Vacanta ta romantica in Marrakech!

Marrakech este cel mai important oras imperial din istoria Marocului, aflat la poalele Muntilor Atlas, avand o diversitate culturala incredibila. Aici vei gasi celebra medina (partea veche a orasului), dar si cartiere moderne, ca Gueliz, cu o populatie de peste 1 milion de locuitori.

Marrakech-ul nu este doar un oras extrem de frumos, cu atractii turistice nenumarate, este si o oaza de bucurie, un loc romantic unde poti avea parte de un sejur de neuitat.

Marrakech-ul are cea mai mare piata traditionala (souk) din Maroc, dar si una dintre cele mai aglomerate piete din Africa si din lume, Djemaa el Fna. Aici vei gasi acrobati, actori, vanzatori de apa, dansatori si muzicieni, restaurante si baruri, riad-uri romantice si terase suspendate pe cladiri.

Clima in Marrakesh este semi-arida, cu veri uscate si fierbinti si ierni placute, umede. Temperaturile variaza intre 12 grade iarna si 30 de grade vara. Cele mai multe ploi cad in noiembrie. Primavara este ideala pentru un sejur in Marrakech.

In Marrakech au locuit si au creat opere de arta: Juan Goytisolo, Yves Saint-Laurent, Jean-Paul Gaultier, Elias Canetti si Josephine Baker. Daca ajungi in minunatul oras, iti recomand sa iti programezi o zi intreaga pentru superbele gradini Majorelle, create de Saint Laurent. Sunt fascinante!

Iata ce sa faci intr-o vacanta romantica in Marrakech:

– mergi in Piata Djamaa El Fna pentru suveniruri, cadouri si un pranz la restaurantele de acolo. Cu doar 1-2 ore inainte de apus, urca pe una dintre terasele aflate pe cladirile din piata, pentru a surprinde cel mai tare spectacol din viata ta.

– plimba-te prin gradinile Majorelle. Este un MUST!

– viziteaza Palatul El Bahia, Gradinile si Minaretul Koutoubia.

– mergi la Palatul El Badi si in Medina. Contrar aparentelor, Medina este o zona sigura si aici vei gasi si cele mai grozave suveniruri, la preturi excelente.

– relaxeaza-te la SPA Hamman.

– exploreaza desertul. Exista multe firme locale care organizeaza escapade in desert. Tot ce trebuie sa faci este sa te interesezi de preturi. In plus, la periferia orasului, exista o zona superba, unde te poti plimba pe camile.

– fa o excursie noaptea pe strazile aglomerate din oras. Chiar daca este foarte aglomerat si aparent haotic, dupa prima iesire vei vedea ca te descurci foarte bine. Trebuie sa te feresti din calea scuterelor, insa atmosfera este excelenta. Si nu este un oras periculos, daca acorzi atentie lucrurilor tale.

– viziteaza hotelurile superbe din Marrakech. In primul rand, iti recomand sa te cazezi la un riad, pentru o experienta autentica. Sunt foarte mult si foarte frumoase, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. In al doilea rand, iti recomand sa vizitezi si alte riad-uri. Aici intervine magia Marrakech-ului. Niciodata nu vei sti cu adevarat ce se ascunde in spatele zidurilor simple, arse de soare. Interioarele uluitoare isi spun propria poveste.

Din Marrakech se pot face excursii diverse, atat spre orasele de pe tarm, cat si spre desert. Alege un safari in Sahara si vei avea o vacanta perfecta.

Marrakech este o destinatie minunata pentru vacanta ta romantica, iar #Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte.

No Comments :