Idei de vacanta: descopera cele mai frumoase bazaruri din lume!

Esti pasionat de gastronomie, de arta, de suveniruri sau, pur si simplu, vrei sa cunosti localnicii si sa traiesti ca ei? Alege destinatia urmatoare in functie de pietele sale fabuloase, de ce poti invata si experimenta nu in zonele turistice, ci acolo unde, la 5 dimineata, oamenii isi vand marfa cu entuziasm.

Exista in lumea asta cateva piete atat de stralucitoare, de bogate si de impresionante, incat in momentul in care pasesti in ele, este ca si cum ai trece intr-un alt univers.

Daca esti pasionat de shopping, atunci Veltravel iti recomanda cateva bazaruri pline de antichitati, suveniruri si bijuterii, dar si mancaruri fabuloase, la preturi excelente.

Iata vacantele potrivite pentru exploratorul din tine:

1. Sampeng Market, Bangkok

Yaowarat sau Bangkok’s Chinatown este una dintre cele mai aglomerate si mai pline de viata zone ale orasului. Aici gasesti mancare thai traditionala, arome divine, ultimele inventii din tehnologie, bijuterii, matase, si orice altceva iti poti imagina. sau nu 🙂

Este una dintre putinele piete din Bangkok unde vin localnicii, proprietari de magazine si restaurante, sa se aprovizioneze. Deci, spectacolul este garantat.

In plus, daca alegi Bangkok-ul pentru o vacanta romantica – ai o multime de optiuni. Citeste aici ce poti face in Bangkok.

2. Le Marché Serpette, Paris

Les Puces de Saint-Ouen este vechi de 200 de ani si este cel mai cunoscut targ de antichitati din lume. Poti cumpara de la candelabre de cristal si mobilier decorativ pana la picturi si sacose vintage.

Iata si alte secrete ale Parisului pe care le poti descoperi intr-un weekend.

3. Johari Bazaar, Jaipur, India

In Johari Bazaar vei gasi negustori de haine sau obiecte pretioase ce si-au transmis dibacia din tata in fiu. Standurile si magazinele vand textile viu colorate, sari-uri sau chipsuri. Iar daca bijuteriile ti se par prea scumpe, poti alege din miile de bratari in toate nuantele apusului.

4. Grand Bazaar, Istanbul

Este un bazar vechi de cand lumea, iar cele 4.000 de magazine si 65 de strazi sunt vizitate anual de 15 milioane de turisti. Mergi in centrul bazarului pentru ceramice, seturi de cesti sau covoare, dar si periferic pentru bratari de aur, stofe sau piele.

Chiar daca ai mai fost, mereu raman locuri de cercetat, mancaruri de gustat si cadouri pentru sufletul tau de gasit in cele mai neasteptate locuri.

Reindragosteste-te de Istanbul si magia sa!

5. Marrakech Souk, Maroc

Intr-un oras ce respira negotul, va trebui sa-ti dedici cel putin doua zile labirintului de strazi. Va trebui sa treci de standurile pentru turisti pline de covoare, instrumente muzicale si dulciuri, pentru a ajunge la pielarii sau la obiectele de argint lucrate manual.

Marrakech-ul are cea mai mare piata traditionala (souk) din Maroc, dar si una dintre cele mai aglomerate piete din Africa si din lume, Djemaa el Fna. Aici vei gasi acrobati, actori, vanzatori de apa, dansatori si muzicieni, restaurante si baruri, riad-uri romantice si terase suspendate pe cladiri.

Iata cum poate arata o vacanta romantica in Marrakech.

No Comments :