Plaja exotica cu ape turcoaz

Hai la ski in Bansko!

Hai la ski in Bansko! De ce? Daca iti doresti un sfarsit de an ca in povesti, cu partii superbe de ski, cu zapada, luminite si hoteluri elegante, cu petreceri in jurul focului, cu bucate gustoase si multe alte surprize, dar la preturi bune, care sa nu-ti dea bugetul peste cap. O destinatie apropiata de noi, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Iata mai multe detalii.

Revelion si ski in Bansko!

Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, cu hoteluri frumoase, partii excelente si privelisti superbe. Daca vrei si tu sa iti petreci Revelionul in Bansko, fa acum o rezervare pentru a avea garantata cazarea la un hotel elegant, la cele mai bune preturi!

Aflata la o altitudine de 925 metri deasupra nivelului marii, statiunea montana Bansko este destinatia numarul 1 in materie de ski din Bulgaria, avand cel mai bun si cel mai modern centru de ski din toata tara. In ultimii ani investitii masive au fost facute in zona de catre YULEN, compania care administreaza domeniul skiabil, ajungandu-se astfel sa se schieze pe inaltimi de peste 2500 metri, pe o retea de partii de peste 65 km.

 

Bansko este ideala pentru schiorii incepatori si de nivel mediu, dar are si trasee pentru avansati (partia Alberto Tomba fiind una dintre ele). Gondola moderna si ski-pass-urile completeaza facilitatile zonei. Bansko ofera si posibilitatea pentru parapantism dar daca vi se pare o provocare prea mare, puteti inchiria sanii cu motor sau va puteti relaxa la patinoar.

 

Cele mai bune oferte de hoteluri si cazarea ta in Bansko le gasiti aici!

Centrul vechi al orasului Bansko fac parte din patrimoniul UNESCO si este desoebit de frumos. Manastirea Rila este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, inclusa si ea in patrimoniu. Aceasta este situata in partea de nord-vest a Muntilor Rila, la o altitudine de 1147 de metri deasupra nivelului marii, in valea Raului Rilska, la 117 kilometri mai la sud de capitala Sofia. Complexul monahal se afla ridicat la o distanta de doar 3 kilometri de orasul Rila, intre cele doua rauri ale zonei, raul Rila si raul Drusljavitza. Complexul monahal de la Rila, cu tot ceea ce il alcatuieste, acopera o suprafata de aproximativ 8.800 de metri patrati.

 

Dupa o zi aventuroasa pe partie, turistii se pot bucura de restaurantele locale numite “Mehanas”, unde se servesc preparate din  bucataria bulgara si bauturi traditionale. Oamenii din Bansko sunt celebri pentru ospitalitatea si prietenia lor si sa fac orice ca oaspetii lor sa isi aminteasca cu placere de  timpul petrecut aici.

 

Viata de noapte in Bansko este extrem de animata. Bansko combina locuri traditionale si moderne pentru iesirile nocturne. Orasul are aproximativ 45 de baruri, 30 restaurante, si mai multe cluburi de noapte foarte bune.

Ofertele pentru Revelion in Bansko si pentru o vacanta la ski in Bulgaria le gasiti aici!

No Comments :