform indicatiilor primite in aeroport am mai luat tramvaiul cateva statii si am ajuns.  De afara hotelul nu spune prea multe – insa cum intri  este intampinat cu caldura de personal si ni s-a facut check-in-ul  chiar daca era foarte devreme.  Dupa parerea mea, si nu numai, este unul dintre cele mai bune hoteluri , privind raportul calitate / pret si isi merita bulinele de pe Tripadvisor.

Cam atat despre asta…..si am pornit, cu piciorul in a descoperi cat de mult putem in doar 2 zile de vizitat cat am avut la dispozitie.  Prima impresie si cea mai frumoasa….tot orasul era impodobit de sarbatoare.  Prima data ne-am indreptat catre Rathaus. Cladirea primariei, construita in stil neo gotic, pe care o stiam doar din imaginile de la televizor, crea o imagine de poveste, mai ales ca se lasa incet inserarea si luminitele straluceau peste tot, cladirea era luminata prin toate colturile si turnurile, iar parcul din fata era plin de casute de lemn ornate cu ghirlande de brad,cu fel de fel de obiecte  expuse spre vanzare iar copacii erau impodobiti cu fel de fel de jocuri de lumini si sporeau farmecul targului.

O alta zona frumoasa si de vizitat, este Palatul Hofburg in interiorul caruia se afla si Muzeul Sissi si Scoala spaniola de echitatie si dresaj.

Ne-am plimbat  prin piete, printre statui  si alte monumente care se succed pana la Palatul Albertina, unde se afla una din cele mai mari colectii de desene si gravuri din lume.

Am continuat si pe Karntner Strasse, cea mai eleganta strada de cumparaturi din Viena unde din pacate nu am facut decat sa ne plimbam si sa admiram vitrinele.

 

Cam atat din Viena. Nu mai povestesc despre drumul de intoarcere in care am stat in avion pe pista vreo 3 ore, pana am decolat si am ajuns in tara spre dimineata. Nu a mai avut importanta fata de amintirile cu care am ramas.

No Comments :