Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Munchen, Germania

Infotrip Munchen, Germania

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Munchen: city break in Munchen

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro cu compania Tarom: am plecat la ora 8:25 din Bucuresti si am ajuns la ora 9:35 ora Germaniei; la intoarcere am plecat la 10:25 din Germania

-rezervarea hotelului in Munchen (Four Points by Sheraton Munich Central ) s-a realizat tot cu ajutorul agentiei veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea lui aproape de centru si pretul lui pentru un hotel de 4 stele;

3. Documente de calatorie

-Pasaport

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu 1 ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-a fost preluat bagajul rapid de catre un reprezentant Tarom.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei Tarom a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 7 dimineata am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat cu o mica intarziere la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun pe avion (cu Tarom) a constat intr-o mancare calda, o bautura, un desert si ceai/cafea la alegere. Personalul a fost amabil, zborul pana la Munchen a durat 2 ore.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul ne-am indreptat catre informatii.

11. Intalnirea unui reprezentant al biroului de informatii

Dupa aproximativ 20 minute de stat la coada, reprezentantul de la informatii ne-a spus ca cea mai eficienta modalitate de a ajunge in centru este S-bahn-ul, linia S1 sau S8 si ca vom ajunge in aproximativ 40 minute in centru. Costul biletului din aeroport spre centru (sau invers) cu trenul ne-a spus ca este de 8.80 Euro, insa ne-am luat cu ocazia asta un bilet de o zi care va fi valabil pe toate mijloacele de transport in comun din oras si care ne-a costat 11.2 Euro de persoana. Taxiul ne-ar fi costat aproximativ 55 euro pana in centru, fiind aproximativ 40 km. Avand in vedere ca ajunsesem destul de devreme, era cert ca urma sa mai folosim transportul in comun in acea zi.

12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat S1 si am coborat la gara, statia Hauptbahnhof (Central Train Station), care este la 1 km si putin de hotelul nostru, de unde am mers pe jos neavand un bagaj foarte mare. Daca vrei sa consulti mai multe variante de transfer, le gasiti aici: http://www.toandfromtheairport.com/munich.html.

13. Impresii despre hotel

Hotelul Four Points by Sheraton Munich Central este un hotel de 4 stele din Munchen, aproape de centru. Se afla la 5 minute de mers pe jos de statia de metrou Theresienwiese. Este un hotel bine localizat si daca vii pentru Oktoberfest deoarece ajungi pe jos pana acolo. In zona se gasesc restaurante, baruri si e o zona destul de activa noaptea pentru cei ce doresc sa petreaca. Micul dejun nu a fost inclus.

14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat vocherul primit de la veltravel.ro cu rezervarea noastra. Am ajuns la hotel la ora 11 si ora oficiala de check in era 14:00, insa chiar si asa ne-au cazat mai devreme.

15. Prima impresie despre camera

Camera nu foarte mare, dar curata si dotata cu tot ce aveam nevoie, patul confortabil si baia micuta. Am avut internet in camera gratuit.

16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au dat toate detaliile pentru a petrece cele 3 zile in Munchen astfel incat sa vedem cat mai multe.

17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Viata de zi

“Orasul latin al Germaniei” (asa cum e adesea intitulat datorita spiritului sau apropiat de cel al latinilor) si capitala Bavariei este cunoscut datorita Oktoberfestului sau orasul de origine al masinilor BMW. Totusi, Munchen este mai mult decat atat. Asadar, daca Oktoberfest (in septembrie-octombrie) si tot ce inseamna cunoscutul eveniment nu este interesul tau, atunci cea mai potrivita perioada de a vedea Munchen-ul este vara cand temperaturile cresc sau sfarsitul primaverii cand vremea in Germania devine destul de prietenoasa pentru plimbari pe jos.

In prima zi ajunsi la hotel la ora 11 ora Germaniei, am avut aproape toata ziua de vizitat orasul. Avand bilet de o zi intreaga pe toate mijloacele de transport, ne-am hotarat sa mergem mai departe de centru, mai exact la muzeul BMW. Aici este si Olympiapark (la aproximativ 4 km de hotel), asa ca am profitat pentru a le bifa pe amandoua. Olympiapark a fost realizata cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1972 si in prezent deserveste ca loc de intalnire pentru evenimente culturale si sociale. In plus, daca te urci pe turnul olimpic (Olympic tower), vei putea beneficia de o panorama de la aproape 300 m deasupra orasului.

olympia tower

Muzeul BMW si BMW Welt sunt unul langa altul si fa in asa fel incat sa nu mergi acolo lunea pentru ca muzeul este inchis in prima zi a saptamanii. S-a deschis in 1973, dupa Jocurile Olimpiadei si este foarte aproape de Olympiapark. Muzeul este deschis intre orele 9 si 18 si pe o suprafata de 5000 m2 vei putea vedea peste 125 de modele de masini, motociclete si motoare ale renumitului brand de la inceputurile BMW pana la ultima lansare. Inainte sa ajungi aici, roaga-i pe cei de la receptie de la hotelul in care esti cazat sa intrebe cand sunt tururile in Engleza/Germana in cadrul carora vei afla toate informatiile care te intereseaza despre acest brand. Costul este de 22 Euro si se pot face si rezervari deoarece se realizeaza grupuri de maxim 20 persoane. Merita cu siguranta sa ajungi aici chiar daca nu esti mare fan masini sau motociclete, iar daca prinzi o zi ploioasa cum ni s-a intamplat noua in prima zi, cu atat mai mult!

openning_times

the_seven_houses

Spre seara ne-am intors in zona hotelului unde am luat cina intr-un restaurant-berarie apreciat in zona hotelului nostru, Hacker.

In a doua zi vremea a fost de partea noastra, asa ca am plecat de dimineata si am mers pe jos  cam 1 km jumate pana la Karlstor, poarta de intrare in centrul vechi (care se afla aproape de gara unde coborasem ieri venind de la aeroport, mai precis la statia de metrou Karlsplatz). Aproape de aceasta poarta se deschide pietonala preferata de localnici, dar si de turisti Neuhauser Strasse.

80150720

maxresdefault

Michaelkirche (St Michael’s Church) o vei vedea imediat ce vei ajunge in zona si in interiorul ei se odihneste Ludwig II, supranumit si Regele Nebun. Vei gasi numeroase cladiri istorice, dar si destule magazine aici, zona fiind destul de concentrata si comerciala.

Foarte aproape de Biserica Sfantul Mihai am mers catre biserica cea mai importanta din oras, Frauenkirche, biserica cu 2 turle.

kvege0927s

La doi pasi este si piata centrala, Marienplatz cu tot cu primaria sa, Rathaus, o cladire gotica superba in al carui turn inalt poti urca.

Michaelskirche_Muenchen-full

rathaus

Incearca sa ajungi la ora 11 sau la 12 in fata primariei, vei avea impresia ca ai ajuns in Praga pentru ca si aici se intampla un spectacol la orologiul primariei (Glockenspiel). Iar daca e vara, se mai intampla unul si la ora 17:00.

Mergi apoi mai departe sa admiri interiorul superb al Bisericii Sfantul Petru (St Peter). Si aici te poti urca sa vezi orasul, dar si Alpii de sus. Daca vrei sa afli mai multe despre istoria orasului, mergi la Muzeul de Stat (Stadtmuseum) unde vei gasi si o expozitie care iti va explica mai multe despre debutul miscarii naziste a lui Hitler.

St-Peters-Church-4-1024x682

Noi dupa ce am vizitat biserica St Peter’s, ne-am oprit in centru la o masa tipic nemteasca intr-o berarie cunoscuta, Hofbrauhaus, unde am mancat pe saturate si bineinteles am incercat o bere (nefiind bautori de bere). Am plecat apoi pe jos (deoarece e la distanta mica) catre Max-Joseph Platz, o zona cu cladiri superbe, unde printre altele vei identifica Teatrul National, cladirea Operei si un frumos palat al regilor, Residenz. Opreste-te si viziteaza acest palat daca vrei sa afli mai multe despre stilul luxuriant si opulent al regilor.

kvege1113s

antiquarium500

Am trecut apoi prin Odeonsplatz, aici fiind si Feldherrnhalle, un loc in care daca vei starui iti va aduce aminte mult de superba Florenta. Ne-am intors insa rapid spre centrul vechi pentru a ne plimba si simti mai bine spiritul bavarez dupa-amiaza. Ne-am delectat cu cateva mici cumparaturi pentru cei de acasa si apoi am plecat spre casa.

In a treia zi am hotarat sa exploram arta din oras, adica Alte Pinakothek, locul pe care iubitorii de arta nu il pot rata. Artistii italieni si germani sunt foarte bine reprezentati aici si te vei putea delecta cu cele mai impresionante colectii din lume. Fii atent insa ca lunea muzeul este inchis, insa in fiecare zi este deschis de la 10 la 18 cu exceptia zilei de marti cand este deschis pana la ora 20. Aproape de ea este si Neue Pinakothek, dar si Pinakothek der Moderne, asa ca poti toata ziua sa o petreci in jurul artei. Rezerva neaparat macar jumatate de zi Gradinii Engleze. Iti recomand cu caldura Englischer Garten, cel mai mare parc din oras si o oaza de verdeata nesfarsita (cel mai mare parc urban din lume). Cu siguranta te va umple de energie. Te vei putea relaxa si la o ceremonie japoneza a ceaiului daca doresti in cadrul ceainariei japoneze din parc.

In a patra zi am avut zbor la 10:25, asa ca la ora 9 eram deja in aeroport.

Daca vrei sa faci shopping, in centrul vechi este cel mai bun loc sa gasesti tot ce vrei.

Iti place sa incerci de fiecare data din mancarurile locului cand calatoresti? Atunci nu rata covirigi, coaste, schnitzel, carnati (wurstel) si bere cand ajungi aici. Bineinteles ca nici o masa la o berarie traditionala nu o poti rata. Langa Marienplatz vei gasi Hofbrauhaus care este dintre cele mai apreciate si mai vechi berarii (din secolul XVI!).

Mai ai timp in oras? Asa cum Franta are Versailles si Austria Hofburg si Schonbrunn, Nymphenburg Palace (la 5 km de hotelul in care am stat noi) este fosta resedinta a regilor Bavariei. Alege-ti o zi frumoasa sa il vizitezi pentru ca gradina este de-a dreptul superba. Iti place fotbalul? Mergi la un meci pe Allianz Arena al lui Bayern, echipa locului.

Viata de noapte

Daca vrei sa mergi intr-un club exclusivist, Club Baby! Este intre gara si Odeon Platz si te vei bucura de o noapte incendiara. Aproape de Marienplatz este Mandarin Club, un loc foarte cunoscut in oras in randul oamenilor de afaceri si un loc foarte cunoscut de asemenea pentru shopping in lobby-ul hotelului Mandarin Oriental care te va incanta cu cocktailuri bune si piano music. In hotelul luxos Kempinsky poti incerca The Vier Jahreszeiten Bar pentru relaxare, dar si pentru mancarea foarte buna. Un bar posh iconic in oras este Schumann’s Bar. Incearca-l si nu vei regreta!

18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Munchen a fost bine ales datorita localizarii sale bune in oras si angajatii hotelului au fost foarte amabili.

19. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid in dimineata in care am plecat.

20. Transfer la aeroport

La intoarcere, la fel ca la sosire am luat metroul de la gara centrala si am ajuns in aproximativ o ora la aeroport.

21. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea din Munchen spre Bucuresti si totul a decurs normal.

22. Zbor

Pe zborul Munchen-Bucuresti ni s-a oferit micul dejun de catre Tarom care a constat intr-o gustare calda si o bautura, desert si cafea/ceai. Zborul a durat 2 ore.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi, dar am asteptat vreo 20 minute la coada la aparat. In 20 minute dupa ce am luat taxiul am fost acasa.

No Comments :