Cele mai frumoase plaje exotice din Europa

Cum arata vacanta ta de vis? Ape turcoaz, paduri nesfarsite, plaje ascunse, un hamac si un cocteil din fructe?! Iti imaginezi ca trebuie sa strabati mii si mii de kilometri, pana in Hawaii, Caraibe sau Thailanda, pentru ca aceste peisaje sa ti se dezvaluie? Insa nu ai de ce. Si in Europa exista plaje de o frumusete atemporala, unice in lume, care te asteapta sa le descoperi. Afla unde sa mergi anul acesta, pentru a avea o vacanta asa cum ti-ai dorit.

10 Plaje pe care trebuie sa ajungi!

1. Playa de las Catedrales, Ribadeo, Spania – se afla in NV-ul Spaniei, langa Ribadeo, la 140 de km de A Coruna si 400 de km de Bilbao. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, un adevarat muzeu in aer liber.

2. Ponta da Piedade, Lagos, Portugalia – se afla pe Costa Algarve, foarte aproape de Portimao si este atat de impresionanta, incat te va lasa fara cuvinte. Se ajunge foarte usor aici din Lisabona.

3. Kaputas Beach, Kas, Turcia – este o plaja inconjurata de ape turcoaz, aflata intre Marmaris si Antalya, de pe care poti zari, in zilele senine, insula Rhodos. De neratat!

 

4. Cabo de Gata National Park, Almeria, Spania – daca vrei sa vezi unicul desert din Europa, scaldat de apele calde ale Marii Mediterane, atunci mergi in Almeria, la 200 de km de Malaga. Vei avea o adevarata surpriza.

 

5. Los Gigantes, Tenerife – este o plaja ingusta, cu nisip negru, vulcanic, scaldata de soarele canarian si umbrita de stanci uriase. In plus, exista un traseu incredibil prin munti, din satul de pirati Masca spre Los Gigantes, unde te poti relaxa sau admira delfinii dintr-un vaporas cu podeaua din sticla.

6. Fig Tree Bay, Protaras, Cipru – se afla foarte aproape de resortul Ayia Napa, la doar 50 de km de Larnaca, la capatul insulei, intr-un cadru natural de exceptie. Recomandarea noastra: mergi acolo toamna, ca sa te bucuri de liniste si intimitate.

7. Cala Mariolu, Baunei, Italia – se afla in estul Insulei Sardinia, la 150 de km de Cagliari si este de vis. Poti ajunge acolo cu autobuzul sau cu barca. Ofertele pentru Sardinia sunt foarte bune, insa va trebui sa faci o rezervare acum, pentru ca in sezon se aglomereaza destul de mult.

8. Baska Voda beach, Croatia – se afla la doar 50 de km de Split si este “bijuteria” ascunsa a Croatiei. Trebuie sa o vizitezi pentru apele turcoaz si padurile sale de pini. Este cu adevarat spectaculoasa.

9. Saint-Jean-de-Luz, Franta – la granita cu Spania, in Golful Biscay, la doar 200 km de Bordeaux, se afla o plaja superba, intr-un orasel de pescari foarte romantic. In plus, de aici incepe Camino si pe aici trec pelerinii in drumul lor spre Santiago de Compostela.

10. Navagio & Smuggler’s Cove, Zakynthos, Grecia – este celebra si foarte multi dintre voi au vazut-o deja. Este una dintre perlele Greciei, de o frumusete iesita din comun. Trebuie neaparat sa ajungeti aici la inceputul lui septembrie, cand apele sunt mai albastre ca niciodata, iar turistii sunt in numar mai mic.

Tu ce plaja alegi pentru #Vara2019? 

No Comments :