Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Limassol, Cipru

Infotrip Limassol, Cipru

 

 1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei Limassol: vacanta in Cipru; super-oferta la zborul Blue Air

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a facut cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro

-rezervarea hotelului a fost in Paphos, excursia din Limassol fiind de 1 zi. S-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea in centrul statiunii si pretul lui pentru un hotel de 4 stele; in Limassol nu am stat peste noapte.

-rezervarea masinii inchiriate a fost realizat de veltravel.ro; atentie insa ca in Cipru se conduce pe partea dreapta, asa ca cine nu se poate obisnui mai bine se limiteaza la mijlocul de transport in comun

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Blue Air. Bagajul de mana a fost masurat daca incape sau nu in suportul special al lor sau nu.

 6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 17:00, am servit o cafea si o salata in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun in avion nu este oferit de catre compania Blue Air. Totul e contracost fiind o linie low-cost. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 2 ore.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajele ne-am indreptat catre zona de rent-a-car pentru a prelua masina inchiriata.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat masina din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul din Paphos, drumul fiind de aproximativ 1 ora si 30 minute din Larnaca in Paphos.

12. Impresii despre hotel

Avlida Hotel este un hotel de 4 stele in centrul statiunii Paphos. Micul dejun si cina au fost incluse si meniul variat.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucherul de la agentie celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

Camera mare, frumoasa si curata, patul confortabil si baia destul de mare.

 15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in ziua in care urma sa plecam in Limassol.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

In Cipru vei gasi in principal doua culturi diferite (cea greceasca si cea turceasca), existand si cateva schimburi artistice intre cele doua comunitati. Cipriotii sunt celebri in lume pentru bisericile lor, cu icoane pictate si cu influente arhitecturale franceze si britanice.

Daca vii in Cipru si nu ai de gand sa sa stai doar la plaja, in functie de ce-ti place sa faci vei avea ce vizita pentru ca intr-adevar, este incarcat cu istorie: are cele mai vechi situri arheologice, biserici si puturi cu apa din lume. Cea mai indicata perioada pentru a vizita Ciprul este vara, insa si mai sau septembrie sunt destul de calduroase (chiar si pentru plaja) si preturile sunt mai mici. Daca ai in plan mai multe orase de vazut, ar trebui sa-ti inchiriezi masina deoarece nu vei dori probabil sa stai pe drumuri in autocare in fiecare zi, insa retine ca trebuie sa conduci cu volanul pe partea dreapta. Orasele principale de vazut din Cipru sunt: Nicosia, Limassol, Larnaca, Famagusta, Paphos, Kyrenia, Protaras.

Daca ai de gand sa iti petreci vacanta doar in Limassol si nu ai de gand sa vizitezi si alte orase din zona, nu trebuie sa iti inchiriezi masina, ba chiar mai bine sa nu ai masina pentru ca strazile sunt destul de aglomerate aici. Centrul orasului il poti bate la picior fara probleme sau cu siguranta cu autobuzul vei ajunge in 10 minute in orice loc. De obicei pentru a ajunge in Limassol aterizezi in Larnaca si de aici poti lua un autobuz pentru a ajunge in Limassol (daca nu ai masina). Compania Limassol Urban Bus Company are curse in fiecare zi din ora in ora.

 Viata de zi

Limassol este al doilea oras ca marime din Cipru si este situat in Golful Akrotiri, pe coasta de sud a insulei. Din Paphos pana in Limassol sunt aproximativ 45 minute cu masina.

In prima zi si singura zi de Limassol am parcat masina pentru a merge prima data in Muntii Troodos (la aproximativ 55 km de Limassol). Aici turismul rural si traditiile iti sunt dezvaluite si este o experienta unica. Trebuie sa faci o mica ocolire din Paphos cum mergi spre Limassol, insa merita.

Limassol este impartit in doua: orasul vechi si orasul nou, cel turistic. Este un loc in care pot merge si tinerii pentru distractie, dar si familiile cu copii. Gradina zoologica Lemesos este locul pe care nu trebuie sa-l ratezi daca esti cu cei mici pentru ca aici vor vedea tigri, ursi, pantere, lei, zebre. Limassol Marina este locul in care inevitabil vei face o promenada, plin de yachturi, barci si o priveliste superba. Si este foarte aproape de gradina zoologica. Tot aproape de gradina zoologica este si Castelul Limassol, un “must” daca esti in zona si iti plac locurile medievale si istoria si de asemenea un loc frumos de observare a Marinei. Promenada este tot aici si te poti plimba in voie, fiind probabil cel mai bun loc din oras de petrecere a timpului. Kolossi Castle poate fi vizitat daca va plac ruinele, este un punct bun de observare.

limassol-zoo

Limassol_Marina

limassol castle

kolossi castle

Cumparaturi poti face in My Mall, fiind cel mai mare mall din Cipru cu peste 200 branduri. Mai degraba din Cipru poti cumpara suveniruri, mall-urile nefiind punctul lor forte.

my mall limassol

Daca mai ai timp de stat si vrei sa faci plaja, Limassol are o plaja cu nisipuri albe Ladies’ Mile la care poti ajunge in 15 minute din centrul orasului. Intre Limassol si Larnaca, dar mai aproape de Limassol este Governor’s Beach, o plaja unde te poti relaxa mai departe de agitatie. Cea mai spectaculoasa plaja insa din tot Ciprul pare sa fie tot in Limassol, se numeste Kourion (Chris Blue) Beach, ruinele amfiteatrului roman Kourion vazandu-se de aici. O splendoare! Fasouri este un parc de distractii cunoscut in zona in cazul in care vrei sa te distrezi in Limassol impreuna cu copiii (sau chiar si fara copii). Mai poti vizita situl arheologic Amathus daca esti pasionat iar Kourion, oraselul aproape de Limassol este una dintre cele mai faimoase atractii antice. Incearca Larnaca, Paphos, dar mai ales Ayia Napa care este renumita ca avand cele mai frumoase plaje (Famagusta fiind cea mai cunoscuta). Girne este un oras in partea turca superb de vizitat, Nicosia este plin de istorie si cultura, iar Protaras (care are aproape Cape Greco-un “must”) este unul dintre cele mai frumoase locuri din Cipru.

Viata de noapte

Cel mai bun beach bar care e deschis si seara (considerat cel mai bun din intre Cipru) este Guaba Beach Bar. Nu-l rata daca ai sansa sa ajungi aici. Pentru viata de noapte cu distractie pana in zori, Limassol este mai potrivit decat Paphos, insa Larnaca este cel mai bun la capitolul asta. In orice caz, 7 Seas este un bar elegant cu muzica buna destul de popular in Limassol, iar in centrul vechi vei gasi un cocktail bar cu bauturi bune: Elixir.

 17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Paphos a fost bine amplasat, camerele bune si personalul amabil.

 18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

 19. Transfer la aeroport

 L-am facut de la hotel cu masina inchiriata din Paphos in Larnaca, la fel ca la sosire.

20. Plecare

Am lasat masina inchiriata inapoi si apoi ne-am indreptat catre check in. S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere nu ni s-a oferit mancare decat contracost la fel ca la dus, insa nu am avut nevoie deoarece din aeroport din Larnaca am mancat ceva inainte de decolare.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

 

 

No Comments :