Plaja exotica cu ape turcoaz

Vacanta ta in Sicilia. Descopera Italia autentica!

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si o comunitate autonoma a Italiei. In afara de peisajele spectaculoase, de vulcanul Etna si de plajele superbe, Sicilia are si o cultura unica, bogata, in special in ceea ce priveste artele, muzica, literatura, gastronomia si arhitectura. O vacanta in Sicilia inseamna, in primul rand, sa descoperi adevarata cultura si traditiile Italiei, iar in al doilea rand, inseamna relaxare si bucurie pura.

Vacanta ta in Sicilia. Descopera Italia autentica!

Sicilia este scaldata de numeroase rauri, care creaza un spectacol desvarsit, iar muntele Etna (3.320 m) este cel mai mare vulcan activ din Europa si este situat in Provincia Catania. Principalele orase din Sicilia sunt Palermo, Catania, Messina si Siracusa. Palermo are o populatie de peste 900.000 de locuitori, iar turistii care viziteaza zona in fiecare sezon sunt in numar de peste 3 milioane. Principalele aeroporturi sunt in Catania si Palermo, iar cele mai mari porturi in Messina, Palermo si Catania.

 

Sicilienii sunt agricultori vestiti, ei ocupandu-se de cresterea portocalilor, lamailor si maslinelor. Si vinul sicilian este renumit! Sicilienii sunt un popor mandru, constient de mostenirea sa culturala, iar romanii sunt principalii emigranti din zona.

Clima in Sicilia este mediteraneana, cu ierni blande si veri fierbinti si uscate. Palermo este unul dintre cele mai placute orase din Europa, din punct de vedere climatic. Temperaturile anuale variaza in aprilie intre 15 si 20 de grade, iar vara intre 22 si 30 de grade.

Iata ce poti face in Sicilia:

– viziteaza Isola Bella, o rezervatie naturala superba
– fa turul Capo Sant’ Andrea
– viziteaza Biserica Doumo, datand din secolul al 13-lea
– mergi la Casa Cipolla din Taormina dateaza din secolul al 15-lea
– plimba-te prin Piazza IX Aprile

– fa-ti cumparaturile in magazinele pline de antichitati si suveniruri
– viziteaza Corvaja Palace
– viziteaza castelele din Catania: Ursino, Normanno, di Sci; castelele din Messina si Palermo
– mergi la biserica Doumo din Siracusa, vei fi impresionat!
– teatrul din Catania, Massimo Vicenzo Bellini, este maret si extrem de important pentru italieni

– mergi la o nunta traditionala siciliana sau la un festival de folclor
– fa o plimbare prin rezevatia naturala din jurul muntelui Etna
– viziteaza siturile arheologice si fostele temple
– bisericile medievale sunt superbe si raspandite pe tot teritoriul Siciliei
– nu mai putin de 6 plaje din Sicilia au steagul albastru de excelenta! Acestea sunt: Avola Marina – Siracusa, Brolo – Messina, La Playa Marina di Cottone – Catania, Giardini – Taormina.

 

Exista multe magazine, mall-uri, boutique-uri si piete de unde poti cumpara suveniruri si cadouri pentru cei dragi. Iata ce iti recomand: La Pasticceria di Maria Grammatico, Erice; Corso Umberto, Taormina; Ballaro, Palermo; Catania’s Street Market, Catania; Lido Maraone, Messina.

 

In Sicilia vei gasi multe baruri de noapte, teatre si opere, sali de spectacole, restaurante de top si puburi. Iata unde sa mergi: MorganaBar, Taormina (cu mancare excelenta!); Club Septimo, Taormina; Re di Bastoni, Taormina; Opera dei Pupi, Syracuse; Daiquiri Lounge, Taormina; Mocambo Bar, Taormina; Kent Cafe Boutique, Syracuse; Exit, Palermo.

 

Bucataria siciliana a fost numita si „God’s Kitchen”, datorita bunatatilor care se prepara in aceasta zona din Italia. Preparatele sunt sanatoase si proaspete, incluzand citrice, masline, fructe de mare, piersici si fasole. Trebuie neaparat sa gusti inghetata preparata in aceasta zona, dar si pastele cu fructe de mare, rosii si busuioc.

O vacanta in Sicilia este completa: hoteluri frumoase, plaje linistite, restaurante de top si oameni mandri, dar foarte primitori!

Foto: panoramio.com, visit-italy.com, wikipedia.org

No Comments :