Blog Veltravel

Zona Sportiva Europeana Zell Am See – Kaprun

Zona Sportiva Europeana Zell Am see-Kaprun este una dintre cele mai populare zone de ski. « Die Europa Sportregion Zell am See Kaprun » se afla in landul Salzburg la doar 110 km de orasul Salzburg si de aeroport. Distanta dintre Zell am See si Kaprun este foarte mica, de doar 10 kilometri, prima statiune se gaseste chiar langa lacul Zeller iar cea de-a doua mai spre sud.

Garantia zapezii permanente este data de prezenta ghetarului Kitzsteinhorn, care va asteapta intreg anul cu zapada adanca de cativa metri deoarece, in aceasta zona, schiurile niciodata nu se urca in pod.

Cele 53 de instalatii de cablu ultramoderne faciliteaza urcarea pe ghetar dar si pe Varful Schmittenhohe (2000 metri altitudine) pentru a experimenta cei 138 de kilometri de partie din regiune. Permisul de libera trecere din Zona Sportiva Europeana este valabil pentru toate teleschiurile (inclusiv zona ghetarului Kitzsteinhorn).

Este oferit transportul gratuit schiorilor intre statiunile Kaprun, Zell Am See, Bruck, Fusch, Niedernsill, Piesendorf si Maishofen.

Pentru cei care nu stiu inca sa schieze, este bine de stiut ca exista 18 scoli de schi si snowboarding in Zell Am See, Schuttdorf, Kaprun, Bruck, Fusch, Piesendorf, Maishofen.

Iubitorii de schi fond au la dispozitie 300 de kilometri de trasee, chiar si un traseu circular in jurul lacului si scoli de schi find in Zell Am See, Schuttdorf, Thumersbach, Kaprun, Bruck, Fusch si Maishofen.

Statiunea Zell Am See cu casutele sale colorate era unul din locurile preferate ale printesei Sisi.  Tot aici de gaseste unul dintre cele mai complete si interesante muzee de masini din intreaga Europa dar si cele mai frumoase cascade din Austria.

Zella Am See – Kaprun este considerat de arabii din Golf drept paradisul pe pamant, unde se retrag vara pentru a scapa de caldurile ucigase din tarile lor si pentru a se relaxa pe malul lacului, la poalele muntilor.

Dintre evenimentele care au loc in aceasta zona va enumeram:

–          White Start Opening (Noiembrie)
–          Snowboard & Free Ski Night (Ianuarie si Februarie)
–          Show on Snow (Ianuarie si Februarie)
–          Noaptea baloanelor (Ianuarie)
–          Concursul de schi de tura Aufi Owi (Februarie)
–          Austria Free Ski Open (Martie)
–          Firn & Fun pe Varful Kitzsteinhorn (inceputul lunii Mai)

Odata ajunsi la fata locului merita sa vedeti macar o data filmuletele sau galeria foto de pe partia Schmittenhohe, sa faceti surf pe gheata in Zeller See, sa va bucurati de localurile de après ski din zona partiilor si in localitati, de cele 20 de discoteci, cafenele, baruri sau de piscinele interioare publice aflate chiar in centrul celor 2 statiuni. Cei care nu schiaza, isi pot petrece timpul la unul din pationarele din Kaprun, Bruck, Fusch, Piesendorg, Zeller See, pot face excursii pe rachetele de zapada, calorie, sanius (chiar si pe nocturna), plimbari cu sania trasa de cai, curse cu sanii trase de caini, curling.

Nu ratati si lumea varfurilor de 3000 metri cu galeria Parcului National, cinema 3000 si platforma panoramica “ Top of Salzburg”, Volvo Ice Camp pe Kitzsteinhorn (lumea plina de gheata a igluurilor),  Muntele pentru aventuri Nagelkopfel in Piesendorf cu partie de airboard, snowtubing, skygliding, sanius, mini bib, zbor in tandem cu parapanta.

Un sejur in Zell am See in perioada 10 – 17 martie.2020 porneste de la 625 Eur/persoana/7 nopti.  Oferta de cazare este insa foarte variata in aceasta statiune.

Vacanta frumoasa!

No Comments :

* Your email address will not be published.