Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Koh Samui, Thailanda

Infotrip Koh Samui, Thailanda

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Koh Samui: vacanta in Thailanda si Hong Kong

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania KLM cu escala la Amsterdam: Bucuresti-Bangkok si retur din Hong  Kong-Bucuresti; exista mai multe variante, insa din punct de vedere orar era cel mai potrivit pentru noi

-de recomandat sa iti iei biletele cu cel putin 6 luni in avans pentru a lua un bilet mai bun la pret

-rezervarea hotelului in Koh Samui (Le Meridien Koh Samui) s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea pe plaja si pretul lui pentru un hotel de 5 stele;

-rezervarile zborurilor din Bangkok in Koh Samui si din Koh Samui in Hong Kong au fost realizate tot prin veltravel.ro

3. Documente de calatorie

-Pasaport

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant al agentiei aeriene.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind dupa-amiaza, ora 17:00, am servit o salata in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Zborul a fost doar de o ora, iar compania ne-a oferit doar bauturi racoritoare si apa in acest rastimp.  Personalul a fost amabil.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul ne-am indreptat catre zona de taxiuri pentru a putea merge spre hotel. Aeroportul este cel mai deosebit, mai primitor si mai cool, nici urma de rigorile din alte aeroporturi. Inca din aeroportul impanzit cu terase, magazine si gradini cu flori iti dai seama ca esti pe o insula exotica. Aeroportul este unul privat detinut de Bangkok Airlines, acesta fiind si motivul pentru care arata mai mult a foisor si loc de shopping decat a aeroport. Sa nu mai vorbim de ospitalitatea oamenilor de aici care este cu cateva clase peste cea a europenilor.

SONY DSC

11. Intalnirea unui reprezentant al biroului de informatii

Nu a existat.

12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat taxiul din aeroport si ne-am indreptat catre hotel, drumul fiind de aproximativ 25 minute.

13. Impresii despre hotel

Hotelul este un resort de 5 stele in Koh Samui, la mare pe plaja Lamai, un hotel superb. Am ajuns tarziu la 20:00, motiv pentru care ne-am facut check in-ul si am iesit la masa in hotel, lasand urmatoarele doua zile pentru explorari. Micul dejun a fost inclus si foarte bogat, cu multe fructe specifice Asiei si sucuri de acest fel.

filename-le-meridien

samui hotel

14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat la receptie voucherul.

15. Prima impresie despre camera

Camera mare, superba, dotata cu tot ce aveai nevoie, exotica si romantica in acelasi timp. Cel mai frumos hotel la care am fost pana acum.

16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au dat toate detaliile pentru a petrece cele 3 zile pline ce le aveam de stat in Koh Samui astfel incat sa avem un sejur minunat.

17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Koh Samui este o insula pe coasta de est a Thailandei si a doua cea mai mare insula din Thailanda dupa Phuket, insa mai spectaculoasa si mai exotica decat sora ei mai mare. Plaje cu nisip alb-auriu, apa cristalina, cocotieri, sporturi nautice si maimutele sunt elementele tabloului pe care ti-l imaginezi cand vii aici.  Natura este splendida, vegetatia specifica superba si te vei bucura admirand-o nesatul. Pe scurt: paradisul pe pamant.

Viata de zi

Ca-n orice insula, viata de zi se desfasoara in principal in mijlocul naturii, iar discrepatentele dintre resorturi de lux pentru bogati si bungalow-uri pentru cei saraci sunt imense. Plajele cele mai cunoscute din Koh Samui sunt: Chaweng (cel mai turistic, foarte zgomotos cu viata de noapte unde nu te poti odihni), Lamai (cel mai curat, cu hoteluri bune si putin mai linistit), Bophut si Choeng Mon.

In prima zi am ajuns de fapt seara, in jurul orei 20:00 la hotel. Hotelul este situat pe plaja Lamai, in zona cea mai relaxanta si cea mai curata. Am rezervat la receptie un tour pentru a vedea imprejurimile a doua zi in care erau incluse mai multe vizite la principalele atractii. Am luat cina la The Thai Experience, o experienta culinara si un concept deosebit considerat cea mai mare atractie a zonei pentru unii turisti.

In a doua zi aveam de explorat insula, asa ca dupa micul dejun am plecat cu un autocar care venise sa ne ia de dimineata pentru intreg circuitul pe insula.

Prima escala a fost la Wat Khunaram, templul devenit faimos pentru statuia calugarului mumificat care este aici. Acesta a devenit calugar la 50 ani si si-a prezis exact momentul mortii.

wo ko

mummified-monk

Namuang Safari Park este un must-see-ul din Koh Samui, un parc safari mare unde vei vedea tigrii si te vei putea poza cu ei (daca ai curaj) avand in vedere ca sunt, din pacate sedati in scop turisitc. Daca nu ai curaj, varianta baby tigerilor poate fi mai facila si mai placuta. Tot aici poti face plimbari cu elefanti, poti vedea cele 2 cascade Namuang (probabil cele mai pitoresti din zona), face plimbari cu ATV sau vizita ferma de crocodili.

cherrychelle-mit-tiger

baby tiger

Am plecat apoi spre parcul pentru plimbarea cu elefanti. Aici bucuria e imensa sa te plimbi pe gigantul animal deopotriva bland si puternic. Vei fi la mare inaltime cand te vei urca pe el si vei fi surpins de parul foarte lung care il are pe pielea cutata si aspra.

elepf

ele

Spre dupa-amiaza am fost la monkey show, o zona cu multi cocotieri unde maimutele sunt prietenele cele mai bune ale omului. Ele fac un spectacol dar totodata isi ajuta stapanul urcand in cocotieri si scotand de acolo cocosi.

monkey

monkey 2

monkey 3

Seara am fost la Chaweng Beach, locul de maxima distractie in Koh Samui aproape de aeroport. Muzica de toate felurile, terase pe plaja si nu numai, baruri, restaurante, magazine. Daca ti-e foame cand ajungi aici, mergi la Eat sense, am inteles ca au mancare foarte buna. Animatie este mare la ora de seara iar noi din curiozitate ne-am oprit la un show de cabaret de ladyboy. Persoanele care performeaza acolo sunt atat de feminine pana incep sa vorbeasca, caci se pare ca au facut operatie peste tot numai la corzile vocale nu pot interveni.

ko bar

In a treia zi am plecat in parcul maritim Ang Thong, loc in care poti ajunge intr-o ora din Koh Samui cu barca si unde apele sunt smarald, asa cum poate ti le imaginezi. Un arhipelag cu vreo 42 de insulite departe de civilizatie, izolat, cu plaje virgine si mare superba. Iubitorii de sporturi nautice pot practica kayaking aici, veti putea urca pe munti si vedea un lac minunat, Emerald Lake. Programul tau va dura toata ziua aici si vei face un stop pentru a face snorkeling, un stop la Emerald Lake, te vei opri pentru pranz (inclus in pretul pentru vizita ta la parcul maritim), vei merge la plaje superbe dar si pe micuta insula a lui James Bond (unde amatorii de kayak vor putea practica sportul nautic). Spre dupa-amiaza ne-am intors la hotel unde ne asteptau masajele si spa-ul deosebit al hotelului, iar seara am mers la cina la Beach Republic, un loc care e mai mult bar, un loc superb pe plaja aproape de hotelul nostru cu mancare buna, muzica minunata mai chill si ambient deosebit. Beach republic este un loc foarte cool unde poti merge si pentru un simplu cocktail sau pentru un brunch.

angthong-marinepark-viewpoint

kaiak

In a patra zi am fost in nordul insulei la Templul Big Buddha unde e o statuie mare de 12 metri a lui Buddha. Tot aici am fost la Secret Garden of Buddha, o gradina care, asa cum zice numele, este destul de ascunsa si care ofera o priveliste superba cu o colectie de statui, toate creatia unui fost fermier. Langa acest templu si gradina este una dintre cele mai cunoscute zone de plaje din Koh Samui, Choeng Mon unde am stat vreo 2 ore.

big buddha statue on koh samui, thailand

kohsamui_magicbuddhagarden

Mergand mai spre nord vest, ajungi sa explorezi plajele Bophut si, mai spre nord-vestul insulei, plaja Nikki Beach care te invita sa te simti bine si sa te relaxezi cu o masa buna si plaja exceptionala. In vest si sud sunt mai mult localnici, nu sunt zone turistice. In Bophut noi am ajuns dupa-amiaza spre seara noi la Fisherman’s Village, un loc dragut pentru promenada si un loc excelent pentru a manca fructe de mare si peste. Coconut Bar este un bar dragut in zona si Happy Elephant este unul dintre cele mai bune restaurante.

fishermans village

In a cincea zi de Koh Samui, zborul il aveam la 17:25 din Koh Samui, asa ca in prima parte a zilei am stat la plaja hotelului. Am ajuns la 21:45 ora din Hong Kong cu un zbor de 3 ore 20 minute. In partea de sud a plajei sunt Bunicul si Bunica (Hin Yai si Hin Ta), o inventie a thailandezilor cu 2 stanci in forma de penis si vagin doar ca turistii sa mearga sa fotografieze aceste roci.

index

Daca esti iubitor de mancare thailandeza, bineinteles ca aici e raiul pe pamant. Sa nu mai vorbim despre toate fructele exotice: mangustine, lychee, mango, cocos care te vor innebuni cu aroma lor. Mergi in Fishermen’s Village pe plaja Bophut sa mananci seafood (Happy Elephant este unul recomandat) si in plaja Lamai la Beach Republic, un bar superb cu mancare exceptionala. Iar daca esti la Chaweng, mergi sa mananci la Eat Sense. Mai poti incerca si The Thai Experience, un concept inedit si un loc unde iti va face placere experienta cinei. Daca esti pasionat si de gatit, s-ar putea sa gasesti un loc pe plaja unde se fac cursuri de gatit. Participa!

Daca doresti sa faci si shopping in Koh Samui, Fisherman’s Village din Bophut este locul unde poti cumpara souveniruri. In Chaweng vei gasi multe magazine de unde vei putea cumpara haine sau incaltaminte.

Daca mai ai timp de stat in Koh Samui, mai poti merge la parcurile nationale maritime Koh Nang Yuan si Koh Pha Ngan (locul petrecerilor Full Moon), Koh Mat Sum. Vei vedea ape superbe si in Koh Phi-Phi sau Koh Tao (insula testoasei unde daca esti pasionat de snorkeling trebuie sa ajungi), vei putea face zilnic plecarile la o distanta de 1 ora-1 ora jumatate din Koh Samui. Mai poti merge sa vezi ferma de serpi daca esti pasionat, insa acest obiectiv este unul dintre cele mai interesante din zona.

Viata de noapte cea mai intensa, de fapt partea din insula care nu doarme niciodata este Chaweng Beach. Aici poti merge in baruri si cluburi pana dimineata, dar si la show-uri tipice de cabaret de ladyboys. Daca vrei un loc mai chil si totusi cool, mergi in Lamai la Beach Republic, si tot in Lamai vei gasi The Rock Bar, un alt bar cool.

beach republic

18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Koh Samui s-a dovedit a fi o alegere extraordinara mai ales din punctul de vedere al serviciilor oferite si al pozitionarii.

19. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

20. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu taxiul, la fel ca la sosire. Din aeroportul din Koh Samui plecarea a fost catre Hong Kong la ora 16:00.

21. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea din Koh Samui. La fel si plecarea din Hong Kong catre Bucuresti. Totul a decurs normal.

22. Zbor

La intoarcere in avionul de la Koh Samui spre Hong Kong ni s-a oferit cina, o mancare cu orez destul de buna si bautura. Zborul a durat aprox 3 ore si jumatate. Din Hong Kong in Bucuresti am facut escala in Amsterdam si am ajuns dupa 12 noaptea. Ni s-a dat mancare pe fiecare zbor, iar pe zborul lung de 2 ori.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

 

 

No Comments :