7 Motive pentru o vacanta in Rio de Janeiro!

Rio de Janeiro este visul multor calatori si turisti din lumea intreaga. De la plajele sale spectaculoase si celebre – Copacabana si Ipanema – la muzeele minunate, de la agitatia strazilor si pana la favelas de pe dealuri, cu muzica si culorile sale, Rio este o adevarata atractie!

Daca iti doresti o vacanta de vis, cu relaxare pe plaja, cu distractii nenumarate si cu descoperiri magice, atunci Veltravel te invita la Riooooo 🙂

Iata 7 motive pentru care sa alegi o vacanta aici:

1. Cristo Redentor si varful Corcovado

Cea mai populara atractie turistica din Rio, Cristo Redentor se afla pe varful Corcovado. Poti ajunge cu microbuzul, dar pentru o experienta de neuitat recomandam funicularul.

2. Pão de Açúcar

Varful de Zahar este unul dintre cele mai faimoase varfuri montane din lume. Se inalta direct din Atlantic, iar privelistea plajelor superbe, a muntilor imbracati in jungla si a valurilor marete te va lasa fara grai.

3. Plaja Copacabana

Pe langa frumusetea si notorietatea ei, este si unul dintre cele mai bune locuri de unde poti achizitiona suveniruri sau cadouri pentru cei de acasa.

4. Plaja Ipanema

Mai cocheta si mai diversificata decat Copacabana, Ipanema este ideala pentru a admira cei mai frumosi oameni din lume. Zonele pe plaja sunt „impartite”, de la cele cu public tanar si la moda pana la zona gay-friendly, din dreptul „steagului curcubeu”.

5. Gradina Botanica

Este un punct de maxim interes pentru oricine vrea sa admire fascinanta flora si fauna din Rio sau doar pentru a scapa de caldura si aglomeratia de pe strazi. MUST SEE!

6. Santa Teresa

Partea artistica din Rio se dezvaluie in cartierul Santa Teresa. Aici gasesti foste case coloniale transformate in baruri rustice, pensiuni prietenoase, studiouri unde lucreaza artisti din intreaga lume si unele dintre cele mai bune restaurante din Rio.

7. Arcos da Lapa

O panorama perfecta asupra orasului poti surprinde de pe arcadele Arcos da Lapa, formate din fostul apeduct ce transporta apa din munti in oras. La ora actuala, peste arcade circula tramvaiul galben, ce face legatura intre centrul vechi si cartierul boem Santa Teresa. Noaptea poti asista la o imensa petrecere de strada, chiar sub Arcos da Lapa.

Daca vei alege o vacanta in Rio de Janeiro, frumusetea acestui oras ti se va dezvalui treptat, te va impresiona si, cu siguranta, te vei indragosti pentru totdeauna!

No Comments :