Vacanta de iarna in Tenerife

Am primit de-a lungul timpului sute de întrebari legate de Tenerife. De la vreme la preturi, de la atractii la hoteluri si de la transport la cele mai interesante parcuri de distractii. Multi dintre voi isi doresc o vacanta in Tenerife, insa exista nelamuriri legate de ce poti face pe insula, daca poti inota in decembrie, cat costa zborurile si daca hotelurile sunt exact ca in poze. Azi voi face lumina:) In plus, stii de ce Tenerife este cea mai buna alegere pentru vacanta ta de iarna? Afla mai jos…

Cum ajungi in Tenerife

Exista mai multe posibilitati:

1. Cu WizzAir – care are zboruri directe Bucuresti-Tenerife. #Veltravel iti organizeaza zborul perfect si stie cand sunt cele mai bune preturi.

2. Fie cu doua zboruri diferite. Aici vorbim despre multe, multe posibilitati: doua low-cost-uri, un low-cost si un avion de linie, doua curse de linie, cu escala in: Londra, Barcelona, Madrid, Pisa, Paris etc.

3. Sejur Charter Tenerife.

Pentru a cumpara bilete de avion cât mai convenabile, iti recomand sa te adresezi echipei veltravel.ro.


Transport pe insula, ATM-uri, internet

Tenerife este extrem de bine servita de TITSA, autobuze rapide, cu aer conditionat, care isi respecta programul la secunda. Noi am calatorit cu ele peste tot pe insula si le recomandam cu drag. Site-ul lor titsa.com este la fel de bine pus la punct, poti inclusiv sa-ti organizezi excursiile dupa ceas.

ATM-uri sunt peste tot, la majoritatea nu se plateste comision de extragere ca in alte parti ale lumii. Le recomand pe cele locale: La Caixa, Banca Popular, Banco Santander, BBVA.

Internetul nu este una dintre preocuparile de baza ale canarienilor. Insa da, gasesti conexiune wifi free in baruri si hoteluri. Iti recomand sa iti cumperi o cartela de telefon/internet de la Movistar.


Clima in Tenerife

Temperatura in Tenerife este relativ constanta tot anul: 22-23 de grade. Insa… atunci cand termometrele din sud indica 23 de grade, fii sigur ca vei simti cam 29. Astfel, in decembrie-ianuarie poti merge la plaja linistit si poti inota in ocean. Noi am facut baie pe 3 ianuarie, fara probleme.

In sud ploua foarte, foarte rar, insa mai sunt zile cu praf in aer, venit din Africa, numit calima. Nu este nimic de speriat, dimpotriva, toata atmosfera va avea o nuanta ciudata, de roz aprins. In nord ploua mai des, este totul mai verde si mai proaspat.

Serile si diminetile sunt racoroase. Deh, apropierea de Sahara…

In plus, pe toata insula (mai ales in anumite zone din sud: El Medano, Masca) bate vantul destul de puternic. Trebuie sa ai la tine o geaca subtire de vant, ploaie, aer rece.

Si nu te speria daca vezi in poze multi nori. Tenerife este o insula ascunsa printre nori, insa acestia creeaza un efect minunat: caldura, peisaje de vis, apusuri incredibile.


Cazare in Tenerife

Exista doua zone distincte pe insula: nordul (capitala Santa Cruz, Puerto de la Cruz) si sudul (celebra Playa las Americas). Diferentele dintre ele tin de vreme (in nord este mai racoare, ploua mai des), de turism (concentrat in proportie de 80% în sud) si de preturi (în Santa Cruz este putin mai ieftin).

Oriunde vei sta, fie in Santa Cruz, fie in sud, vei putea face excursii de cateva zile oriunde pe insula! Ca sa o strabati de la sud la nord ai nevoie de maxim doua ore.

Pe Veltravel.ro gasesti o multime de hoteluri, potrivite cu bugetul tau:)

Cele mai frumoase plaje din Tenerife:

Playa de Las Teresitas

Playa de Las Americas (Playa Bobo, Playa Troia, Vistas etc.)

Playa Del Duque

La Arena (blue flag)

Playa Jardin (Puerto de la Cruz)


Obiective turistice, atractii, excursii & entertainment in Tenerife:

– Aqualand si Siam, daca esti fan al parcurilor acvatice si daca adori show-urile cu delfini.

– Jungle Park si Loro Park – gradini zoologice incredibile, care merita intr-adevar!

– viziteaza oraselele de pe coasta si satele localnicilor, capitala si targurile din munti.

Iti recomand: Puerto de la Cruz, La Orotava, Santa Cruz de Tenerife, Candelaria, Guimar, Las Galletas, Playa de las Americas, Guia de Isora, Puerto de Santiago, Masca, Santiago del Teide, El Tanque, Garachico, Icod de los Vinos, San Juan de la Rambla, Los Gigantes.

– fa un tur al celor mai frumoase plaje din Tenerife: Las Teresitas, Playa Martianez, Playa de las Arenas, Playa Socorro, Playa Las Gaviotas, Playa de la Tejita, Playa del Duque, Playa de las Vistas, Playa Jardin. In sud sunt peste 10 plaje superbe, una langa alta, de-a lungul coastei Atlanticului, pe care le poti vedea daca faci o plimbare mai lunga, de 2 ore.

– fa scuba diving, windsurfing, hiking, snorkeling, da-te cu parapanta, fa surf – asta daca esti iubitor al sporturilor acvatice.

– mergi cu vaporul sa observi balenele în Los Gigantes.

– fa turul Parcului National si urca pe Teide, la peste 3.000 m. Daca ai doar o saptamana de vacanta, excursia pe Teide o poti reprograma pentru alta vizita:)

– mergi in Icod de los Vinos sa vezi Drago Milenario (un copac-dragon batran de 1.000 de ani) si muzeul fluturilor.

– fa un safari cu submarinul in Atlantic.

– calareste in La Caldera del Rey.

– mergi la shopping in mall-urile din Santa Cruz, sunt minunate!


Gastronomie, shopping si viata de noapte

Gastronomia se bazeaza in Tenerife pe preparate cu specific spaniol – la aproape toate restaurantele vei gasi tapas, bere si sangria, paella si fructe de mare. Exista insa si multe alte baruri si restaurante cu specific international. In zona Torviscas din sud sunt cateva restaurante mexicane pe plaja, pe care le recomand. In Santa Cruz totul este mai asezat, mai rustic. Iar in Puerto de la Cruz, preturile sunt mai mari.

Shopping-ul este ridicat la rang de arta in Tenerife, preturile la hainele de firma, gadgeturi si alte produse fiind deosebit de atractive (tax free). Exista numeroase mall-uri si magazine unde poti negocia pana la jumatate din pretul expus.

Viata de noapte este activa mai ales in sudul insulei, in zona turistica. Exista baruri si cluburi de noapte, un teatru, dar si localuri pentru adulti. Preturile sunt medii.


Excursii/parcuri de distractii in Tenerife:

Aqualand Costa Adeje
Site: aqualand.es

Jungle Park (Arona) – transport gratuit din sud
Rezervari online si reduceri pe aguilasjunglepark.com

Loro Parque (Puerto de la Cruz)
Rezervari: loroparque.com

Siam Park Costa Adeje

Royal Delfin – plimbare de 4 ore pe Atlantic cu un catamaran + mancare/bautura, pentru observarea delfinilor si balenelor

Tenerife Submarine Safari – plimbare cu un Yellow Submarine.

San Miguel Castle – vizita la un castel medieval, cu personaje de poveste si lupte in ring.


De ce sa alegi Tenerife pentru vacanta ta de iarna:

1. are plaje perfecte, cu steag albastru, dar si plaje retrase, intime, cu nisip negru, vulcanic.

2. are munti superbi si paduri de pini, in care poti merge la picnicuri. Noi am petrecut Craciunul astfel 🙂

3. are orase de poveste: Santa Cruz este unul dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vazut vreodata. Puerto este romantic si elegant. Adeje este un oras linistit, cu librarii si banci acoperite cu flori. Orotava este un cuib inaltat la zeci de metri deasupra Oceanului.

4. are hoteluri pe toate gusturile si bugetele, are apartamente in regim hotelier, resorturi de lux si piscine suspendate deasupra Atlanticului.

5. are plantatii de bananieri, targuri de provincie uitate de timp, piete, bazaruri, magazine de suveniruri.

6. are baruri cu muzica rock pe malul marii.

7. are restaurante elegante, dar si baruri pentru localnici cu bere ieftina si tapas delicioase.

8. la marginea insulei, in Las Galletas, simti ca lumea este a ta. Iar parfumul oceanului nu se compara cu nimic.

Tu cand mergi in vacanta in Tenerife? #Veltravel te asteapta!!

No Comments :