Kuala Lumpur. Vacanta ta exotica, la un pret accesibil!

Kuala Lumpur este unul dintre cele mai interesante orase din lume. Exotic, parfumat, maret, cu zgarie-nori si restaurante de top, cu hoteluri elegante si parcuri de poveste. Daca ai ales sa mergi in vacanta in Malaysia, opreste-te cateva zile si in capitala sa, nu vei regreta!

Din Kuala Lumpur poti merge oriunde doresti in Asia de SE: fie pe o insula tropicala din Malaysia sau Thailanda, fie in Indonesia, Singapore sau chiar in Japonia. Insa Kuala Lumpur iti va ramane in amintiri: mirosul si gustul special al mancarurilor, culorile, caldura, oamenii.

Iata ce sa vezi neaparat cat esti in KL:

1. Petronas Twin Towers

Un MUST SEE in Kuala Lumpur! Este de preferat sa le admiri dupa ce se lasa intunericul. Langa turnuri se afla un parc extraordinar de frumos, de unde poti admira in fiecare seara jocuri de apa, muzica si lumini, cu turnurile pe fundal. Symphony Lake te astepata!

2. Batu Caves

Loc de rugaciune pentru indienii nativi, Batu Caves este o pestera ce gazduieste un templu si un altar hindus. Este una dintre cele mai vizitate locuri din Kuala Lumpur. Admira statuia uriasa a lui Buddha si bucura-te de privelisti si maimutele jucause.

3. Muzeul Artelor Islamice

Admira arta locala si internationala islamica, de la covoare si tesaturi pana la Coranuri medievale si biblioteci. Este un loc linistit, racoros, plin de mister si frumusete. Autentic!

4. Parcul Lake Gardens

Cel mai popular parc din Kuala Lumpur a luat fiinta in 1880. Gasesti locuri de joaca pentru copii, barci cu vasle si este locul ideal in care sa te relaxezi si sa te bucuri de natura. Este foarte aproape de gara centrala, deci poti ajunge acolo si doar daca ai cateva ore pana pleci din oras.

5. Kuala Lumpur Bird Park

Vei avea o experienta de neuitat alaturi de cele mai frumoase pasari, cascade, copaci si arbusti. Flamingo, papagali sau pasari-rinocer, toate sunt la ele acasa in aceasta jungla paradisiaca. Excelent pentru copii, dar nu numai.

6. Zoo Negara

Zoo Negara este habitatul natural al intregii tari. Poti vedea peste 200 de specii de pasari si animale si 1.000 de specii de flori. Trebuie sa mergi la Negara daca esti pasionat de zonele tropicale, bogate si infloritoare.

7. Masjid Jamek Bandaraya

Una dintre cele mai frumoase moschei din Malaezia te va incanta cu o fatada roz spectaculoasa, in special la apus. O poti vizita in afara orelor de rugaciune. Este un loc mai putin turistic, unde te poti reculege in liniste.

8. Menara Kuala Lumpur

Este printre cele mai inalte turnuri din lume. Gasesti aici magazine si restaurante si poti lua liftul pana la 276 metri, pentru o panorama de 360 grade asupra orasului.

9. Templul Sri Mahamariamman

Templul hindus este incrustat cu aur si pietre pretioase. Turnul este sculptat cu zeci de statuete reprezentand zeitati din religia hindusa. Se afla chiar la strada, este usor de admirat si fotografiat.

10. Central Market sau Pasar Seni

O bogatie incredibila de suveniruri, matasuri, podoabe, covoare si amulete, vei gasi in Central Market! In afara pietii inchise gasesti si tarabe cu mancare excelenta, deci iti poti petrece o zi intreaga doar aici, la shopping.

* Recomandarea secreta #Veltravel: incearca neaparat restaurantul Precious, aflat la etajul 1 in Central Market.

Hai cu #Veltravel intr-o super aventura exotica in Malaysia!

No Comments :