O data in viata: descopera orasul Beijing & Marele Zid Chinezesc!

Daca visezi sa ai o aventura unica, sa explorezi locuri indepartate, sa gusti bucatarii divine, sa testezi culturi interesante, sa descoperi oameni senzationali, Veltravel te invita intr-o calatorie de suflet, de incercat neaparat macar o data in viata: Beijing & Marele Zid Chinezesc.

Beijing este un oras al trecutului si al viitorului, in acelasi timp. Pe aleile din targul vechi vei gasi case din lemn si piete discrete, iar in centrul nou vei gasi zgarie-nori si magazine de firma.

Daca vrei sa vezi TOT in doar cateva zile, acest lucru este imposibil. Ai nevoie de cel putin doua saptamani de vacanta ca sa intelegi macar o parte din impresionanta lor cultura.

Iata cum sa-ti organizezi vacanta si ce sa faci in Beijing:

1. Viziteaza Hutong.

Cand vei ajunge in orasul vechi, vei pasi intr-o masina a timpului. Magazine mici, de familie, oameni imbracati in pijama jucand sah pe alei ascunse, boluri cu noodles la orice colt de strada, muzica veche.

2. Incearca Peking Duck.

Rata este dish-ul national si o experienta unica in Beijing. Daca vrei sa testesi un local autentic, mergi la Da Dong. Este posibil sa astepti pana se elibereaza o masa, insa vei fi tratat cu vin din partea casei. Da Dong are mai multe locante, toate exceptionale!

3. Simte-te ca un rege in Forbidden City.

Orasul Interzis a fost casa marilor dinastii Ming si Qing, rezidenta imparatului si centrul politic al Chinei timp de peste 500 de ani. Pentru aceasta experienta ai nevoie de o zi intreaga, palatul are peste 8000 de camere si gradini impresionante. Este deschis de la 8.30 la 5, din Aprilie pana in Octombrie. Ca sa eviti aglomeratia, cumpara-ti bilete online.

4. Mergi intr-o croaziera pe lacuri.

In mijlocul orasului, vei descoperi trei lacuri superbe, numite Shichahai. Cu mult timp in urma, erau locul de joaca al familiei regale. Acum sunt foarte populare printre localnici, turisti si expati. Poti sa te plimbi pe mal agale, sa inchiriezi o bicicleta sau – cea mai buna varianta – sa inchiriezi o barca. Ia-ti cateva beri Yanjing si niste gustari si petrece o dupa-amiaza de neuitat in aceasta zona. Pentru cina, mergi la 4corners, au live music.

5. Marele Zid Chinezesc.

Una dintre cele sapte minuni ale lumii va fi si cea mai importanta parte din vacanta ta. Pentru cea mai buna experienta, recomandam zona Mutianyu. Daca vrei mai multa aventura (hiking) mergi in zonele Jinshanling, Simatai sau Gubeikou. Poti sa faci si camping in zona Gubeikou. Avertizare: ocoleste Badaling, este o capcana turistica.

6. Observa viata localnicilor in parcuri.

Beijingul este un oras mare si poluat. Partea buna este ca au pastrat cateva parcuri superbe, unde localnicii fac picnicuri, se dau cu bicicleta sau joaca sah. Cel mai frumos este Chaoyang Park. Aici poti sa inchiriezi o barca sau chiar sa te distrezi in parcul special amenjat.

La nord de Forbidden City vei gasi Jingshan Park. Daca este o zi senina, privelistea de aici este ametitoare.

7. Descopera cele mai frumoase temple.

Cel mai mare si mai popular este Temple of Heaven. Apoi viziteaza Lama Temple, numit si Templul Pacii si Armoniei.

8. Mergi la shopping in Silk Market.

Chiar daca acest loc este doar pentru turisti, merita sa il vizitezi si sa te targuiesti cu localnicii. Poti gasi adevarate opere de arta – rochii si matasuri superbe. Sfatul nostru este sa ocolesti electronicele si produsele „de firma”, pentru ca nu vei gasi nimic original aici. Cauta produsele hand made.

9. Mergi intr-un Craft Brewery Tour.

Berile chinezesti nu sunt foarte bune, insa exista cateva berarii care merita testate. Cea mai buna: Great Leap. Locatia este in Hutong. Cere cea mai buna varianta a lor: Honey Ma Gold.

10. Mergi la un spectacol cu Chaoyang Acrobats.

Este o arta veche de secole, iar acrobatii chinezi sunt foarte talentati. Show-ul are loc la Chaoyang Theatre, sunt doua spectacole pe zi, de la 5-6 M si de la 7-8 PM. Cumpara bilete online.

11. Viziteaza Wangfujing Night Market.

Daca adori street-food-ul, trebuie sa mergi in aceasta piata. Aici se intampla TOT in materie de mancaruri delicioase. Lanternele rosii confera o atmosfera de basm, iar mirosurile iti fac foame imediat. Gusta orezul cu ananas, rata, supele, gogosile.

Dupa o masa pe cinste, mergi in zona Sanlitun, unde se afla cele mai stilate baruri si cluburi. Daca esti mai mult pe live music si baruri cool, mergi in zona Gulou.

Toate noptile epice in Beijing se termina in acelasi loc – KTV. Da, este un karaoke bar, asta este distractia lor favorita.

Orice ai alege sa faci in marele oras, merita macar o data in viata sa ajungi in Beijing si sa experimentezi cultura si traditiile locului.

No Comments :