Vară 2021: Cum se pregătește Grecia pentru turiști

Grecia vrea să-și deschidă granițele pentru turiștii străini care au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau care au test negativ, conform BBC.

Eugene Theodoridis, ministrul grec al turismului, a promis că sezonul turistic pentru români s-ar putea deschide mai repede, dacă se respectă câteva condiții.

Grecia a prelungit până pe 19 aprilie restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană. Călătorii care vin cu avionul trebuie să aibă un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Intrarea în Grecia cu vaccin, test PCR sau test de anticorpi, care dovedește că ai avut COVID, va facilita intrarea în țară, pentru a atrage mai mulți români. De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea elenă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu vor fi testați.

Ți-am pregătit cele mai bune tarife la pachetele de vacanță Vel Travel cu bilete de avion sau zboruri charter și cazare.

Grecia speră să primească turiști la mijlocul lunii mai, dar Eugene Theodoridis spune că nu este clar câte țări vor fi gata să le permită cetățenilor să călătorească în scop turistic. „Înțelegeți că acest lucru nu depinde numai de noi. O mulțime de țări trebuie să fie de acord cu protocoale specifice pentru a le permite oamenilor să călătorească”, susține acesta. În acest moment, este foarte dificil să faci planuri, a adaugat Theodoridis.

Cu multe restricții încă în vigoare, grecii sunt din ce în ce mai frustrați. Industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia Greciei.
Țara intenționează să-i vaccineze toți angajații din turism până în vară și este printre cei care promovează certificatele sau pașapoartele de vaccinare, care ar permite europenilor să călătorească mai ușor.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, consideră că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranță”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice și muzeele din Grecia.

No Comments :

* Your email address will not be published.