Weekend magic in Dublin!

Dublin este un oras mic, insa aici vei gasi o multime de locuri secrete, de biserici superbe, de pub-uri pline de viata si de oameni care stiu sa se distreze, chiar daca vremea nu este tocmai prietenoasa.

Daca iti doresti sa vizitezi un oras unic in lume si sa ai parte de un weekend memorabil, hai cu #Veltravel in magicul Dublin.

Iata ce poti face aici:

1. Incepe-ti ziua cu o vizita la St. Patrick’s Cathedral.

Construita in anul 1191, St. Patrick’s Cathedral este cea mai mare din Irlanda si o poti vizita incepand cu ora 9. Vei fi impresionat de maretia sa si de arhitectura gotica.

2. Opreste-te pentru un pranz minunat la Fish n’ Chips At Leo Burdocks.

Este un local mic si foarte celebru – are chiar si un „wall of fame”, unde se lauda cu personalitatile care i-au trecut pragul. Este pe piata din 1913 si a servit mancare inclusiv pe timpul razboaielor. Cere „crispy bits” – sunt cele mai bune.

3. Petrece o dupa-amiaza de vis la Trinity College Library.

Trinity College a fost infiintata in 1592 si este cea mai veche universitate a Irlandei, dar si locul in care au studiat Bram Stoker si Oscar Wilde. Aici vei gasi peste 200.000 de carti si este cel mai instagramabil loc din Dublin. J. K. Rowling s-a inspirat de aici pentru cartile sale.

4. Mergi la o degustare de whiskey.

Incheie prima zi in Dublin la Teeling Distillery, unde nu doar vei invata cum sa-ti mixezi propriul whiskey cocktail, dar vei putea si sa degusti cele mai bune sortimente pe care le au si sa cumperi pentru acasa.

5. Irish Breakfast

Foarte multi irlandezi isi incep ziua cu o bere Guiness. Alaturi poti incerca bacon, carnati locali, oua, rosii si ciurperci trase in unt cu paine crocanta. Asa te asiguri ca vei avea o zi perfecta 🙂

6. The Howth Cliff Walk

Daca iti doresti sa iesi putin din centrul orasului si sa fii in natura, Howth este prima alegere de pe lista. Nu doar ca aici vei gasi cele mai bune fructe de mare si piete de weekend fabuloase, dar si niste privelisti absolut uluitoare, indiferent de vreme. Traseul este inclusiv pentru incepatori, dar daca nu este genul tau, te poti refugia intr-un pub.

7. Lucy’s Lounge Vintage Store

Dupa o plimbare lunga, mergi la Lucy’s Lounge – o cladire unica si superba, de pe Frownses Street in Temple Bar. Experienta este deosebita: ai un magazin vintage la parter si un fel de club la subsol, care gazduieste colectii de haine, accesorii si cadouri.

8. Trad Sessions At The Hairy Lemon

Nu poti merge in Dublin si sa nu asculti muzica irlandeza traditionala, numita trad. The Hairy Lemon Pub este un loc iesit din comun, cunoscut printre localnici. Poti sa bei un Guiness, insa nu te aseza prea bine. In mai putin de o ora de la deschidere, toata lumea danseaza pe mese. Tot aici poti manca si feluri traditionale irlandeze ca Dublin Coddle, Cottage Pie si Irish Stew.

9. Viziteaza Christ Church Cathedral

Fa o vizita la Christ Church Cathedral, urca scarile in spirala si bucura-te de o atmosfera unica.

Traverseaza Ha’Penny Bridge, este o oprire minunata in Dublin. Poti sa-ti pui o dorinta aici si aceasta se va implini.

10. The Church

Daca ti se face foame dupa atata plimbare, iti recomandam cel mai bun loc in care sa mananci in Dublin: The Church.

Cladirea este chiar o biserica din secolul al 18-lea, cu geamuri uriase si un decor unic. Comanda Guinness Beef Stew – si vei pleca din Dublin cu o dorinta intensa de a te reintoarce.

Veltravel are cele mai bune preturi pentru un weekend in Dublin! Te asteptam:)

No Comments :