Vacanta magica in nordul Indiei

Daca visezi la bucate gustoase cu multe condimente, la culturi exotice si orase istorice, la aventuri si amintiri pentru o viata intreaga, #Veltravel te invita sa explorezi cu noi nordul Indiei.

Iata ce poti face in New Delhi, Agra, Jaipur & Varanasi:

New Delhi te va fascina cu siguranta, imediat cum vei atinge pamantul subcontinentului. Este singurul oras din lume cu trei obiective UNESCO World Heritage, iar atractiile sunt demne de un film – baruri, cafenele, bazaruri, temple si palata din 1001 nopti.

Iata ce sa vizitezi in New Delhi:

* mergi la Lotus Temple, unul dintre cele mai frumoase din lume, un simbol universal al pacii. In interior este o regula stricta a tacerii, asa ca vei putea medita si admira totul in liniste deplina.

* viziteaza Akshardham temple, un loc fascinant, cu show-uri desprinse din alta lume. Fotografiile sunt strict interzise, deci de te vei bucura cu adevarat de maretia acestui loc.

* petrece in Connaught Place, adevaratul party hub al orasului. Baruri ca Excuse Me Boss, Lord of the Drinks sau Junkyard Cafe au un public tanar, in general expati si digital nomazi, mancare buna si petreceri incendiare.

* inchiriaza o barca si mergi la Purana Qila sau fortul vechi al orasului. Privelistile sunt magice si poti vizita aici si Delhi Zoo.

* mergi cu o rickshaw in Chandni Chowk, centrul comercial vechi al Delhi-ului. Una dintre primele piete ale Indiei, aici vei gasi tot ce iti poti imagina.

* ia pranzul si cina la India Habitat Centre, un complex impresionant aflat in Lodhi Gardens. Aici vei gasi multe restaurante cu mancare delicioasa, dar si parcuri, gradini, fantani si o magie arhitecturala.

* cumpara-ti condimente din Sadar Bazaar & Spice Market, una dintre cele mai mari piete din Asia. Tot aici poti testa si o multime de preparate autentice.

* incepe-ti ziua cu un mic dejun la Kunzum Travel cafe, un loc fascinant din satul Hauz Khas, unde poti sta oricat vrei si platesti cat crezi tu ca face consumatia.

* in sudul Delhi-ului, viziteaza Garden of Five Senses, un loc coplesitor de frumos, cu 5 parcuri tematice, lacuri cu nuferi si plante aromatice. Aici se tin si diverse festivaluri ca Tourism Festival & Food Festival.

Agra

Din New Delhi in Agra faci aproximativ 3 ore cu masina sau trenul. Iata ce poti face 1-2 zile in Agra:

* viziteaza Taj Mahal, una dintre minunile lumii.

* ia cina la MasterChef Restaurant, un loc pe care nu-l vei uita prea usor.

* viziteaza Elephant Conservation & Care Center, unde vei vedea cum sunt salvati si ingrijiti elefantii.

* mergi intr-o piata locala pentru cumparaturi la preturi excelente.

Jaipur

Din Delhi faci aproximativ 4-5 ore pana in Jaipur cu masina sau trenul. Iata ce poti vedea in magicul oras roz:

* viziteaza Jal Mahal, o bijuterie arhitecturala, aflata pe malul lacului Mansagar. A fost construit ca resedinta de vara a familiei regale.

* bucura-te de Chokhi Dhani. Este un sat-resort cu show-uri de papusi, magie, muzica live, camile si elefanti, dar si o adevarata scena gastronomica pentru chefii indieni.

* cumpara-ti bijuterii si cristale din Johari Bazaar.

* admira orasul roz dintr-un balon cu aer cald. Zborurile incep de la Amber Fort si se fac atat cu doua ore inainte de rasarit, cat si la apus. Tot Jaipurul si imprejurimile sunt magice in lumina rosie a serii.

Varanasi

Din Delhi in Varanasi va trebui sa zbori o ora, sunt peste 8 zboruri zilnice. Iata ce poti face in anticul oras.

* inchiriaza o barca traditionala si navigheaza pe Gange la rasarit. Orasul este fabulos la prima raza de soare. Daca vrei sa faci plimbarea la apus, vei putea observa si traditiile hinduse ale localnicilor.

* participa la o Aarti Ceremony pe Gange, vei fi impresionat. Lampi uriase, flori si lumanari sunt aprinse pentru binecuvantare, iar culorile sunt uluitoare. Ceremonia incepe la 6:45 PM, in fiecare seara.

* in partea noua a orasului vei gasi o scena gastronomica de exceptie. Incearca Tamatar Chat, Pani Puri, Kachoris, Aloo Tikki si alte bunatati indiene.

* mergi la Vatika Cafe pentru celebra lor placinta cu mere si cafeaua excelenta. Daca esti fan mancare coreana, mergi la Raga Cafe.

O vacanta in nordul Indiei este cu adevarat memorabila, iar #Veltravel ti-a pregatit cateva oferte excelente pentru vacanta ta de iarna.

No Comments :

* Your email address will not be published.