Vacanta ta la mare: Nessebar, Bulgaria!

Nessebar este un resort superb de pe coasta Marii Negre, iar bulgarii se mandresc cu plajele de poveste si cu centrul vechi, inclus in UNESCO. Daca iti doresti o vacanta frumoasa, linistita, in siguranta, ia-ti masina si hai cu Veltravel sa explorezi aceasta zona.

Iata ce poti face in Nessebar:

* Exploreaza centrul vechi.

Inca din secolul al 18-lea, Bulgaria a avut o perioada infloritoare, in care toti localnicii isi ridicau case superbe: parterul din piatra, adapostind restaurante sau mici magazine, si etajul din lemn – unde locuia familia. Toate acestea le vei putea vedea si fotografia. Zona este spectaculoasa!

 

* Muzeul de Arheologie.

Daca esti pasionat de istorie si muzee, opreste-te si aici. Vei invata o multime de lucruri noi despre vecinii nostri. Este excelent si pentru cei mici. Poti sa mergi si la Muzeul Satului – unde vei vedea cum traiau pescarii si producatorii de vin din trecut.

* Fa-ti poze la Vechea Moara de Vant.

Aceasta este simbolul orasului si se afla pe un pod intre Orasul Vechi si cel Nou. Vei gasi aici banci unde sa te opresti si sa privesti marea.

* Fa un tur al bisericilor.

Bisericile antice din Nessebar sunt incluse in UNESCO World Heritage List si dateaza din secolul al 14-lea. Cea mai frumoasa este Saint Sophia.

* Mergi la plajaaaa.

Nessebar are o plaja mica in Orasul Vechi si doua mari si superbe in Orasul Nou – Northern Beach si Southern Beach. Aici vei gasi sezlonguri (pe rezervare), dar si free zone, unde poti sa-ti pui patura. Sunt multe terase si cafenele foarte frumoase, dar si magazine de suveniruri.

* Gusta delicioasele fructe de mare.

In Nessebar, pescarii sunt „vedetele” orasului. Totul este proaspat si gatit perfect – de la supa de peste, la specialitatile cu rechin sau hamsii. Poti incepe masa si cu celebra supa bulgareasca din castraveti, iaurt, usturoi si marar.

* Fii activ!

Daca iti plac sporturile acvatice, coasta Nessebarului iti ofera nenumarate posibilitati – barci de inchiriat, scuba, surfing, kitesurfing, diving. Daca nu esti amator, poti juca volei pe plaja sau te poti plimba cu barcile de pescari.

* Mergi in Ravada.

Ravada este un alt orasel de langa Nessebar si este o locatie preferata de tineri pentru petreceri pe plaja. Evident, se respecta toate regulile, si poti admira aici un apus de poveste, cu un cocktail si muzica buna.

* Mergi in Sveti Vlas.

Daca esti adeptul explorarilor, da o fuga in Sveti Vlas, unde vei gasi plaje cu steag albastru, portul elegant Marina Dinevi si hoteluri de top.

* Amira in fiecare seara apusul.

Chiar daca nu mergem in cluburi si restaurante, sa privesti apusul este un spectacol de neuitat – gratis & safe. Cel mai bun loc este langa Moara de Vant, la intrarea in Orasul Vechi.

Orice ai alege sa faci in Nessebar, cu siguranta te vei bucura de vreme buna, serivicii excelente si apusuri magice. Iar Veltravel te asteapta cu cele mai bune preturi.

No Comments :