Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Bansko, Bulgaria

Infotrip Bansko, Bulgaria

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei Bansko: mini-vacanta la munte la ski

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea hotelului din Bansko (Saint Ivan Rilski Hotel&Spa) s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea relativ aproape de centrul orasului si de ski lift si pretul lui pentru un hotel de 4 stele;

3. Documente de calatorie

-Pasaport/CI

-asigurare de sanatate

4. Alte informatii despre calatorie primate

Plata vignietei trebuie facuta la intrare in Bulgaria, altfel veti primi amenzi.

5. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Am plecat din Bucuresti dimineata pe la 9:30 si am ajuns in Bansko destul de tarziu, dupa aproape 8 ore. Am ajuns exact pentru cina la hotel (avand regim demipensiune) dupa un drum destul de lung si cu zapada.

6. Impresii despre hotel

St Ivan Rilski Hotel &Spa este un hotel de 4 stele la aproximativ 15 minute de mers pe jos de centrul orasului Bansko. Hotelul are spa, piscina, sala de fitness. Micul dejun a fost inclus si bogat. Cina a fost buna.

7. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce i-am inmanat voucherul celui de la receptie.

8. Prima impresie despre camera

Camera mare, frumoasa, curata, patul confortabil si baia destul de mare.

9. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 3 zile cat urma sa stam acolo.

10. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca iti doresti peisaje ca-n povesti, cu partii superbe de ski, zapada, luminite si hoteluri elegante, cu petreceri in jurul focului, cu bucate gustoase, dar la preturi bune, care sa nu-ti dea bugetul peste cap, atunci iti recomandam o destinatie aproape de tara noastra, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani: Bansko. Venind din Romania, mergi de la Giurgiu spre Sofia cu masina.  Drumul nu e mai scurt de 7-8 ore. Ai grija insa sa eviti high season: cand au vacante copiii, Craciun-Revelion pentru ca in perioadele acelea stai la coada la tot avand in vedere 80% din turistii din Bansko sunt romani.

Viata de zi

Una dintre cele mai mari statiuni de ski aproape de tara noastra, Bansko este si una dintre cele mai moderne, cu hoteluri frumoase, partii excelente si privelisti superbe. Statiunea montana Bansko este destinatia numarul 1 in materie de ski din Bulgaria, avand cel mai bun si cel mai modern centru de ski din toata tara. Au 75 km de partii pe diferite dificultati, cea mai inalta partie incepe de la 2560m, ca atare statiunea este ideala pentru schiorii incepatori si de nivel mediu, dar are si trasee pentru avansati (partia Alberto Tomba).

In prima zi de dimineata ne-am hotarat sa plecam spre ski lift care era foarte aproape de hotel. Gondola moderna si ski-pass-urile completeaza facilitatile zonei si daca ai noroc sa nu vii aici in super sezon, nu vei sta 1 ora la coada. Daca esti insa in sezon, inarmeaza-te cu rabdare. Partiile sunt bine ingrijite si organizate si nici nu simti ca esti aproape de Romania, vei avea impresia ca schiezi pe partiile Austriei sau ale Italiei.

Bansko-1a

Seara am hotarat sa plecam la un restaurant in oras. Dupa o zi aventuroasa pe partie, turistii se pot bucura de restaurantele locale numite “Mehanas”, unde se servesc preparate din bucataria bulgara si bauturi traditionale. Oamenii din Bansko sunt celebri pentru ospitalitatea si prietenia lor si fac orice ca oaspetii lor sa isi aminteasca cu placere de timpul petrecut aici.

In a doua zi o parte din noi am mers iar la ski. Placut aici este faptul ca poti schia atat pe partii albastre, cat si pe partii rosii daca esti destul de avansat si nivelul de dificultate nu e mare.

bansko-1

 

In a treia zi am fost ultima zi la ski in prima parte a zilei si am ramas cu parerea ca partiile de aici sunt grozave, mult peste cele din Romania. In a doua parte a zilei am hotarat sa ne plimbam sa vedem si pe timp de zi centrul Bansko-ului. Centrul vechi al orasului Bansko face parte din patrimoniul UNESCO si este deosebit de frumos. Manastirea Rila este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, inclusa si ea in patrimoniu. Aceasta este situata in partea de nord-vest a Muntilor Rila, la o altitudine de 1147 de metri deasupra nivelului marii.  Complexul monahal se afla ridicat la o distanta de doar 3 kilometri de orasul Rila si cu tot ceea ce il alcatuieste, acopera o suprafata de aproximativ 8.800 de metri patrati.

bansko-4

tour_img-234852-90

In a patra zi de dimineata am plecat spre casa.

Mancarea este diversificata cam in toata Bulgaria. Incearca ciorba lor de burta (Shkembe chorba) si barista (placinta cu oua si branza), moussakaua si nu uita la capitolul desert de baklava sau gogosi (nu prea au deserturi traditionale, majoritatea fiind imprumutate de la vecini). Preturile la mancare sunt bune.

Cumparaturi pentru souveniruri poti face pe Pirin Street, strada principala din oras, loc in care vei gasi multe magazine boutique. Mai ai varianta Mall Bansko, unde vei gasi cu siguranta cadouri pentru cei dragi si o amintire pentru tine de la ski.

Daca nu esti iubitor de ski, Bansko ofera si posibilitatea pentru parapantism ,dar daca vi se pare o provocare prea mare, puteti inchiria sanii cu motor sau va puteti relaxa la patinoar (intrarea costa 24 leva).

Viata de noapte din Bansko este extrem de animata. Bansko combina locuri traditionale si moderne pentru iesirile nocturne. Orasul are aproximativ 45 de baruri, 30 restaurante si mai multe cluburi de noapte foarte bune.

11. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al confortului si al pozitionarii.

12. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

13. Plecare

Am plecat cu masina de dimineata si am ajuns seara in Bucuresti.

No Comments :