Marea, iarna – De ce sa nu mai astepti clasica vacanta de vara

Unul dintre marile avantaje ale internetului este ca iti ofera posibilitatea sa iti alegi urmatoarea destinatie de vacanta cu doar cateva click-uri. Mai mult, acum nu mai trebuie sa astepti anotimpul cald sau rece pentru a-ti planifica o vacanta, un city break sau o excursie, putand sa pleci oriunde, oricand doresti.

Iata, asadar, un motiv nemaipomenit de a alege marea in iarna aceasta. Craciunul, Revelionul sau alte sarbatori de sezon pot fi facute in afara cadrului clasic, mai ales ca anumite destinatii sunt de vis in aceasta perioada a anului.

Daca iubesti caldura, te poti bucura de ea chiar si atunci cand in Romania este frig, alegand sa pleci iarna la mare, intr-una dintre destinatiile pe care doresti sa le vezi. In era tehnologiei si a transportului rapid, sa ramai acasa cand ai posibilitatea sa calatoresti poate insemna saritul peste o sansa de a te relaxa cand si unde doresti in tot timpul anului.

Daca esti in cautarea unor destinatii calduroase iarna, acest articol iti ofera mai multe variante din care tot ce ai de facut este sa iti alegi si sa iti rezervi urmatoarea vacanta la mare, pentru care nu trebuie sa astepti pana vara viitoare.

Marea iarna – de ce sa alegi o destinatie de vara in sezonul rece

Marea iarna de ce sa alegi o destinatie de vara in sezonul rece1

Pana nu demult, sa mergi la mare iarna parea ceva desprins din filme. Acum, insa, lucrurile nu mai stau asa, putand sa alegi destinatia preferata sau una pe care nu ai vizitat-o pana acum, sa faci o rezervare, sa iei un bilet de avion si sa pleci.

Atunci cand in Romania este frig, in multe alte locuri, chiar si unele aproape de casa este mai cald, asadar indiferent de preferinte sau timpul liber pe care il ai la dispozitie, poti pleca pentru cateva zile intr-o tara unde vremea te imbie la plaja si unde te poti relaxa. Dar, iata si alte motive pentru a alege destinatii insorite iarna fara a mai astepta vara:

  • daca ti-ai programat concediul in sezonul rece, iti poti face vacanta de iarna la mare;
  • unele tari nu sunt pline de turisti iarna, asadar, chiar te poti relaxa cateva zile departe de aglomeratie;
  • programata din timp, o vacanta la mare iarna poate fi mai putin costisitoare decat concediul de vara;
  • iti poti petrece vacanta oriunde doresti, indiferent de anotimpul in care ai programat-o.
Marea iarna de ce sa alegi o destinatie de vara in sezonul rece2
Marea iarna de ce sa alegi o destinatie de vara in sezonul rece3
Marea iarna de ce sa alegi o destinatie de vara in sezonul rece4

In ziua de azi, vacantele exotice sunt destul de frecvente in anotimpul rece, astfel ca, daca vrei sa stii unde poti face baie in mare iarna, printre cele mai spectaculoase destinatii se numara Mauritius, Maldive, Tenerife si Republica Dominicana, astfel ca poti alege sa pleci atat mai aproape, cat si mai departe de Romania.

Iarna la mare – Ce optiuni ai pentru o vacanta reusita

Poti vedea marea iarna si in Romania, doar ca nu poti face plaja, asadar, atunci cand vrei un concediu in care sa te si bronzezi putin, poti alege destinatii de vacanta atat mai aproape de casa, precum Italia, Spania si Portugalia, dar si locatii exotice pentru care vacantele charter iti ofera tot confortul. Printre acestea, Turcia, Egiptul, Tunisia si chiar Mexicul sunt tari pe care le poti vedea in sezonul rece, chiar inainte de Craciun si Revelion si de unde te poti intoarce cu un bronz de invidiat.

Iarna la mare  Ce optiuni ai pentru o vacanta reusita1
Iarna la mare  Ce optiuni ai pentru o vacanta reusita2
Iarna la mare  Ce optiuni ai pentru o vacanta reusita3
Iarna la mare  Ce optiuni ai pentru o vacanta reusita4

Destinatii de vacanta calduroase iarna

Globul este plin de destinatii de vacanta pe care le poti vizita in orice anotimp, insa marea iarna iti poate oferi o priveliste idilica, oriunde ai merge. Printre cele mai calduroase tari in care poti merge sunt cele de pe continentele african si asiatic, daca doresti sa pleci undeva departe de Romania, insa, la fel de bine poti merge si mai aproape de casa.

Poate te intrebi ce sa faci la mare iarna? Depinde de unde alegi sa mergi. Pe langa relaxarea la plaja, sunt foarte multe destinatii in care poti vizita si diverse obiective turistice, tarile europene fiind perfecte pentru o vacanta in care sa admiri si anumite locuri pe care ai dorit sa le vezi.

Destinatii de vacanta calduroase iarna1
Destinatii de vacanta calduroase iarna2

Unde sa mergi iarna la mare? Iata doar cateva destinatii calduroase care merita vazute cel putin o data:

  • Zanzibarul – una dintre cele mai frumoase insule din Tanzania;
  • Marocul, ale carui stradute intortocheate iti vor purta pasii prin tot ce inseamna cultura orientala;
  • Sri Lanka sau ,,Pamantul Fericit’’ nu mai are nevoie de prezentare, aici putand sa stai atat la plaja, cat si sa explorezi padurile tropicale;
  • Thailanda este si ea una dintre destinatiile calduroase ideale pentru o vacanta de iarna, cand in Romania este foarte frig.

Poate nu vrei sa mergi doar sa vizitezi, ba doresti sa te bucuri de o vacanta de iarna care sa fie la fel ca cea de vara si sa faci si baie in mare sau ocean.

Destinatii de vacanta calduroase iarna3
Destinatii de vacanta calduroase iarna4

Unde poti face baie in mare iarna

Toate destinatiile de plaja in care poti calatori sunt doar la un click distanta, astfel ca poti alege sau poti apela la o agentie de turism care sa te ajute sa iti planifici o vacanta de iarna la mare superba.

In topul destinatiilor de plaja iarna se afla:

  • Mauritius;
  • Zanzibar;
  • Maldive;
  • Republica Dominicana;
  • Mexic;
  • Cuba;
  • Thailanda;
  • Egiptul;
  • Emiratele Arabe Unite.
Unde poti face baie in mare iarna1
Unde poti face baie in mare iarna2
Unde poti face baie in mare iarna3
Unde poti face baie in mare iarna4

Acestea sunt doar cateva dintre tarile in care poti vedea oceanul sau marea iarna, in functie de preferinte. Cu temperaturi perfecte de peste 20 de grade, aici poti face baie, poti sta la plaja si te poti relaxa in sezonul rece la fel ca vara.

Se poate muta vara iarna din perspectiva concediului? Mai mult ca sigur, ba te poti orienta chiar catre doua vacante la mare pe an, una in sezonul rece si una clasica, pe care o poti petrece pe litoralul romanesc, daca vrei sa ramai mai aproape de casa.

La mare iarna – Destinatii aproape si departe de casa

Daca iti doresti sa vezi marea iarna, poti alege atat destinatii apropiate de Romania, cat si unele mai departate sau chiar foarte departate, in functie de preferinte. De la plaje salbatice, la orasele mici pe stradutele carora te poti rataci ore intregi, ai atat de multe variante de vacante in care poti face plaja in sezonul rece incat nu iti vei dori sa te intorci acasa prea curand.

La mare iarna Destinatii aproape si departe de casa1
La mare iarna Destinatii aproape si departe de casa2
La mare iarna Destinatii aproape si departe de casa3
La mare iarna Destinatii aproape si departe de casa4

Vrei sa stai la plaja in mijlocul iernii? Nimic mai simplu: alege-ti destinatia favorita din Europa sau in afara sa si fa o rezervare pentru decembrie, ianuarie sau chiar februarie.

Destinatii calduroase iarna in Europa

Iarna europeana nu mai este de cativa ani atat de friguroasa cum era odata, insa anumite destinatii au fost si raman destul de calduroase astfel incat sa fie o placere sa mergi la mare in anotimpul rece. Este adevarat ca nu toate orasele sunt insorite, insa ai destul de multe optiuni daca te hotarasti.

Italia, de exemplu, este una dintre cele mai vizitate tari din Europa, insa daca nu vrei sa vezi Roma, care este destul de aglomerata, ai foarte multe optiuni pentru a vedea marea iarna, printre care:

  • Positano, care este cel mai cunoscut oras de pe Coasta de Amalfi, unde nu doar ca poti sta la plaja iarna, ci ai destul de multe obiective pe care le poti vizita;
  • Polignano a Mare este situat intr-una dintre cele mai vestite provincii cu iesire la Marea Adriatica – Bari – unde te poti rasfata in sezonul rece;
  • Sicilia, care este una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterana;
  • Cinque Terre de la Marea Ligurica si unde poti vizita nu mai putin de 5 orase: Manarola ,Monterosso, Vernazza, Riomaggiore si Corniglia.

Unde altundeva poti merge la mare iarna? In Spania, unde te poti delecta cu unele dintre cele mai savuroase delicii culinare din intreaga Europa. De pe lista ta nu ar trebui sa lipseasca:

  • Barcelona, bineinteles, unul dintre cele mai spectaculoase orase spaniole unde modernismul se imbina cu istoria, asadar, pe langa plaja, ai si destul de multe de vizitat;
  • Malaga, un alt oras plin de istorie, unde relaxarea se poate imbina cu tururi istorice;
  • cele mai frumoase insule spaniole: Baleare, Canare si Tenerife, unde poti face plaja la Oceanul Atlantic.

Plecand din Spania, drumurile te pot purta in tara vecina: Portugalia, una dintre destinatiile cu iesire la mare si care poate fi vazuta si iarna. Aici, poti face plaja in:

  • Algarve, care este situat in partea de sud a Portugaliei si unde relieful montan se contopeste in mod spectaculos cu plajele insorite;
  • Lisabona, din care poti ajunge cu usurinta la cateva dintre cele mai frumoase plaje din Europa: Estoril, Cascais si Carcavelos;
  • insula Madeira, unde te poti relaxa fie stand la plaja, fie facand drumetii pentru a vedea frumusetile naturale.
Destinatii calduroase iarna in Europa1
Destinatii calduroase iarna in Europa2
Destinatii calduroase iarna in Europa3
Destinatii calduroase iarna in Europa4
Destinatii calduroase iarna in Europa5

Dar unde sa mergi si unde poti face baie in mare iarna? Destinatiile din afara Europei sunt mai potrivite in sezonul rece, in multe dintre ele temperaturile fiind perfecte in aceasta parte a anului.

Vacante la mare iarna – Unde poti merge in afara Europei

O vacanta la mare iarna este mai mult decat posibila in ziua de azi, caci tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia si sa iti iei biletul de avion si cazarea, iar printre cele mai frumoase destinatii la plaja din afara Europei se numara Egiptul, Turcia, Marocul si Tunisia mai aproape de casa, dar si Mauritius si Seyechelles. La fel de bine, insa, poti opta pentru Asia, cu Thailanda, Filipine si Indonezia sau chiar mai departe de atat: Republica Dominicana, Mexic, Cuba si chiar Jamaica, daca doresti un concediu exotic.

Vacante la mare iarna  Unde poti merge in afara Europei1
Vacante la mare iarna  Unde poti merge in afara Europei2
Vacante la mare iarna  Unde poti merge in afara Europei3
Vacante la mare iarna  Unde poti merge in afara Europei4

In toate aceste destinatii poti sta la plaja, te poti relaxa, te poti plimba si vizita, in functie de preferinte. Asadar, sa alegi o destinatie exotica poate fi o optiune foarte potrivita. Printre cele mai cunoscute statiuni si orase in care poti merge se numara:

  • Hurghada si Sharm El Sheikh in Egipt;
  • Dubai si Abu Dhabi in Emiratele Arabe Unite;
  • Cancun in Mexic;
  • Punta Cana in Republica Dominicana.

Exista atat de multe variante din care poti alege pentru a vedea marea iarna, incat cel mai simplu este sa iti stabliesti cateva criterii pe care acestea trebuie sa le indeplineasca pentru a face cea mai buna alegere. Sau poti alege in functie de diverse topuri cu destinatii pentru plaja in sezonul rece.

Top destinatii pentru plaja iarna

Top destinatii pentru plaja iarna

De-a lungul timpului s-au realizat destul de multe topuri cu destinatii pentru plaja, insa cele pentru iarna sunt mai recente, mai ales ca in preajma sarbatorilor multi oameni aleg sa petreaca in afara Romaniei.

In topul celor mai frumoase destinatii pentru plaja iarna intra:

  1. Mauritius, pentru vremea calda chiar si iarna;
  2. Republica Dominicana cu Punta Cana, unul dintre cele mai celebre resorturi in care poti petrece Craciunul sau Revelionul;
  3. Phuket in Thailanda, unde temperatura ajunge pana la 28 de grade chiar si iarna, asadar, este locul perfect in care poti face si plaja si baie;
  4. Zanzibar in Tanzania – cu deschidere la Oceanul Indian si cu temperaturi medii de 27 de grade iarna, poate fi destinatia de vacanta pe care o cauti pentru concediul urmator;
  5. Cancun, Mexic, unul dintre cele mai cunoscute orase turistice in America de Sud, unde temperatura de 25 de grade este perfecta pentru atunci cand te gandesti ca in Romania sunt 2 sau 3 grade;
  6. Belize, daca iubesti vara veritabila si doresti sa faci plaja la temperaturi de 30 de grade;
  7. Honolulu in Hawaii, care este perfect de vizitat intre decembrie si martie, asadar, o destinatie de vacanta ideala iarna;
  8. Da Nang in Vietnam, iata un alt loc unde poti face baie in mare iarna;
  9. Dubai in Emiratele Arabe Unite – daca vrei sa vezi cativa dintre cei mai spectaculosi zgarie-nori din lume, iarna este momentul perfect datorita temperaturilor de 25 – 26 de grade;
  10. Marrakech in Maroc, unde te poti delecta la mare iarna la temperaturi ceva mai mici, de 20 de grade.

Cu atat de multe optiuni, nu iti ramane decat sa iti faci un top propriu cu destinatii pentru plaja iarna si sa incepi sa le vizitezi pe rand. Fie ca alegi sa iti faci singur rezervarile, fie ca apelezi la o agentie specializata, nu mai ai scuza sa cauti concedii doar in sezonul cald cand te poti bucura de vacanta perfecta tot anul.

In concluzie, daca vrei sa vezi marea iarna, tot ce ai de facut este sa iti alegi destinatia favorita in functie de criteriile dorite si sa incepi sa iti faci bagajele – din care sa nu lipseasca cel putin un costum de baie!

Sursa foto: Pexels.com.

No Comments :