Vacanta magica: Kenya!

Indiferent ce cauti – fie un safari senzational, fie o aventura, fie sport sau relaxare la plaja, o singura tara din Africa ti le ofera pe toate: Kenya. Cultura, peisaje superbe, oameni primitori – o vacanta in Kenya este pe gustul tuturor calatorilor.

Iata ce poti face intr-o vacanta in Kenya:

1. Mergi la plaja in Diani.

Diani Beach este un paradis la Oceanul Indian, cu nisip alb si valuri turcoaz. Aici te poti relaxa, vei gasi hoteluri superbe pentru toate bugetele, si o multime de activitati ca sporturi acvatice sau… relaxare cu un cocktail pe sezlong.

2. Inoata in apele luminoase la Kilifi.

Suntem siguri ca ai auzit de vietatile luminiscente care creaza o atmosfera de basm in ocean. In Kenya le vei gasi mai sus de plaja Diani, in orasul Kilifi. Iti recomandam resortul Distant Relatives pentru o experienta unica.

3. Urca pe muntele Kenya.

Este al doilea munte ca marime din Africa si este UNESCO World Heritage Site & UNESCO Biosphere Reserve. Exista o multime de excursii ghidate, insa este recomandat sa fii pregatit pentru o explorare destul de dificila. Vederile insa sunt fabuloase.

4. Mergi in Watamu.

La nord de Kilifi, vei gasi orasul Watamu, cu plaje senzationale, ruine spectaculoase si cele mai elegante cafenele si baruri din Kenya. Aici vei gasi si cea mai buna cafea africana.

5. Plimba-te pe strazile din Lamu.

Fiind una dintre cele mai vechie asezari ale Kenyei, in Lamu vei gasi un port antic, muzee si ruine celebre. In oras nu sunt permise masinile, insa te poti plimba cu trasurile si manca samosas toata ziua. Si plajele aici sunt un spectacol.

6. Masai Mara.

Nicio calatorie in Kenya nu poate fi completa fara o incursiune in lumea animalelor de prada si a tribului Masai Mara. Tot aici vei putea sa faci cele mai frumoase safari-uri si sa cunosti localnici.

7. Viziteaza Mombasa.

Pentru multi turisti, Mombasa este doar portul de intrare in Kenya, insa merita sa-i acorzi o zi sau o noapte. Muzeele de aici sunt incluse in UNESCO, mancarea este delicioasa, iar noaptea totul prinde viata!

8. Viziteaza Lake Nakuru National Park.

Unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale ale Africii, Lake Nakuru te intampina cu vegetatie luxurianta, rinoceri, pasari tropicale si multe peisaje desprinse din vederi.

9. Da-ti intalnire cu elefantii.

Daca vrei sa te intalnesti cu elefantii in mediul lor natural, mergi in Amboseli National Park. Ii vei vedea alaturi de puii lor, iar in fundal Muntele Kilimanjaro creaza o atmosfera de basm.

10. Mergi la shopping in Nairobi.

Desi nu avea o reputatie prea buna, Nairobi s-a schimbat mult in ultimii ani. De la biserici la cafenele de lux, de la hoteluri de top la mancare divina – orasul are cu ce sa se mandreasca. Iar aici vei gasi cele mai grozave cadouri pentru cei dragi.

11. Croaziera pe Lake Naivasha.

Daca vrei o aventura pe care sa nu o uiti niciodata, mergi la apus intr-o croaziera pe Lake Naivasha. Lacul se afla in Rift Valley, in apropiere de Hells Gate National Park si poti combina activitatile.


Orice ai alege sa faci in Kenya, aceasta tara superba este – fara indoiala – cea mai buna destinatie pentru cei care vor sa descopere Africa pentru prima data. Iar Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte.

No Comments :