Vin Sărbătorile! Magia Piețelor de Crăciun

Sunt o mare iubitoare a căldurii și insulelor exotice, iar Piețele de Crăciun au cam fost lăsate la finalul listei cu dorințe. Însă am fost în Sibiu și în București și am înțeles magia unui astfel de târg. Atmosfera de basm este cea care domnește peste oraș, fie că avem zăpadă sau nu. Copiii veseli, mirosul de scorțișoară și de cozonac, de vin fiert și de brad, cadourile și beculețele, toate alcătuiesc un melanj fermecător pentru orice vârstă. Iar dacă vorbim despre tradiție, eleganță și măreție, toți prietenii mi-au recomandat să merg la Viena, la Praga, Budapesta sau Berlin, sau măcar în Paris, pentru a mă bucura cu adevărat de această perioadă magică. Iată ce aș alege…

Magia Piețelor de Crăciun

1. Întotdeauna am fost diferită și aș alege… Parisul pentru un weekend de poveste. Am fost deja acolo în ianuarie și vremea era fantastică, așa că în noiembrie-decembrie cu siguranță este bine. Puțină ploaie, poate… însă în Paris oricum plouă tot timpul.

The City of Lights este unul dintre cele mai romantice și mai frumoase orașe din lume. Dacă nu ai fost în Paris, Crăciunul este o perioadă perfectă pentru a-l vizita și pentru a te bucura de priveliștile sale fabuloase. O plimbare pe Champs-Élysées cu trăsura, un prânz frugal în Les Halles, shopping de lux pe Avenue Montaigne sau în Faubourg Saint-Honoré, spectacole de cabaret în Montmartre, cină romantică în Cartierul Latin sau dans până în zori în cluburile din Montparnasse – misterele Parisului te invită să le descoperi și să le înțelegi. Aici vei întâlni artiști boemi, femei elegante, vedete și cântăreți celebri, oameni simpli și frumoși și vei petrece sărbătorile în stilul chic al francezilor.

2. A doua opțiune de pe lista mea este Viena, un oraș extrem de frumos și de elegant, centrul său fiind inclus în UNESCO World Heritage. Viena este un oraș medieval, are peisaje superbe atât vara cât și iarna, castele și parcuri, monumente și clădiri impresionante. Piața de Crăciun din Viena este considerată cea mai frumoasă din lume! Nu o rata!

3. Berlinul este și el pe lista mea, mi-aș dori să ajung la o petrecere în cluburile sale underground atât de renumite. Iar dacă pot să vizitez și o Piață de Crăciun de aici ar fi super! Cu cel puțin 50 de târguri de Crăciun, Berlin poata fi numit cu ușurință „Capitala Crăciunului”. Dintre acestea, piața din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche este cea mai mare și este vizitată anual de 4 milioane de turiști.

Berlin este un oraș imens, cu peste 3,5 milioane de locuitori, un oraș special, în care știința se îmbină armonios cu finanțele, cultura și divertismentul. Berlinul este renumit pentru festivalurile sale, pentru viața de noapte, pentru transportul public impecabil și pentru calitatea ridicată a vieții în general. Fă un tur al orașului cu autobuzul, incluzând Brandenburg Gate, Reichstag și Opera de Stat, mergi la Muzeul Filmului, bea un cocteil și petrece o seară de neuitat la Billy Wilder’s, ia micul dejun la Salomon Bagels, mergi la shopping în Kaufhaus Des Westens (al doilea magazin ca mărime din Europa, după Harrods, Londra) și dansează într-unul dintre sutele de cluburi de noapte ale orașului.

Iata ce alte piete de Craciun interesante mai poti vizita: 

Budapesta – În Vörösmarty tér te vei răsfăța cu dansuri populare, concerte, mâncare tradițională și o pălincă gustoasă. Iar dintre miile de cadouri expuse în cele 150 de căsuțe din lemn, sigur îți va plăcea un produs din cultura locală. Îți poți încânta și copilul cu un spectacol la teatrul de păpuși sau cu dulciuri de poveste.

Praga – În afară de faptul că este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, Praga găzduiește și o piață de Crăciun unică, spectaculoasă. Pentru a face parte din magia acestei capitale, te invit să îți petreci Crăciunul aici!

Munchen – La sfârșitul lui noiembrie își deschide porțile în Munchen una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. Arhitectura clădirilor din jur, luminile spectaculoase, dar și oamenii fericiți care se adună în jurul bradului de Crăciun – toate alcătuiesc un tablou viu, perfect – pe care trebuie să îl vezi!

Dacă și tu visezi să vizitezi aceste Piețe de Crăciun, atunci nu mai aștepta. Intră pe Veltravel.ro și caută orașul preferat. La noi vei găsi cele mai bune prețuri:) 

No Comments :