Plaja exotica cu ape turcoaz

Vacanta in Skiathos. Insula muzicii!

Daca v-ati petrecut o multime de vacante in Grecia si totusi n-ati auzit de insula Skiathos, este cazul sa schimbam acest lucru. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai intime, seducatoare si romantice destinatii de vacanta din lume. Pana si Hollywood-ul a remarcat acest lucru si a „debarcat” in Skiathos in 2008 pentru a filma productia Mamma Mia!. Haideti sa aflam mai multe despre superba insula greceasca.

Vacanta in Skiathos. Insula muzicii!

Skiathos este o insula mica, aflata in NV-estul Greciei, in Marea Egee. Face parte din Arhipelgul Sporades si se invecineaza cu o insula fel de frumoasa – Skopelos. Skiathos nu are mai mult de 12 km in lungime si 6 km latime, insa detine nu mai putin de 65 de plaje, golfuri si peninsule.

Relieful este deluros, cel mai inalt punct afalandu-se la 433 de metri deasupra marii. Principalul oras este Skiathos, are aproximativ 6.000 de locuitori, un aeroport si este situat pe o laguna incredibila.

Desi dimensiunile mici ale insulei v-ar putea trimite cu gandul la… plictiseala, cele 60 de plaje (44 km de coasta), peisajele fabuloase, padurile nesfarsite de pini, lagunele cu pasari exotice si oamenii primitori – s-ar putea sa va faca sa va razganditi.

Cele mai frumoase plaje de pe insula Skiathos sunt: Trulos, Vromolimnos, Koukounaries, Asselinos, Megali Ammos si Mandraki.

Transportul pe insula este asigurat atat de vaporase care pleaca regulat din Salonic, Volos si Agios Konstantinos, dar si chartere sau avioane de linie (Olympic Air) care zboara din Atena si Salonic sau din alte orase europene. Strazile sunt moderne, iar in timpul sezonului exista si autobuze care leaga principalele orase de pe insula de plajele din SV.

Hotelurile din Skiathos sunt elegante, moderne, confortabile si luxoase. Exista si posibilitatea cazarii la pensiuni agrp-turistice, exact ca cea din filmul Mamma Mia!, cu Meryl Streep.

Frumusetea unei astfel de insule consta in linistea sa, in traditii, in mancarea fabuloasa pe care o veti gasi la orice restaurant, in vinurile nobile, in peisajele superbe si la plajele vintage, cu nisip fin, auriu.

 

 

Iata ce puteti vizita in timpul vacantei de pe Insula Skiathos:

– Castelul Medieval si Bizantin

– Biserica Bizantina a lui Christos

– Manastirea Sfanta a Evangelistriei

– Manastirea Panaghia Ekonistria

– Manastirea Panaghia Kechrià

– Biserica Panaghia Limnià

– Biserica Tris Ieràrches

– Peninsula Bourtzi

– Plaja incredibila Koukounaries

– Muzeul Papadiamantis

Oricand, puteti lua un vaporas sau o barca de agrement si sa va bucurati si de celelalte insule vecine.

 

Daca nu ati descoperit pana acum Skiathos, va recomand cu drag sa o faceti. Este una dintre cele mai linistite si mai spectaculoase insule ale Greciei!

Foto: panoramio.com, wikipedia.org

No Comments :