Plaja exotica cu ape turcoaz

Vacanta la mare LAST MINUTE. Hai cu noi!

Vacanta la mare last minute! Chiar daca a venit toamna, calatoriile nu trebuie sa se incheie. Septembrie si octombrie sunt doua luni foarte bune pentru a merge la mare, in locatii unde soarele este mereu prezent. Fie ca alegi Bulgaria, Grecia, Cipru, Franta sau Spania – vei avea parte de plaje superbe, relaxare, preturi foarte bune si oferte LAST MINUTE. Daca vrei ca vara ta sa nu se sfarseasca aici, alege si tu sa mergi acum la mare…

Hai la mare! Vacanta LAST MINUTE.

Sunny Beach

Sunny Beach este un mare resort de vacanta de pe coasta Marii Negre a Bulgariei, aflat la aproximativ 35 de km nord de Nessebar. In plus, este cea mai populara destinatie de vara pentru turistii care aleg Bulgaria, avand peste 200 de hoteluri, pe toate gusturile si bugetele, cu nu mai putin de 300.000 de paturi.

 

Golden Sands

Hotelurile de 3, 4 si 5 stele te asteapta cu protile deschise si cu preturi bune, iar statiunea Golden Sands pune la cale petreceri si activitati turistice interesante.

 

Halkidiki

Despre celebra peninsula greceasca Halkidiki, cu al sau Munte Athos, v-am mai povestit. Insa acum a venit toamna, iar gandul la vacanta cea mare nu ne da pace… parca ne-am intoarce la mare! Asa ca am ales sa visez la Grecia si la minunatele sale plaje.

 

Corfu

Corfu este o insula greceasca aflata in Marea Ionica, in partea de NV a Greciei si este inconjurata de mai multe insule-satelit ca Ereikoussa, Mathraki si Othonoi. Principalul oras de pe insula este Corfu, un leagan al culturii si mitologiei grecesti. In 2007, centrul vechi al orasului a fost introdus pe lista UNESCO World Heritage si este o importanta destinatie turistica, vizitata atat de celebritati, cat si de calatori obisnuiti, fascinati de frumusetea acestei zone. O vacanta in Corfu inseamna relaxare, plaje si peisaje incredibile, hoteluri elegante si distractie pe cinste!

 

Lefkada

Lefkada este o insula mica, aflata pe coasta de vest a Greciei, in Marea Ionica si este legata de continent printr-un ponton, de pe care privelistile sunt uluitoare. Principalul oras este Lefkada, aflat in nordul insulei si la 20 de minute de aeroport. Desi insula este relativ mica, aceasta a devenit celebra printre turistii din lumea intreaga datorita apelor sale turcoaz si peisajelor de vis.

 

Kefalonia

Kefalonia este cea mai mare Insula Ionica din vestul Greciei, are peste 70.000 de locuitori, capitala sa este orasul Argostoli, iar turismul este extrem de dezvolat in aceasta zona. Muntii inalti si plajele intinse ofera peisaje care iti taie rasuflarea, de aceea o vacanta aici va fi cu siguranta relaxanta si incarcata de amintiri frumoase.

 

 

Skiathos

Daca v-ati petrecut o multime de vacante in Grecia si totusi n-ati auzit de insula Skiathos, este cazul sa schimbam acest lucru. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai intime, seducatoare si romantice destinatii de vacanta din lume. Pana si Hollywood-ul a remarcat acest lucru si a “debarcat” in Skiathos in 2008 pentru a filma productia Mamma Mia!

 

Zakynthos

Zakynthos este cea mai mare dintre Insulele Ioniene, apartinand Greciei si se afla in partea de Vest a continentului, avand o suprafata de 410 metri patrati. Numele acestei insule provine de la fiul legendarului Zeu Dardanus, numit Zakynthos. In trecut fasia de pamant scaldata de ape turcoaz a fost doar o oaza de liniste, acoperita de paduri si locuita de broaste testoase. Inususi marele poet Homer mentioneaza acesta insula paradisiaca in scrierile sale de odinioara. In prezent, Zakynthos este locuita de 45.000 de oameni, care traiesc mai ales din turism.

 

Larnaca

Larnaca este al treilea oras ca marime din Cipru, dupa Nicosia si Limassol. Aici temperaturile sunt usor mai scazute ca in celelalte regiuni ale insulei, creand astfel un mediu mult mai placut. In Larnaca nu exista doar plaje si hoteluri frumoase, ci si atractii culturale ca: Biserica Saint Lazarus; Catacomb of Phaneromeni Church; Hala Sultan Tekke; Kamares Aqueduct; Fort of Larnaca.

 

Ayia Napa

Ayia Napa este un resort faimos, din cel mai estic punct al coastei de sud a Ciprului. In ultimii ani a devenit cunoscuta ca o destinatie speciala de vacanta pentru familii, insa are si o viata de noapte vibranta. In plus, are o densitate uimitoare de plaje cu steag albastru, iar sporturile acvatice sunt foarte practicate aici (skiing, windsurfing, scuba). Petrecerile pe plaja sunt renumite in lumea intreaga, iar Cape Greco se afla la doar 10 minute de centrul Ayia Napa – fiind una dintre cele mai importante atractii ale insulei.

 

Costa del Sol

Costa del Sol se afla in sud-estul Spaniei, in Andalusia, cuprinzand mai multe orase de pe coasta Mediteranei: Malaga, Marbella, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Estepona si Torrox. Pe langa satele albe ale localnicilor, ascunse in munti si cu privelisti incredibile, in Costa del Sol vei gasi plaje cu nisip fin, hoteluri elegante, vile cu arhitectura unica, piscine si baruri, restaurante traditionale si o vreme excelenta tot timpul anului.

 

Costa Brava

Costa Brava este descrisa inca din anul 1908 ca un paradis slabatic, cu o clima perfecta, cu peisaje care iti taie rasuflarea, cu stanci amenintatoare, valuri uriase si inspumate, cu oameni primitori si plaje unice, cu parfum de scoici si nisip fierbinte. In zilele noastre, Costa Brava a devenit un resort turistic elegant si boem. Este destinatia perfecta pentru o escapada romantica in doi…

Mallorca

Mallorca face parte din Insulele Baleare si este o destinatie exotica, linistita, boema si sofisticata. Turismul s-a dezvoltat foarte mult in zona, iar acum plajele superbe, calitatea serviciilor, hotelurile si restaurantele de top reprezinta atractii de neegalat pentru calatori. Daca iti doresti o vacanta de vis in septembrie, te invitam in Mallorca.

 

Coasta de Azur

Cote d’Azur sau French Riviera este o zona din SE Frantei, cu iesire la Marea Mediterana, care include si statul suveran Monaco si care se intinde de la granita cu Italia, pana in vest, la Saint-Tropez. Este unul dintre cele mai vechi resporturi de vacanta din lume, iar turismul s-a dezvoltat inca din secolul al 18-lea, cand Reviera Franceza era “destinata” britanicilor bogati. Odata cu infiintarea liniilor ferate, la mijlocul secolului al 19-lea, Cote d’Azur a devenit locul de joaca al rusilor, englezilor si, mai ales, al aristocratilor – ca Regina Victoria, Regele Eduard sau Prince of Wales. In prima jumatate a secolului 20 a fost locuita temporar de artisti si scriitori ca Pablo Picasso, Matisse, Maugham sau Huxley si a fost descoperita si de americani.

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org

No Comments :