Vacanta ta de vis in Thailanda: Phuket!

Phuket este cea mai mare insula a Thailandei si este legata de continent prin doua poduri superbe. Este asezata pe coasta de vest a tarii, in Marea Andaman. Phuket are o istorie bogata, plaje spectaculoase si hoteluri de vis. Daca vrei si tu sa descoperi paradisul la un pret excelent, #Veltravel te invita in Thailanda.

Iata tot ce trebuie sa stii despre Phuket:

1. Phuket se afla la intersectia rutelor comerciale dintre India si China, iar in zilele noastre principalul venit al insulei provine din turism. Phuket are 570 km patrati si se afla la aproximativ 900 de km de Bangkok.

2. Teritoriul insulei este ocupat in proportie de 60% de paduri tropicale si plantatii de cocotieri. Una dintre atractiile turistice o reprezinta Plaja Patong. In SE-ul insulei se afla celebrele Phi Phi Islands, o alta destinatie turistica devenita celebra dupa filmul de la Hollywood, The Beach.

3. Clima in Phuket este tropical musonica, cu un sezon uscat din noiembrie pana in aprilie si un sezon ploios din mai pana in octombrie. Temperaturile sunt constante de-a lungul anului si sunt cuprinse intre 23 si 33 de grade. Cele mai ploioase luni sunt septembrie si octombrie. Desi in iulie-august este sezon ploios, temperaturile sunt excelente, iar ploile sunt de scurta durata.

4. In afara de minunatele plaje si de resorturile elegante, iata ce mai poti vedea in Phuket:

– Two Heroines Monument – un monument celebru din Amphoe Thalang

– Thalang National Museum

– Hat Patong – o plaja de 3 km cu nisip fin, baruri, restaurante si puncte pentru sporturi acvatice

– Hat Karon, o alta plaja celebra cu recife de corali.

– View Point situat intre plajele Nai Han si Kata

– Laem Phromthep sau God’s Cape

– Wat Chalong, monument celebru

– Khao Phra Thaeo, centrul de dezvoltare al faunei si florei.

– orasul Phuket

– mergi la Festivalul Vegetarienilor si la Phuket Travel Fair.

5. Mancarea thailandeza este una dintre cele mai bune din lume: proaspata, picanta, savuroasa. Iata ce sa incerci daca ajungi in Phuket: Hokkien mee (mancare cu porc sau pui), Khanom Jeen (taitei cu legume si sos chili), Pad Kanaa Moo Grob (porc cu verdeturi), Koit Diaow Rueah (supa cu taitei si carne).

6. Phuket este un punct de atractie pentru turisti tocami pentru plajele sale si petrecerile pana in zori. Showuri de cabaret, discoteci, baruri cu muzica live, festivaluri de jazz, femei superbe si tineri pusi pe distractii – asta vei intalni pe insula. Iata ce iti recomandam: CC Bloom’s, Trisara, Pimnara boutique hotel, Baan Phil Guesthouse, LIM’s Restaurant & Nine Lounge and Bar.

Thailanda te asteapta sa-i descoperi secretele 🙂

No Comments :