Top 10: Costa Brava. Iata de ce sa alegi o vacanta aici!

Costa Brava se afla in NE-ul Spaniei, insa este total diferita ca si peisaj de restul regiunii. In momentul cand ajungi in oraselele de pe coasta Mediteranei, te surprind relieful impresionant, plajele cu nisip fin, natura salbatica, dar si hotelurile si barurile, luxul, rafinamentul si eleganta acestei zone. Costa Brava este un resort in care isi petrec vacantele atat cuplurile romantice, cat si familiile cu copii, si cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau.

O vacanta pe Costa Brava va insemna relaxare, buna dispozitie si amintiri de neuitat.

Aflata in nordul Spaniei, la 60 de km de Barcelona, Costa Brava s-a dezvoltat oarecum in umbra maretului oras. Alte statiuni de la Marea Mediterana, ca Marbella sau Coasta de Azur, au devenit rapid celebre si au fost luate cu asalt de turistii europeni.

Insa Costa Brava are un farmec aparte, s-a dezvoltat treptat, in ritm propriu, a pastrat salbaticia peisajului si frumusetea naturala a coastei si a reusit sa devina o statiune glamour, insa cu un aer vintage, de poveste.

La acest aspect a contribuit si faptul ca zona este impartita in doua zone dinstincte: partea turistica, luxurianta, cu hoteluri de top si servicii exclusiviste, si partea mai putin exploatata, vintage, preferata de localnici.

Si tocmai aceasta parte traditionala a regiunii a fost indragita de artisti faimosi, care s-au mutat in Costa Brava pentru a-si termina operele de arta. Printre cei care au ales zona catalana se numara Salvator Dali, Joan Miró si Pablo Picasso.

Celebritatile au ajutat foarte mult la crearea imaginii glamour a zonei Costa Brava. Printre cei care s-au stabilit aici sau isi petreceau vacantele an dupa an pe plajele din Costa Brava se numara: Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Yves Montand, Salvador Dalí, Marc Chagall sau Dani Karavan.

Bucataria calatala si, in special cea din Costa Brava, este o eleganta fuziune intre mare si munte, intre cele mai delicioase preparate din peste si fructe de mare, cu cele din orez, mere parfumate, ceapa sau rosii uscate. Vinurile catalane nobile din zona au un parfum delicat de lamaie si sunt perfecte pentru o cina romantica sau pentru un pranz relaxat pe terasa.

Iata cateva motive pentru a alege Costa Brava pentru vacanta ta:

1. Costa Brava este celebra pentru natura sa salbatica si peisajele care iti taie rasuflarea.

2. Exista doua zone distincte in Costa Brava – cea turistica, glamour, unde vei gasi hoteluri elegante si dotate cu tot confortul necesar unui concediu de vis – si cea traditionala, cu orasele de pescari, unde au trait mari artisti boemi ai lumii.

 

3. Indiferent unde te cazezi pe Costa Brava, poti vizita toata zona, poti merge la muzee, la teatre, la spectacole, pe plajele superbe sau in locurile unde s-au filmat diverse productii hollywood-iene.

4. Costa Brava este renumita pentru spectacolele si festivalurile sale. Vara poti participa la festivalurile de muzica catalana sau la cele de dans, de pe plaja.

5. Gastronomia catalana este de exceptie si vei gasi restaurante pe toate gusturile si bugetele.

6. Hotelurile de pe Costa Brava sunt perfect intretinute si isi asteapta turistii cu portile deschise.

7. Cele mai multe dintre hoteluri ofera servicii speciale pentru familii: babysitting, piscine pentru copii, aqualand, jocuri, mini-club, gustari speciale pentru cei mici, programe de divertisment si multe altele.

8. Aici te poti bucura de o vacanta luxoasa, dar simpla, relaxanta, fara milioane de turisti sau trafic infernal.

9. Iata in ce statiuni porti merge pe Costa Brava: Calella, Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Pineda de Mar, Platja D`Aro, Santa Susana, Empuriabrava, Tossa de Mar si Blanes.

10. Oricare ar fi alegerea ta, Costa Brava reprezinta o locatie ideala pentru a-ti petrece vacanta si vei fi uimit de atata frumusete.

#Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru #Vara2019!

No Comments :