Maldive, un vis implinit

Cand spui Maldive, iti trece prin minte o imagine cu apa turcoaz infinita, dar si preturi mari si cazari pe apa de care nu te poti apropia? Eh, lucrurile s-au mai schimbat. Maldive este un arhipelag exotic, aflat in Oceanul Indian, iar companiile aeriene se ingramadesc sa zboare spre aceasta destinatie. Preturile nu mai sunt de mult de neatins, iar daca stii sa cauti, ofertele sunt excelente.

Maldive nu inseamna nu doar plaja, rasfat si inot. Chiar daca alegi un singur resort si stai pe o insula, ai o multime de lucruri de vazut si facut. Se calatoreste destul de usor cu taxi-urile pe apa si cu avioanele de scurta distanta, iar localnicii de abia asteapta sa negocieze cu tine. Daca stii ce vrei, vei obtine un pret bun.

Iata ce poti face intr-o super vacanta in Maldive:

* Snorkeling.

Oriunde ai merge in Maldive, vei avea parte de un adevarat spectacol subacvatic. Toate resorturile ofera aceasta activitate, de cele mai multe ori – gratis. Cele mai interesante? Angsana Ihuru, in North Male Atoll – aici poti ajunge cu o barca de viteza din Male. Robinson Club, Biyadoo Island Resort si Lily Beach Resort sunt printre cele mai frumoase.

* Diving.

Maldives sunt printre cele mai grozave destinatii din lume pentru explorarea adancurilor. Cauta excursii private, localnicii stiu foarte bine unde sunt cele mai interesante zone.

* Inoata cu delfinii.

Desi multe destinatii exotice „promit” delfini, in Maldive ai toate sansele sa-i intalnesti. De multe ori ii vezi chiar langa barca ta sau langa vila (daca stai pe apa). Inchiriaza o barca la apus sau dimineata devreme si mergi sa-i vezi. Cel mai bun loc: COMO Cocoa Island.

* Sporturi acvatice.

In Maldives vei gasi absolut orice iti place. De la surf la windsurf, kite, ski, parasailing si paddle. Daca asta este motivul pentru care ai ales o vacanta in Maldive, mergi la Sheraton Maldives Full Moon Resort – sunt cei mai buni pe partea de sporturi acvatice.

* Croaziere.

Nu trebuie sa stai tot timpul in resort, poti inchiria o barca pe mai multe zile si sa vezi cele mai exotice, intime si superbe insule din lume. Peisajele sunt uluitoare si vei avea parte exact de acele fotografii la care visezi.

* Male.

Capitala insulelor Maldive este un oras mic, musulman (cu practici stricte!), cu piete si muzee. In zona Alimas Carnival vei gasi cafenele si magazine. Viziteaza pietele de zi si de noapte – sunt foarte colorate, iar mancarea este gustoasa si proaspata.

* Viziteaza satele din jur.

Daca te intereseaza viata localnicilor, acum poti face cateva tururi in satele pescarilor, legile sunt permisive. Asa vei descoperi ca, la un pret extrem de mic, poti chiar locui cu acestia, in case mari, curate, si sa traiesti o experienta unica.

* SPA si masaj.

Majoritatea turistilor care vin in Maldives sunt dornici de relaxare. Insa nu doar pe plaja, ci o relaxare mai profunda, a corpului, mintii si sufletului. Localnicii din Maldives sunt specialisti. Incearca neaparat masajul balinez, dar si cel oferit de Veli Spa Kurumba sau Duniye Spa.

* Yoga, spiritualitate si meditatie.

Daca ai un sejur mai lung, rezerva-ti o zi pentru un mini-retreat, in care sa faci yoga, sa te relaxezi, sa meditezi, si sa stai pur si simplu. Oceanul este spectaculos, iar la intoarcere vei simti efectul acestei zile.

* La plaja.

Orice plaja ai alege in Maldives, toate sunt de „calendar”: nisip alb, fin, valuri turcoaz, palmieri si flori superbe. Natura a fost foarte darnica, iar tu vei petrece momente de neuitat.

Daca vrei sa ai parte de o vacanta relaxanta in Maldive, alege cele mai bune oferte, intreaba, documenteaza-te. Veltravel te poate ajuta 🙂

No Comments :