Descopera magicul resort Hurghada din Egipt!

Hurghada este cel mai vechi si mai faimos resort al Egiptului. Plajele colorate si magice ale Marii Rosii te vor rasfata, iar desertul si asezarile de pescari iti vor dezvalui o lume minunata, autentica, veche, fascinanta.

Pe de o parte, Hurghada este o destinatie perfecta pentru iarna-primavara, cu plaje albe, temperaturi perfecte, si hoteluri de top. Pe de alta parte, vei gasi aici desert, sate ascunse, si nenumarate aventuri.

Iata ce poti face in Hurghada si de ce sa alegi o vacanta aici:

1. Giftun Islands

Inchiriaza o barca si exploreaza Giftun Islands, unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Sunt perfecte pentru iubitorii de scuba si snorkeling, dar si pentru cei care isi doresc nisip alb, ape turcoaz si un sezlong sub palmieri.

2. Hurghada Marina

Aici vei gasi cele mai bune restaurante din oras, este o zona moderna, eleganta si foarte colorata – o incantare! Seara, calatorii ies la plimbare pe Marina, apoi merg in cafenele sa petreaca pana la ore mici din noapte, dar nu inainte de a admira apusurile fabuloase de la Marea Rosie.

3. Straits of Gubal

Straits of Gubal este o fasie ingusta de apa aflata intre Coasta Marii Rosii si tarmul vestic al Peninsulei Sinai – si este cea mai importanta destinatie pentru diving. Aici vei gasi corali spectaculosi si o epava celebra – The Thistlegorm (descoperita de Jacques Cousteau cand explora zona in anii ’50).

4. Plajele divine!

Majoritatea plajelor au fost „preluate” de hotelurile din zona, insa chiar daca nu te-ai cazat aici, poti sa cumperi un „day-pass” pentru un rasfat total. Cele mai frumoase plaje se afla la sud de orasul principal, Sigala, pe Resort Strip. Daca mergi putin mai departe, vei descoperi Sahl Hasheesh, o portiune senzational de frumoasa cu hoteluri boutique si plaje albe.

5. Sindbad Submarine

Daca nu esti pasionat de diving, exista aici un submarin turistic care duce pasagerii la 22 de metri sub apa, pentru a explora coralii si viata marina. Excursiile dureaza o ora si merita fiecare banut.

6. Expeditii in desert.

Majoritatea turistilor uita ca in afara de plaje si sporturi acvatice, in Hurghada poti explora desertul cu jeep-urile si poti merge la picnic intr-o zona de munte rosiatica, incredibil de frumoasa. Mai mult, aici ai acces si la un sat de beduini, dar si la plimbari cu camilele.

7. Nopti de poveste.

In Hurghada exista un tur numit „Astronomical Night” – oamenii te vor prelua de la hotel, vei merge in desert imediat dupa inserare si vei petrece o noapte privind stelele. Ai la dispozitie telescop, gustari si paturi, iar experienta este unica!

8. Cina cu beduinii.

Multe resorturi ofera turistilor o experienta autentica – bucate traditionale servite in satele beduinilor, bucatarii colorate, localnici primitori si o calatorie care iti va ramane in amintiri pentru toata viata.

9. Shopping.

Fie ca esti in cautare de cadouri sau chilipiruri traditionale, in Hurghada nu te vei plictisi. Senzo Mall este cel mai mare complex de la Marea Rosie, cu preturi excelente. In pietele locale vei gasi ierburi, ceaiuri, condimente si cele mai frumoase bijuterii din argint.

10. 1001 Arabian Nights Show.

In ultima seara din vacanta ta, ia bilete la Alf Layla wa-Layla, un show spectaculos de 6 ore, care se tine la teatrul in aer liber de la Fantasia 4-star hotel din Egyptian Resort. Aici vei avea parte de muzica traditionala, lumini senzationale, mancare delicioasa si multi artisti talentati.

Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru Hurghada, zboruri/ chartere si cazari – ca tu sa ai parte de o vacanta de neuitat.

No Comments :