Descopera Toronto, un oras fascinant!

Toronto este un oras imens – cel mai mare si mai vizitat din Canada – si unul dintre cele mai diverse si culturale asezari ale lumii. Are 6 districte – incepand cu Old Toronto si alte cinci zone unice, cu cartiere pline de culoare si muzee fascinante. Aici vei gasi tot felul de evenimente cu celebritati, dar si baruri si restaurante linistite, de familie.

Iata ce poti face intr-o vacanta in Toronto:

1. Priveste orasul de la inaltime.

CN Tower nu este doar cea mai inalta cladire din Toronto (553 metri), ci si cea mai inalta cladire de sine statatoare de pe continent. Plus, este una dintre cele sapte minuni moderne ale lumii.

Daca vrei sa te rasfeti, un tur cu elicopterul iti va arata orasul in toata frumusetea sa.

2. Istorie, cultura si muzee.

The Royal Ontario Museum este unul dintre cele mai frumoase muzee din America de Nord, cu o colectie de peste 6 milioane de exponate, in peste 40 de galerii. Aici gasesti si dinozauri, dar si tablouri Art Deco si o zona pentru copii.

3. Simte orasul!

Pentru a simti tot ce are mai bun de oferit Toronto, mergi in Kensington Market. Pe timpuri era piata evreilor, insa acum este cartierul artistilor, scriitorilor si al bucatariei delicioase. Aici vei gasi cele mai frumoase restaurante, tattoo shops, librarii, buticuri cu haine superbe, cafenele uluitoare, si puncte turistice ca Number 8 Fire Station & Bellevue Square Park.

4. Viziteaza un castel.

Daca vrei sa te simti ca un rege, mergi la Casa Loma. Castelul gotic este una dintre bijuteriile arhitectonice ale orasului, muzeu, gradina, grajduri si pasaje ascunse. Casa Loma a aparut in numeroase filme ca: X-Men, The Pacifier si Chicago, insa este populara si pentru nunti si petreceri.

5. Mergi pe insule!

Insulele Toronto sunt mici si se afla pe Lake Ontario. Pe insula centrala vei gasi un parc senzational, cu locuri speciale de picnic, dar si o plaja, gradini superbe si un parc de distractii. Celelalte insule sunt fie rezidente pentru comunitati vechi din Toronto, fie yacht clubs. Au pana si propriul lor aeroport!

6. Cel mai frumos district din Toronto!

The Distillery District este o zona rezidentiala si comerciala unica in lume, reconstruita si amenajata senzational. Multe cladiri sunt de patromoniu si au fost transformate in magazine, restaurante, baruri si apartamente de inchiriat. Zona aceasta, de Craciun, este poate una dintre cele mai spectaculoase locatii din lume.

7. Shopping.

Cei mai multi turisti merg la Toronto Eaton Center, un punct de referinta pe harta oricarui vizitator. Insa pentru cei care viseaza la ceva diferit, recomandam Yorkville, Bayview Village (aici sunt cele mai bune vinuri din oras!), si Chinatown. Queen Street West are cele mai surprinzatoare magazine din Canada.

8. Distreaza-te!

Districtul din Toronto dedicat artei, concertelor si barurilor cu muzica live este unul dintre cele mai interesante de pe continent. Iti recomandam sa mergi la Canadian Opera, la balet, dar si la The Four Seasons Centre for the Performing Arts, Roy Thomson Hall, the Royal Alexandra Theatre si the Princess of Wales Theatre.

9. Urmareste un eveniment celebru!

Cele mai frumoase evenimente din Canada au loc in Toronto! Iti recomandam sa mergi in septembrie, pentru a prinde Festivalul International de Film si pentru a-ti vedea actorii preferati. Pride Week se sarbatoreste de Ziua Nationala si este unul dintre cele mai mari festivaluri LGBT din lume. The Scotiabank Caribbean Carnival este, de asemenea, un eveniment care merita atentia ta.

10. Rasfata-te la cele mai bune restaurante din oras.

Iti recomandam Amano (bazat pe paste -> cele mai bune din Canada!), Ardo – restaurant italian genial, The Chase pentru deserturi, si Canoe pentru bucataria canadiana traditionala reinventata.

Orice ai alege sa faci in vacanta ta in Toronto, orasul nu te va dezamagi. Iar Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte zbor + cazare.

No Comments :