La plaja in mijlocul iernii: Sharm el-Sheikh, Egipt

Pana in anii ’70, Sharm el-Sheikh era doar o comunitate linistita de pescari. Insa minunata asezare din Peninsula Sinai a devenit treptat cea mai mare atractie turistica a zonei, cu milioane de calatori anual. De ce? Cadrul natural senzational cu plaje si munti, sporturile acvatice, relaxarea localnicilor (desi au trecut prin multe dificultati), parcurile si catedralele istorice.

Sharm el-Sheikh este o destinatie potrivita si daca vrei sa stai la plaja si sa te relaxezi, si daca iti doresti un concediu mai activ, cu sporturi acvatice, safari in desert sau hiking pe munte.

Iata ce poti face in Sharm el-Sheikh:

1. La plaja in Na’ama Bay.

Daca visezi la plaje superbe, baruri, restaurante si un vibe mediteranean, Na’ama Bay este locul perfect. Este o zona considerata de lux, fara insa sa aiba preturi nejustificat de mari. Hotelurile din zona sunt foarte frumoase, iti recomandam sa te cazezi aici.

2. Aqua Blue Water Park

Daca vii in Egipt cu familia si cei mici, Aqua Blue Water Park este o adevarata sarbatoare. Gasesti parcul in Hadaba si are 44 de water slides si 9 piscine. Si copiii mai mici au locul lor aici, perfect amenajat.

3. Al-Mustafa Mosque si The Heavenly Cathedral.

Moscheea din Sharm are o fatada superba din marmura si este un adevarat sanctuar al pacii si linistii. The Heavenly Cathedral a fost votata una dintre cele mai frumoase biserici din lume, iar aici vei vedea o celebra viziune a apocalipsei pictata pe tot tavanul catedralei.

4. Centrul vechi.

Orasul vechi se numeste Old Market si este plin de culoare, sunete si arome. Aici vei vedea o multime de localnici cumparand si vanzand marfuri lucrate manual si stand la cafea. Vanzatorii sunt foarte amabili si negociaza intotdeauna cu turistii.

5. Dolphinella

Ai visat intotdeauna sa inoti cu delfinii? Acum ai ocazia. Pe El Kheima Beach, Old Sharm, vei gasi vanzatorii cu bilete pentru aceasta experienta unica.

6. Alexandro Cafe

Nicio vizita in Sharm El Sheikh nu este completa fara cateva ore petrecute la Alexandro Cafe, cel mai bun shisha bar din oras. Atmosfera este unica, iar comunitatea de aici foarte interesanta – expati, localnici si turisti.

7. Star Gazer Night

Una dintre cele mai frumoase activitati din Egipt este sa mergi in desert la apus, sa iei cina in stil beduin la lumina lumanarilor si apoi sa privesti cerul perfect clar al noptii. Este o experienta unica, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

8. Ras Mohammed National Park

Daca esti mai aventuros, mergi in Ras Mohammed National Park, la 38 de km de Sharm el-Sheikh. Pentru o priveliste spectaculoasa, urca la Shark Observatory cliff top si vei vedea ambele maluri ale Marii Rosii. Tot aici poti sa faci scufundari si la celebrul Jolanda Reef, in gradinile de corali.

9. Ras Um Sid Beach and Reef

Una dintre cele mai frumoase plaje din oras este Ras Um Sid, aflata langa far. Poti face aici snorkeling si vei vedea recifuri spectaculoase. Plaja este excelenta pentru o zi intreaga de balaceala si relaxare.

10. Urca pe Muntele Sinai.

Pentru aventurieri, la 200 de km de oras, vei gasi magica Manastire St. Catherine, exact la poalele muntelui Sinai. Daca vrei sa urci, exista doua cai de acces, The Camel Trail (mai usoara) si Steps of Repentance (mult mai dificila). De obicei, ghizii te vor conduce pe prima, la 4-5 dimineata, pentru a prinde rasaritul pe munte.

Sharm el-Sheikh este o destinatie fabuloasa pentru iarna si Revelion, de aceea Veltravel te asteapa cu cele mai bune oferte charter + cazare.

No Comments :