Insula Mahe – paradisul abundentei din Seychelles

Insula Mahe - paradisul abundentei din Seychelles

Cu siguranta ai vazut pana acum imagini cu insula Mahe, insa nu ai stiut unde este acest loc sau daca se poate vizita. Ei bine, trebuie sa afli ca este o destinatie exotica unica in lume, pe care merita sa o descoperi de la un capat la altul. De la delicatesele locale, plajele cu nisip fin si apa cristalina, pana la atractiile turistice din zona, toate acestea merita vizitate de catre orice persoana! Gasesti mai jos toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti face un itinerariu complet.

Insula Mahe din Seychelles – informatii esentiale

Indiferent ce insula alegi sa vizitezi din acest arhipelag, toti turistii care isi doresc vacante exotice in Seychelles isi vor incepe calatoria in Mahe, cea mai mare si mai diversa insula din arhipelag. Numele ei  provine de la fostul guvernator francez Mahé de La Bourdonnais, desi numele initial al insulei a fost „Ile d’Abondance”, sau „Insula Abundentei”. Intr-adevar, insula abunda de frumusete naturala, toti vizitatorii fiind cuceriti de peisajele superbe ale plajelor nisipoase, palmieri gigantici si cerul albastru senin.

Insula Mahe are chiar in mijlocul ei munti spectaculosi, care se intind precum o coloana vertebrala, de la sud la nord. In estul si vestul insulei se gasesc plaje superbe si golfuri cu apa cristalina de un turcoaz unic. Tocmai aceste contraste intre munte si plaja fac din locatie un adevarat paradis.

Insula Mahe din Seychelles - informatii esentiale (1)

Mahe este o insula foarte mica, care masoara aproximativ 28 de km lungime si 5 km latime. Aceasta de abia se poate observa pe orice harta a lumii. De asemenea, are cea mai mica capitala din lume, Victoria. Seychelles are 25 de districte, doar in insula Mahe fiind 22. De asemenea, aici locuiesc aproximativ 75.000 de oameni.

Chiar daca este o insula extrem de mica, Mahe dispune de un aeroport international, ce a fost construit dupa ce insula si-a capatat independenta fata de Marea Britanie in 1972. In acest moment, Mahe este considerata un hub pentru turistii din toate colturile lumii si o destinatie importanta din punct de vedere economic si cultural. Pe langa aeroport, insula are stadioane sportive, magazine de artizanat, o universitate, posturi de radio si televiziune, port comercial, dar si companii destul de importante.

Cei care isi doresc sa ajunga aici trebuie sa fie pregatiti sa strabata insula cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Desigur, varianta cea mai frumoasa este ca insula sa fie luata la pas, insa nu este ideal pentru orice turist. In acest sens, autobuze, taxiuri sau masini de inchiriat le stau tuturor la dispozitie.

Insula Mahe din Seychelles - informatii esentiale (2)

Adevarata experienta incepe atunci cand turistii se afunda in interiorul insulei si exploreaza stradutele intortocheate din mijlocul naturii. Aici ai toate sansele sa gasesti case colorate, golfuri private spectaculoase, magazine de suveniruri sau restaurante micute si cochete si, mai ales, peisaje care iti taie rasuflarea. Pentru ca este o insula care se mandreste si cu munti, ai posibilitatea sa te bucuri de paduri impunatoare, fauna si flora spectaculoasa, trasee montane, izvoare de apa dulce si multe altele.

Una dintre cele mai populare plaje se numeste Beau Vallon, in nord-vestul insulei. Este considerata centrul turistic al zonei, deci trebuie sa te astepti la aglomeratie si multi turisti aici. Viata de noapte si oamenii sunt la fel de multi ca in capitala. Aici te poti bucura de restaurante multe, locuri de cazare superbe, magazine si centre comerciale, zone pentru practicarea diferitelor sporturi si multe altele. Cei care isi doresc sa vada o alta fata a insulei Mahe si sa se bucure de relaxare si liniste, vor gasi ceea ce cauta in sudul insulei.

Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi se numara Parcul National Marin Sainte Anne. Acesta a fost deschis in 1972, fiind format din sase insule foarte mici (Insula Cachée, Insula Round, Insula Cerf, Insula Moyenne, Insula Long si Insula Sainte Anne) si o laguna. Aici te poti bucura de o fauna si flora uimitoare, de foarte multi pesti si liniste din plin, pentru ca sporturile nautice cu motor sau pescuitul sunt strict interzise. Totusi, daca vrei sa descoperi de aproape viata marina si sa te conectezi cu natura, poti face snorkeling, in special in Canalul Sainte Anne, care este situat intre Insula Sainte Anne si Insula Moyenne.

Asadar, Mahe iti ofera oportunitatea unica de a descoperi un stil de viata insular, munti impunatori cu trasee excelente si plaje idilice, unde poti inota alaturi de rechini-balena si alte vietati marine, pentru ca ofera o lista completa de activitati. Nu in ultimul rand, localnicii sunt foarte primitori si prietenosi, ceea ce face strabaterea insulei chiar si fara un ghid foarte usoara si placuta.

Plaje din Mahe – unde te poti relaxa

Plaje din Mahe - unde te poti relaxa(1)

Nu poti sa vii pe insula Mahe si sa nu vizitezi cat mai multe plaje, pentru ca doar in acest fel ai ocazia sa experimentezi stilul de viata pe care localnicii il au. De aceea, mai jos gasesti o multime de locuri populare sau linistite pe care trebuie sa le vezi!

  • Intentie Anse – gasesti plaja intr-un golf din sud-vest, intr-o zona in care te poti bucura si de padurea tropicala a muntilor din spate. Aici te vei bucura de un mic golf superb, de nisip curat si fin si de apa cristalina. 
  • Beau Vallon Bay – o plaja foarte lunga de pe insula te asteapta sa ii descoperi complexitatea. Aflata chiar la baza padurii este o zona linistita, umbroasa si relaxanta. Este o zona populata, unde gasesti multe hoteluri si cazari cu privelisti uimitoare ale oceanului. De asemenea, este o plaja potrivita pentru copii, dar si pentru cei care vor sa faca activitati, precum: plimbari cu banana, scufundari, parasailing sau snorkeling. Gasesti plaja in vestul insulei, iar datorita pozitionarii ei, te vei bucura si de un apus spectaculos. 
  • Petite Anse – este una dintre cele mai mici plaje de pe Mahe, situata in vestul insulei, intr-un golf micut. Totusi, pe cat e de micuta, pe atat este de spectaculoasa. Chiar daca apartine unui hotel cunoscut din zona, ea poate fi vizitata de catre orice turist. Apa de aici este limpede si calma, iar vegetatia din jur iti taie orice rasuflare. 
  • Anse Maior – daca iti plac plajele mici si salbatice, nu trebuie sa o ratezi pe aceasta. Este destul de izolata si nu foarte cunoscuta de turisti, ceea ce inseamna ca te poti astepta la intimitate si liniste. Se gaseste in nord-vestul insulei. Ajungi la ea doar strabatand Parcul National Seychelles Morne.
Plaje din Mahe - unde te poti relaxa(2)
  • Anse Royale – este o plaja de pe malul sud-estic al insulei, care se afla intr-un golf spectaculos. De la aeroport si pana aici sunt aproximativ 11 km, asa ca trebuie sa iei un mijloc de transport pana la destinatie. 
  • Baie Lazare – aceasta plaja se intinde pe 2 km. Te asteapta aici locuri spectaculoase pentru inot, snorkeling sau chiar windsurfing. De asemenea, vei fi intampinat de palmieri, flori tropicale si vegetatie din abundenta. In jurul insulei sunt si locuri de cazare si restaurante. 
  • Anse Takamaka – numele acestei plaje provine de la arborii pe care ii gasesti aici, numiti Tamanu. Turistii considera aceasta zona cea mai buna pentru snorkeling, datorita lumii marine care traieste in apropiere si apei care are o vizibilitate foarte buna. De asemenea, daca nu esti un inotator profesionist, te vei bucura sa afli ca aici apa nu este deloc adanca, ceea face plaja perfecta si pentru copii. Nu in ultimul rand, aici te vei bucura sa vezi testoase in habitatul lor natural, restaurante si unitati de cazare. 
  • Anse Marron – este o plaja micuta, unde poti admira formatiuni din granit si un bazin natural al oceanului. Este destul de putin cunoscuta, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de un localnic sau de un ghid care sa te aduca pana aici. Datorita specificului ei, nu este recomandata familiilor cu copii, ci persoanelor care cauta aventura.

Fiecare loc din Seychelles este cu adevarat spectaculos si merita sa le vizitezi pe toate, chiar daca este destul de greu intr-o saptamana. Oricum, te poti intoarce oricand in Mahe pentru o noua aventura, datorita infrastructurii dezvoltate a insulei. Aici se poate ajunge cu avionul, din Bucuresti la Mahe, iar odata ajunsi pe insula, te asteapta masini de inchiriat, autobuze sau alte mijloace de transport in comun.

Atractii si obiective turistice din insula Mahe

Atractii si obiective turistice din insula Mahe

Daca petreci mai multe zile aici si vrei sa faci o pauza de la vizitatul plajelor spectaculoase, trebuie sa iei in considerare cateva obiective turistice de neratat.

  • Gradina botanica Mahe – o astfel de insula trebuie sa aiba o gradina botanica unde vizitatorii sa se poata bucura de toata fauna si flora locala. Gasesti gradina in capitala Victoria, fiind un monument cu o istorie de peste un secol. Aici te vei bucura sa descoperi plante exotice, gradini tropicale, copaci fructiferi sau palmieri. De asemenea, aici te vor intampina si broaste testoase, unele dintre ele avand chiar varsta de 150 de ani!
  • Moscheea din Mahe – este situata tot in capitala insulei, fiind considerata un monument foarte important pentru cultura si religia islamica. Moscheea este complet functionala, aici tinandu-se zilnic slujbe. Istoricii considera ca insula a cunoscut islamismul inainte ca europenii sa o descopere si Franta sa o ia sub dominatia sa in jurul anilor 1770. Chiar daca in prezent majoritatea oamenilor sunt catolici, exista pe insula si o minoritate de persoane musulmane. 
  • Catedrala din Mahe – este o cladire construita de colonistii catolici care s-au asezat in zona in secolul al XVIII-lea. Este o constructie impresionanta pe care o viziteaza nu doar turistii, ci si localnicii. 
  • Viziteaza paradisul pasarilor – daca esti o persoana care iubeste natura, atunci trebuie sa ajungi pe insulele La Digue si Praslin, care sunt doar la 40 de km de Mahe. Se poate ajunge aici fie cu feribotul, fie cu o barca traditionala. Trebuie sa iti rezervi o zi intreaga pentru aceasta excursie, pentru ca ar fi pacat sa fii pe graba. Odata ce ai ajuns pe una dintre aceste insule, te vor uimi plaje unice, valuri cristaline, o multime de pasari si peisaje superbe. Este indicat sa inchiriezi o bicicleta si sa explorezi insula cu ea. 
  • Capitala Victoria – daca vizitezi Mahe, trebuie sa ajungi in cea mai micuta capitala din lume! Aici sunt destul de multe obiective turistice, precum Muzeul National de Istorie, o universitate si, poate cel mai spectaculos, o replica a Big Ben-ului din Londra placata cu argint. In ceea ce priveste traficul, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca el nu te va deranja.

Asadar, descopera paradisul in Seychelles si bucura-te de o vacanta asa cum nu ai mai avut pana acum! Poti gasi zboruri Bucuresti – Mahe la preturi uimitoare si pachete cu cazare pe care nu le poti refuza! Insula poate fi vizitata pe tot parcursul anului, in functie de dorintele tale.

Sursa foto: Unsplash.com.

No Comments :