Viata ca un carnaval. Venetia & Nisa.

Luna februarie este dedicata in fiecare an celor mai extravagante petreceri din lume. Daca visezi la o adevarata desfasurare de forte, de lumini si de culori, la party-uri stralucitoare, la viata de noapte, la care alegorice si la personaje de basm invesmantate in matase si masti superbe, atunci te invitam la Venetia si Nisa, pentru a participa la cele mai frumoase carnavaluri din Europa!

Viata ca un carnaval!

1. Venetia

Venetia este fara indoiala unul dintre cele mai romantice si mai frumoase orase din lume, cunoscut pentru amplasarea sa pe apa, pentru arhitectura, opere de arta, biserici si peisaje de vis. Populatia Venetiei este de doar 270.000 de locuitori, insa este vizitata de milioane de turisti anual.

Regiunea este locuita inca din secolul al 10-lea IC. Venetia mai este numita si „La Dominante”, „Serenissima” sau „Orasul Apelor” si se intinde pe 117 mici insule in laguna venetiana pana la Marea Adriatica. Din cele mai vechi timpuri, orasul este renumit pentru operele sale de arta si este locul de nastere al lui Vivaldi.

Venetia trebuie vazuta pe indelete, trebuie simtita si inteleasa. Cel mai indicat ar fi sa te plimbi pe strazile sale si sa te bucuri de peisaje.

Iata recomandarile noastre:

– viziteaza Basilica St. Mark – este una dintre cele mai frumoase din Italia si din lume
– mergi in piata St. Marco noaptea tarziu, cand este pustie si incredibil de frumos luminata
– fa turul Grand Canal cu un vaporetto
– mergi pe insula Murano
– viziteaza Palatul Dogilor
– urca pe Campanile, de unde vei avea o priveliste de nedescris asupra Venetiei
– plimba-te pe strazile insulei Burano si admira cladirile colorate


– ia pranzul in Piata Rialto
– plimba-te cu gondola la apus
– dimineata ia un mic dejun prelungit la o cafenea italiana, cu espresso si un corn cu ciocolata

– bea o sticla de vin la Naranzaria
– mergi la un concert de Vivaldi
– admira unele dintre cele mai frumoase hoteluri din lume: Danieli si Cipriani (pe unde au trecut si Angelina Jolie si Johnny Depp)
– cumpara-ti o masca venetiana
– fa cumparaturi la Ottico Fabbricatore
– viziteaza bisericile Basilica della Salute si Basilica dei Frari
– mergi la Carnavalul din Venetia in februarie!

Carnavalul de la Venetia este un festival anual, care incepe cu 40 de zile inainte de Paste si se termina in ziua de Mardi Grass. Acest spectacol de lumini si culoare este caracterizat prin purtarea de masti, care suprima orice diferenta de clasa si statut social. In fiecare an, aproximativ 30.000 de turisti vin zilnic in Venetia, pentru a participa la carnaval. Un juriu international desemneaza anual „La Maschera piu bella”.

Mascherari sau cei care realizeaza mastile din Venetia si-au castigat un statut important in Italia, inca din aprilie 1436. Mastile au aparut in numeroase productii de la Hollywood, dar au un loc de cinste si intre cele mai cumparate suveniruri din lume.

Carnavalul de la Venetia presupune distractie si culoare, costume incredibile, romantism si mister, artificii si baluri exclusiviste.

2. Nisa

Nice la Belle” este unul dintre cele mai frumoase si mai mari orase de pe celebra Coasta de Azur a Frantei, scaldata de valurile Mediteranei, insorita si exclusivista.

Vizitate anual de numeroase vedete de la Hollywood, Nisa si Cannes sunt doua locatii pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

Principalul eveniment de iarna pe Riviera este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, care ofera un program de divertisment de neuitat. Procesiunile de carnaval, carele alegorice, dar si decoratiunile gigantice din Place Masséna te vor impresiona cu adevarat.

Aceste parade incredibile, colorate si stralucitoare, vor avea loc zi si noapte, iar divertismentul este asigurat de peste 1.000 de muzicieni si dansatori din intreaga lume.

Intr-un cadru unic, pe Promenade des Anglais, elegantele „flower battles” sunt o parte din carnaval care nu trebuie ratata. De pe carele alegorice decorate cu compozitii florale uimitoare, personajele imbracate extravagant arunca mimoze, gerbere, crini si trandafiri in public.

Timp de 15 zile, orasul vibreaza in ritmul acestui eveniment unic, de basm, iar tu vei uita cu siguranta de iarna si te vei bucura de soarele si magia Rivierei Franceze.

#Veltravel te asteapta sa petrecem impreuna un memorabil #2020!

No Comments :