Unde petreci Craciunul in Romania

Unde petreci Craciunul in Romania? Chiar daca adoram sa calatorim prin lume, cand vin sarbatorile de iarna, dorul de casa si de familie ne impinge sa revenim acasa. Sa vizitam Romania cea frumoasa, sa petrecem cu cei dragi si sa mancam traditional. Noi iti recomandam cateva locatii superbe unde sa petreci Craciunul anul acesta.

 

Unde sa petreci Craciunul in Romania

 

1. Maramures

Nicio zona din Romania nu cred ca este mai frumoasa decat Maramuresul istoric de Craciun. Participa la evenimentele din sate, stai de vorba cu localnicii, bea o palinca si mananca bucate alese.

Foto: emaramures.ro

 

2. Brasov si statiunile de pe Valea Prahovei

Brasovul este un oras superb, in care nu te vei plictisi. Oamenii sunt prietenosi, gasesti multe hoteluri si pensiuni, iar localnicii te vor primi chiar in casele lor. Exista baruri si cluburi, iar bradul din Piata Sfatului este spectaculos. In celelalte statiuni – Predeal, Sinaia, Busteni – poti merge la ski sau sa te relaxezi cu un vin fiert si un gratar in aer liber.

Foto: stiuunloc.ro

 

3. Bucuresti

Si anul acesta se pregatesc o multime de surprize in capitala: spectaculoasa piata de Craciun de la Universitate, lumini superbe, orasele ale copiilor, show-uri de exceptie, dansuri, patinoare, colinde si voie buna. Nu rata evenimentele din cel mai vibrant oras al tarii!

Foto: life.hotnews.ro

 

4. Manastirile din Moldova

Petrece un Craciun traditional in Moldova, la manastirile celebre din zona: Putna, Varatec, Voronet, Agapia. Slujba din dimineata de Craciun iti va umple sufletul de bucurie si pace, iar oamenii stiu sa organizeze o sarbatoare pe cinste!

Foto: armeanu.blogspot.com

 

5. Sibiu si Sighisoara

In Sibiu deja s-a deschis una dintre cele mai frumoase piete de Craciun din Europa. Poti petrece cu vin fiert si prajituri cu nuca, traditionale, poti asculta colinde si admira copiii care se bucura de frumoasa sarbatoare. In Sighisoara, tacerea din noaptea sfanta este impresionanta pana la lacrimi.

Foto: Vlad Semen, www. ioanabudeanu.com

 

Oriunde ai merge – in Iasi, Cluj, Timisoara, in satele din Ardeal, la mare sau la munte, sunt convinsa ca sarbatoarea Craciunului este mai frumoasa acasa, in Romania!

No Comments :