Zece atractii ale New York-ului!

Zece atractii ale New York-ului! Este complicat sa alegi atat de putine pentru un asemenea oras, insa nu imposibil! Nimic nu mi-as dori mai mult decat sa vizitez New York-ul toamna. Acest oras fabulos, plin de viata, de lumini, de parcuri si de cladiri ametitoare, imi trezeste mereu un sentiment de adoratie pura. Visez sa ajung acolo si sa ma bucur de fiecare clipa. Insa, pana atunci, va recomand cu drag sa mergeti sa vedeti orasul in care se spune ca toate visele se pot implini. Daca aveti drum in New York in aceasta toamna, iata ce sa vizitati…

10 atractii ale New York-ului!

1. Central Park

Una dintre minunile moderne create de om, acest parc este atat de frumos pe cat se spune. Aflat in inima Manhattan-ului, in jurul sau se afla si cele mai importante atractii – Muzeul de Arta, de Istorie si cladirile impresionante. Acorda-ti o zi sau chiar doua pentru a vedea… aproape tot. Plimba-te prin parc, admira statuile si oamenii care se dau cu barca, fa un picnic ad-hoc cu sandvisuri si o sticla de vin, bucura-te de priveliste.

2. Top of the Rock & Rockefeller Center

Iti amintesti bradul impodobit din Rockefeller – vedeta a numeroase filme de la Hollywood? Acum este timpul sa explorezi si tu putin aceasta zona. Este o piata iconica, cu mii de magazine, baruri si restaurante, cu atractii colorate si luminate incredibil. Iar cireasa de pe tort este vederea fabuloasa asupra orasului de pe Top of the Rock. Top of the Rock Observation Deck este deschis de la 8 AM pana la miezul noptii, insa costa 25 de dolari.

3. Times Square

Cand spui New York, spui Times Square, fara doar si poate. Este imposibil sa ajungi in oras si sa ocolesti aceasta zona, mai ales daca este prima vizita a ta in New York. Localizata la intersectia strazilor Broadway si Seventh Avenue, Times Square este un amalgam de reclame, cladiri inalte, lume ocupata, turisti si peirde-vara. De cativa ani buni, centrul pietei este inchis pentru masini, asa ca vei putea privi pe verticala cat vei dori.

4. St. Patrick’s Cathedral

Este cea mai mare catedrala din SUA si se afla langa Rockefeller Center. Este o biserica impresionanta si o poti vizita zilnic, intre 6.30 AM si 8.45 PM. Insa iti recomand sa fii foarte matinal, daca vrei sa vezi ceva… Intra pe site-ul catedralei si vezi cand au loc serviciile religioase – atunci este cel mai bine de vizitat, nu ca turist, ci ca localnic. Este o atractie gratis, evident!

5. SoHo

Daca vrei sa faci parte, macar pentru cateva ore, din lumea celor bogati si celebri, mergi in SoHo. Este un cartier boem, elegant, cu mii de magazine de firma, cu restaurante, baruri si cinematografe de lux. Cartierul se afla pe South of Houston Street. Ca si atractie turistica, iti va lua de la cateva ore la o zi intreaga sa explorezi zona.

6. Metropolitan Museum of Art

Este, fara indoiala, unul dintre cele mai grozave muzee din lume. Se afla pe Fifth Avenue si cuprinde zeci de colectii si milioane de opere de arta, dintre cele mai interesante. Muzeul este deschis de la 9.30 AM la 5.30 PM marti, miercuri, joi si duminica. Vinerea si sambata este deschis pana la 9 PM. Pretul unui bilet este de 25 de dolari, insa intra pe site si verifica daca nu au zile cu intrare gratis! Daca te plictisesti, poti lua pranzul sau sa bei o cafea la Petri Court Café sau la Wine Bar.

7. Empire State Building

Este simbolul New York-ului si o opera de arta in stilul Art Deco, fiind si cea mai cunoscuta cladire de birouri din lume. Trebuie sa ii admiri marmura din lobby si holurile incredibile care te conduc pana la etajul 86, la peste 300 de metri inaltime, de unde ai New York-ul la picioare. Este deschisa pana la miezul noptii, 365 de zile pe an, iar de sus poti vedea, intr-o zi senina, cel putin 5 state americane.

8. Statue of Liberty

Simbolul Libertatii a fost ridicat in Portul New York in anul 1886. Celebra torta se afla la 92 de metri deasupra pamantului. Insa nu cred ca statuia va va impresiona definitiv, ci plimbarea (gratis!) cu ferry-ul, in timp ce Manhattan-ul straluceste fabulos la apus.

9. Brooklyn Bridge

Nu este tocmai o atractie turistica, insa este gratis si este celebru. In cate zeci de filme nu am admirat podul care leaga (atat de romantic!) Manhattan-ul de Brooklyn?! Fa o scurta plimbare pe pod (nu iti va lua mai mult de 30 de minute dintr-un capat in celalalt) si admira ambele cartiere. Obligatoriu la apus!

10. Grand Central Station

Veti spune: cum ne poti trimite sa vizitam o gara?! Insa eu va spun ca merita! Este cea mai curata si mai chic gara din lume. Are o arhitectura uluitoare, in stil Beaux-Arts, este acoperita cu marmura si are candelabre din cristal. In plus, aici exista zeci de restaurante si de magazine, unde te poti recrea. Grand Central Station este gratis de vizitat intre orele 5:30 AM si 2:00 AM.

Foto: panoramio.com

No Comments :

Leave a Reply :

* Your email address will not be published.

* Your email address will not be published.