Ischia. Vacanta exotica in Italia.

Ischia este o insula vulcanica din Marea Tireniana, aflata in Golful Napoli, la aproximativ 30 de km de Napoli. Insula are 34 de km de plaja stancoasa, este aproape in intregime muntoasa, iar cel mai inalt varf masoara 800 de metri. Populatia nu depaseste 60.000 de locuitori, insa anual vin aici milioane de turisti, special pentru fructele insulei, pentru SPA-urile naturale si pentru izvoarele termale fierbinti. Hotelurile sunt elegante si primitoare, iar peisajele iti taie rasuflarea.

Italia nu inseamna doar Coasta Amalfitana si Insula Capri sau orasele mari ca Roma, Florenta si Milano. Zonele mai putin cunoscute sunt la fel de pitoresti si ofera un adevarat refugiu. Pe insula vulcanica Ischia poti avea o vacanta de vis si te poti bucura de tratamente speciale, insula fiind bogata in izvoare termale si namol vulcanic.

Apele din piscinele naturale sunt incalzite de activitatea vulcanica si se spune ca sunt cele mai active din Europa, tratand o serie de boli, cum ar fi reumatismul. Aceste izvoare sunt populare inca din timpul Imperiului Roman, iar in zilele noastre s-au construit in jurul lor resorturi elegante, cu specialisti in diverse tratamente.

Ischia primeste mai putini turisti anuali decat Insula vecina, Capri, o destinatie exclusivista de vacanta, cu preturi pe masura. Cea mai potrivita perioada pentru un concediu in Ischia este sfarsitul verii si toamna. Pe langa izvoarele vindecatoare, pe Ischia sunt mai multe plaje, ghiezere, cascade, gradini tropicale cu citrice, ruine antice si un castel impresionant.

Iata care sunt principalele resorturi celebre pentru izvoarele lor termale si pentru SPA-urile de lux:

– Negombo din Lacco Ameno – sunt 10 izvoare termale ascunse in munti, insa drumul coboara pana la o plaja micuta si cocheta, unde poti inota in mare. Aceasta zona este un parc termal si nu ai nevoie de o rezervare in prealabil.

– Poseidon este cel mai mare si mai cunoscut parc termal din ischia. Se afla langa mare, are peste 20 de piscine cu diferite temperaturi, unele avand cascade sau hidromasaj. Aceste piscine sunt alimentate natural de izvoarele termale. Tot aici vei gasi gradini tropicale, restaurante si un bar. Poseidon se afla in Golful Citara, in partea de vest a insulei.

Cava Scura se afla in Sant’ Angelo si este probabil cea mai buna zona de tratament intensiv, piscinele sale cu ape termale fiind si printre cele mai vechi de pe insula.

– Aphrodite este un parc termal din Maronti si are o reputatie excelenta. Aici gasesti 8 piscine cu ape termale si o plaja superba.

– Castiglione este o varianta economica pentru tratamentele SPA si este popular printre familiile cu copii. Exista 9 piscine cu apa termala, dar si o piscina uriasa cu apa de mare, doua piscine acoperite si mai multe piscine pentru copii.

– Nitrodi se afla in Buonopane are izvoare speciale, care ajuta la tratarea afectiunilor pielii.

Oriunde ai merge pe aceasta minunata insula, fa-ti o rezervare in prealabil, pentru a te putea relaxa si bucura cu adevarat de vacanta ta de vis!

No Comments :