Vacanta ta exotica in Da Nang, Vietnam

Da Nang este al treilea oras ca marime din Vietnam si, desi nu este intotdeauna inclus pe listele calatorilor, ofera tot ce iti poti imagina: cladiri moderne, hoteluri elegante, traditii si cultura, plaja, natura exuberanta, parcuri si muzee.

Iar daca timpul iti permite, poti face excursii in Hanoi sau Ho Chi Minh City, Da Nang-ul aflandu-se exact la jumatatea distantei dintre cele doua, in Marea Chinei de est.

Iata ce poti face in Da Nang:

1. Urca pe Ba Na Hills.

Poti lua telecabina sau sa faci o excursie pe dealuri, pentru o priveliste senzationala. Clima aici este racoroasa, iar sus vei gasi si Ba Na Hill Fantasy Park.

2. Bea o cafea excelenta la Cong Caphe.

Hanoi este celebru pentru cafenelele sale inspirate din comunism, cu multa culoare si o cafea unica in lume. In Da Nang, Cong Caphe este unul dintre cele mai frumoase locuri aflate pe malul unui rau, unde poti bea o cafea fierbinte sau un cocktail, in timp ce postezi pe Instagram.

3. Mergi pe My Khe Beach.

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Vietnam, are peste 32 de kilometri de nisip fin si nu vei gasi aici prea multi turisti. Te poti bucura de sporturi acvatice sau poti lua masa la unul dintre restaurantele cu fructe de mare proaspete.

4. Urca pe Marble Mountains.

De fapt, sunt cinci dealuri superbe aflate la 9 kilometri de Da Nang, cunoscute pentru pagodele budiste dedicate zeilor. Un sir lung de scari sapate in munte te va conduce spre cele mai fascinante privelisti.

5. Participa la spectacolul de pe Dragon Bridge.

Cea mai importanta atractie din Da Nang este celebrul pod Dragon de peste 660 de metri, cel mai mare din Vietnam. In fiecare sambata si duminica, la 9 seara, poti urmari un show superb – podul se lumineaza, iar dragonii scuipa foc si apa.

6. Cea mai frumoasa vedere: Hai Van Pass.

La peste 500 de metri peste nivelul marii, se afla o trecatoare celebra, care ofera o priveliste panoramica peste Da Nang. Tot aici vei gasi si un fort vechi, din perioada franceza coloniala, dar si paduri de un verde uluitor.

7. Fa o exercursie pe Son Tra Mountain.

Son Tra Mountain se numeste de fapt Muntele Maimutelor, datorita unei specii rare de maimute care „locuiesc” in zona. Se afla la peste 700m altitudine si poti merge acolo cu masina sau cu bicicleta. Privelistea este unica. Tot aici vei gasi si Linh Ung Pagoda, unul dintre cele mai frumoase temple din lume.

8. Fa o exercursie pe Cham Islands.

Cu o barca vei face aproximativ o ora pana pe insule. Vei gasi aici recifuri de corali, plaje spectaculoase, ape turcoaz si campinguri romantice pentru nopti de poveste.

9. Shopping in Con Market.

Toata lumea din Da Nang este la piata. Veche de peste 60 de ani, piata are 2000 de magazine cu tot ce iti poti imagina – de la haine si bijuterii, la mancare delicioasa si cafea proaspat prajita.

10. Admira podul Cau Vang.

Numit si „mainile lui Dumnezeu” – podul Cau Vang este cel mai fotografiat din lume. De aici privelistea merita toti banii 🙂

Ce mai poti face: traverseaza Han River Bridge – un pod suspendat spectaculos, viziteaza Asia Park, un parc de distractii unic in lume, ia lectii de surf pe My Khe Beach, bea un cocktail la Waterfront, viziteaza Cao Dai Temple, si petrece la Sky 36 (un rooftop bar senzational).

Orice ai alege sa faci in Da Nang, vacanta ta va fi memorabila. Iar #Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte.

No Comments :