Zakynthos – Obiective turistice unice la malurile Marii Ionice

Fiecare vacanta de vara pare o oportunitate de a vedea locuri noi, iar Grecia este una dintre tarile de care nu te-ai putea satura vreodata. Cu o multime de insule si de obiective turistice, fiecare particica a sa parca te invita la un concediu aici.

Una dintre cele mai iubite insule grecesti este Zakynthos sau Zante, unul dintre locurile ale carei plaje se scalda in valurile Marii Ionice. Cu ape albastre ca cerul si pesteri care te duc cu gandul la destinatii exotice de vacanta din cele mai indepartate colturi ale lumii, acesta pare un paradis din care nu ai mai vrea sa pleci. Dar, ce poti face acolo in afara de a sta la plaja? Sunt destul de multe si obiectivele turistice pe care le poti vizita fara a te plictisi sau a ti se parea ca nu ai altceva de facut decat a te scalda in razele soarelui toata ziua.

In acest articol vei descoperi Zakynthosul cu obiectivele sale turistice si cele mai frumoase locuri care iti vor marca vacanta de vara. De asemenea, vei gasi si alte informatii si recomandari pentru cea mai buna perioada a anului in care poti merge acolo.

Zakynthos si obiectivele turistice – Conditii de calatorie

Zakynthos si obiectivele turistice - Conditii de calatorie - Stanca, mare

Grecia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta datorita pozitiei sale geografice unice in Europa. Aceasta are deschidere la nu mai putin de 3 mari: Mediterana, Egee si Ionica. Desi vara pare cea mai buna perioada din an pentru a merge in concediu aici, adevarul este ca vremea blanda o face o destinatie ideala pe durata a mare parte din an. Dar cand este cel mai bine sa mergi in Zakynthos si cum ajungi aici? Cu avionul este cel mai simplu si comod.

Daca inca iti faci planuri pentru concediu, o vacanta la mare in Zakynthos, ultimele luni de vara din an pot fi una dintre cele mai inspirate alegeri. In aceasta perioada, vremea este ideala atat pentru a te relaxa la plaja, cat si pentru a vizita si descoperi diverse obiective turistice in Zakynthos.

Marele avantaj de a calatori in Zakynthos este ca nu ai nevoie decat de o carte de identitate valabila si bagajul de vacanta, bineinteles. Dar pentru a vedea cele mai frumoase locuri de pe splendida insula de la malurile Marii Ionice, iata ce este bine sa stii:

  • poti merge in vacanta aici de primavara pana toamna tarziu;
  • din aprilie si mai si pana in septembrie temperaturile aici cresc treptat de la 20 de grade pana la 35 de grade;
  • intre mai si finalul lui august temperaturile inregistrate sunt de 30 – 35 de grade;
  • in septembrie si octombrie te poti astepta chiar si la 28 de grade pe timpul zilei.

Dar principalele obiective si locuri de vizitat in Zakynthos pot fi vazute si pe timp de iarna cand temperaturile nu scad sub 15 grade. Pentru ca pe insula exista si o zona montana care este preferata turistilor in sezonul rece.

Daca te gandesti ca este totusi doar o insula, este bine sa stii ca Zakynthos este una dintre cele mai insorite ale Greciei, iar acolo vei gasi destul de multe atractii, fiind realizat in randurile de mai jos chiar un top 10 al obiectivelor turistice, la care vei dori sa te intorci intr-o zi.

Obiective turistice din Zakynthos – Descopera insula cu iesire la Marea Ionica

Obiective turistice din Zakynthos - Descopera insula cu iesire la Marea Ionica - Peisaj din Zakynthos

Dintre toate insulele grecesti, Zakynthos este cea in care ai foarte multe de vizitat, iar intr-o vacanta aici cu siguranta ca nu te vei plictisi. Mai mult, aceasta este una dintre destinatiile de concediu pentru intreaga familie. Asadar, chiar si pentru cei cu copii. La acestea se adauga si faptul ca exista si un aeroport acolo, deci se pot rezerva bilete de avion catre Zakynthos pentru perioada dorita.

Atunci cand doresti sa te bucuri cat mai mult de insula si de atractiile acesteia, zborurile charter catre Zakynthos sunt una dintre cele mai bune alegeri. Dar care sunt aceste locuri pe care le poti vizita? Cel mai usor de planuit pentru o vacanta este impartirea lor pe categorii. Astfel:

  • plajele din Zakynthos care sunt unul dintre motivele pentru care majoritatea turistilor merg acolo;
  • orasul Zante, capitala insulei care este una dintre cele mai frumoase zone ale sale;
  • regiunile Tsilivi, Psarou, Alykanas, Vasilikos si Agios Nikolaos, fiecare cu atractiile sale;
  • Pesterile Albastre sau Blue Caves, una dintre principalele atractii de pe insula Zakynthos;
  • Parcul Maritim vestit pentru testoasele Caretta-Caretta.

Zakynthos este plina de atractii turistice, astfel ca, desi pare simplu sa rezervi o vacanta pentru Grecia aici, deoarece nu vei face altceva decat sa stai la plaja, pregateste-te si pentru destul de multe obiective si locuri superbe de vazut, plajele de aici fiind cu adevarat spectaculoase si semanand cu cele din destinatiile exotice.

Locuri de vizitat in Zakynthos – Cele mai frumoase plaje ale insulei

Locuri de vizitat in Zakynthos - Cele mai frumoase plaje ale insulei - Plaja din Zakynthos

Daca te intrebi ce sa faci in Zakynthos in afara de a sta la plaja pentru a te bronza si a inota, afla ca fiecare dintre aceste locuri are farmecul sau, astfel ca nu vei gasi unul care sa semene cu celalalt.

In ceea ce priveste cele mai frumoase plaje din Zakynthos, iata cateva recomandari:

Plaja Navagio. Aceasta este principala atractie turistica din Zakynthos, multi turisti venind aici pentru ea. Inconjurata de stanci, aceasta este probabil nu doar unul dintre cele mai frumoase locuri din Grecia, ci chiar din lume, culoarea apei aici depasind orice imaginatie. De asemenea, acesta plaja este cunoscuta si pentru epava vasului naufragiat la malurile sale in 1981. Trebuie sa te pregatesti totusi pentru a naviga pe mare pret de cateva ore pentru a ajunge acolo.

Plaja Alykes. Aflata in nordul insulei, aceasta este una dintre destinatiile preferate de familiile care ajung in Zakynthos. Apele sale calde si limpezi sunt ideale daca mergi acolo ca sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile intr-un concediu presarat cu mai putina aventura.

Plaja Banana. Cea mai mare de pe insula, aceasta este si una dintre cele frumoase, dar si una din principalele sale atractii, cu nisipul ei fin si auriu, precum si peisajul stancos. De asemenea, este un loc din Zakynthos in care poti ajunge destul de rapid din capitala Zante.

Porto Zoro. Aceasta plaja este, de fapt, un arc de nisip inconjurat de stanci, fiind mai putin cunoscuta, intima si retrasa, asadar ideal pentru o vacanta in care vrei sa te relaxezi sau doar o zi in care vrei sa fugi de agitatie.

Plaja Alykanas. Aflata la marginea satului cu acelasi nume, acest loc este unul dintre cele mai linistite si frumoase de pe insula. Atmosfera calma si peisajul care are ca centru al atentiei dealul cu plantatii de maslini te vor atrage cu siguranta. De asemenea, acesta este unul dintre locurile perfecte pentru a practica sporturi acvatice in Zakynthos.

Insula Zakynthos si obiectivele sale turistice sunt impartite in cateva regiuni, astfel ca iti poti organiza vacanta in asa fel incat sa vezi cate ceva din fiecare.

Atractii turistice din Zakynthos impartite pe regiuni

Atractii turistice din Zakynthos impartite pe regiuni - Stanca, mare, apa cristalina

Zakynthos este una dintre insulele de marime medie ale Greciei, astfel ca atunci cand alegi sa iti faci vacanta aici, te poti caza in diverse regiuni ale sale, in functie de obiectivele turistice pe care doresti sa le vezi.

Nu este iesit din comun nici sa gasesti cazare in Zakynthos intr-unul dintre resorturile de pe una din plajele insorite ale insulei si de unde poti pleca pentru a vedea diferite regiuni. Iar din acest ultim punct de vedere, iata-le pe cele mai frumoase:

  • Tsilivi, una dintre cele mai frumoase parti ale insulei, in care se poate merge in cuplu dar si cu copiii, aceasta fiind plina de resorturi, localuri in care se servesc mancaruri traditionale, dar si internationale, precum si o multime de locuri de joaca pentru cei mici;
  • Psarou este mai potrivita pentru cei care isi doresc peisaje superbe, liniste si relaxare, iar plajele salbatice de aici fiind perfecte pentru fotografii si amintiri de neuitat;
  • Zante, capitala insulei este una dintre cele mai frumoase atractii ale Zakynthosului, aici imbinandu-se in cel mai frumos mod regiunea montana cu cea de plaja.

Desi pare ca peisajele si plajele sunt principalele atractii turistice ale insulei Zakynthos, aceasta are de oferit destul de multe obiective pentru care merita sa te deplasezi in diferite puncte ale acesteia.

Zakynthos – Atractii turistice ale insulei

Zakynthos - Atractii turistice ale insulei - Apa, stanci, barci

Daca te gandesti la ce obiective turistice poti gasi pe o insula izolata de lume, Zakynthos te va surprinde, deoarece sunt destul de multe atractii de care te vei indragosti aici.

Iata si un top 10 locuri de vizitat in Zakynthos din care le poti alege pe cele care sunt pe gustul tau:

  1. Blue Caves sau Pesterile Albastre, unul dintre cele mai renumite locuri de vizitat in Zakynthos. Acestea sunt niste formatiuni de stanca pe sub care se poate intra si care sunt invaluite de albastrul magnific al apei;
  2. Plaja Navagio, care este una dintre cele mai frumoase si mai vestite obiective turistice ale Greciei, nu doar ale Zakynthosului;
  3. Kefalonia – de pe insula se organizeaza excursii catre Kefalonia unde se pot vedea mai multe obiective turistice, printre care manastirea Sf. Gherasim și lacul Melissani care este inconjurata de o pestera deschisa;
  4. Zante, orasul-capitala al insulei si care pe langa faptul ca este in sine o atractie turistica a Zakynthosului, are si destul de multe locuri care pot fi vizitate intr-o excursie acolo;
  5. Insula Marathonisi unde se afla una dintre cele mai lungi plaje din Grecia, Kalamati, si care are o lungime de aproape 7,5 km, principala atractie de aici fiind vegetatia luxurianta;
  6. Manastirea Anafonitria care se afla in nord-vestul insulei, in partea muntoasa a acesteia;
  7. Pesterile Keri ale caror maluri sunt scaldate de unele dintre cele mai cristaline ape din Grecia;
  8. Parcul Maritim unde testoasele Caretta-Caretta vin sa se imperecheze in fiecare vara;
  9. Castelul venetian din satul Bohali, un vestigiu al istoriei acestei insule;
  10. Muzeul Bizantin, deoarece Zakynthos este un loc plin de istorie, iar aici vei putea cunoaste mai bine arta greceasca.

Pe langa locurile de vizitat mentionate este bine sa stii si ce poti sa faci in Zakynthos, excursiile fiind printre activitatile cele mai interesante.

Ce sa faci in Zakynthos – Activitati de neratat pentru turisti

Ce sa faci in Zakynthos - Activitati de neratat pentru turisti - Peisaj

Zakynthos este o insula destul de mare ale carei obiective turistice se afla destul de departe unul de altul. Acest lucru inseamna ca poti alege sa mergi in excursii, precum cea de la Navagio si Blue Caves, insa aici te poti bucura si de alte activitati.

Daca esti pasionat de sporturile acvatice, Zakynthos este una dintre insulele grecesti in care poti realiza urmatoarele:

  • windsurf;
  • paragliding;
  • scuba diving;
  • plimbari cu caiacul.

Daca esti interesat de fauna si flora marina, de aici te poti urca pe diverse ambarcatiuni de pe care poti admira testoasele si de a te scufunda in albastrul abisal al Marii Ionice.

Alte activitati pe care le poti face in vacanta in Zakynthos sunt:

  • vizitele la magazinele de suveniruri si pietele locale din satele pescaresti, mai ales ca aici nu veti gasi mall-uri sau alt tipuri de complexe comerciale;
  • mersul in cluburile de pe insula, deoarece viata de noapte aici este una aparte, asadar daca iti plac aceste distractii, iata un motiv pentru a merge acolo;
  • degustarea preparatelor traditionale pentru a te simti ca localnicii sau ca un grec veritabil.

Zakynthos este ea insasi un obiectiv turistic atunci cand te raportezi la Grecia si ce are de oferit. Una dintre cele mai mari insule ale acestei tari, o minune cu deschidere la Marea Ionica, unde albastrul apei este una dintre principale atractii oriunde ai merge. Cu plaje superbe, unele intime si retrase, altele pline de turisti care vin sa se distreze, cu siguranta vei dori sa te intorci cat mai curand.

In concluzie, Zakynthos nu este doar o insula pe care sa mergi in vacanta de vara, putand sa alegi sa o vezi oricand de-a lungul anului. Salbatica pe alocuri, dar si plina de viata si distractii, atunci cand stii unde sa le cauti, aici te vei simti mai bine ca niciodata!

Sursa foto: Pexels.com

No Comments :