Obiective turistice din Egipt care iti vor schimba viziunea asupra lumii – Cand e cel mai indicat sa calatoresti in Perla Africii?

Obiective turistice din Egipt care iti vor schimba viziunea asupra lumii- Cand e cel mai indicat sa calatoresti in Perla Africii

Incepand de la plimbari prin dunele de nisip, sporturi nautice, explorarea artei culinare si terminand cu tratamente corporale de lux, Egiptul este pentru turistii din toata lumea un veritabil taram al fagaduintei. Obiectivele turistice din Egipt dezvaluie adevarate miracole ale naturii pe care ochii tai merita sa le admire, cel putin o data in viata. 

Egiptul este tara cea mai sigura pentru turisti de pe tot cuprinsul Africii de Nord. Inainte de a porni la drum, documenteaza-te temeinic despre experientele pe care ti le rezerva aceasta tara, ce merita sa incerci, sa vizitezi, dar si perioadele optime din an, astfel incat experienta ta de calatorie sa fie incarcata de amintiri pretioase.  

Obiective turistice din Egipt: orase, temple, plaje, deserturi

Obiective turistice din Egipt-Piramide si oameni pe camile noaptea

Egiptul mai este cunoscut si sub numele de Perla Africii, titulatura castigata pe merit. Sau cel putin asta sustin turistii pasionati de cultura si traditii. Intr-adevar, obiectivele turistice din Egipt imbina cultura si traditiile care atrag mii de calatori curiosi, an de an. Dincolo de toate acestea, Egiptul este cunoscut drept taramul contrastelor, locul in care isi dau intalnire desertul si marea, dar si elementele culturale crestine, islamice si evreiesti. De altfel, Marea Rosie se numara printre cele mai populare obiective turistice din Egipt, in randul adeptilor de experiente acvatice memorabile.  

Puncte de interes din Egipt pe care le gasesti in zona Cairo

Sa explorezi Egiptul in toata plinatatea lui ar insemna sa-i dedici cel putin doua vieti. In schimb, daca ai in plan sa faci cunostinta cu istoria si civilizatia acestei tari, atunci concepe un plan inteligent cu principalele puncte de interes care definesc substanta Egiptului. 

De ce sa nu ratezi Cairo?

Egipt, puncte de interes-Orasul Cairo, noaptea

De pe lista obiectivelor turistice din Egipt nu putea evident sa lipseasca tocmai capitala tarii: Cairo. Odata ce ai pasit aici, alege de unde sa-ti incepi marea aventura. Iata ce-ti recomanda turistii incantati de Perla Africii: 

  • Una dintre cele sapte minuni ale lumii: piramidele Giza 

Egiptul este o minune in sine prin prisma peisajelor edenice si prin mixul culturilor si diferitelor religii sub acelasi cer. Dincolo de acest fapt, piramidele din Giza si Marele Sfinx se afla in topul locurilor musai de vizitat in cursul vacantei tale in Egipt. Doar 18 kilometri de Cairo te despart de singura dintre cele sapte minuni ale lumii care inca mai poate fi vizitata de turisti: piramidele de la Giza. 

Egipt, puncte de interes-Piramide Egipt si o camila

La o distanta mica de Giza, poti observa Piramida Rosie si Piramida Indoita – ambele construite la comanda faraonului Sneferu. Egiptul cuprinde aproximativ 120 de piramide, dar cele din Giza se bucura de cea mai mare vechime si o istorie impresionanta. Piramidele pot fi vizitate si in interior, dar ia in calcul ca vestimentatia sa fie adaptata temperaturilor foarte joase, specifice acelui mediu. 

  • Cea mai mare colectie de exponate egiptene din lume 

Muzeul Egiptean sau Muzeul Cairo gazduieste un numar impresionant de artefacte din Antichitate, care depaseste cu mult pragul de 100.000. De asemenea, aceasta atractie turistica din Egipt ofera publicului calator prilejul de a-si bucura inima printr-o colectie de sarcofage, obiecte din ceramica, bijuterii si alte exponate cu istorie de mii de ani. 

  • Cel mai efervescent punct al capitalei: Bazarul Khan el-Khalii 

Dupa atata istorie, meriti sa te rasfeti cu o sesiune de cumparaturi, unde altundeva, daca nu in marele Bazar Khan el-Khalii. Fie ca mergi sa te plimbi, fie ca doresti sa admiri frumusetea articolelor vestimentare, maiestria suvenirurilor sau miile de feluri de condimente traditionale, cert este ca bazarul descrie locul in care poti lua ‘’pulsul’’ stilului de viata egiptean. Aici lumea e mereu in miscare, turistii se amesteca si socializeaza cu localnicii, care imbie la degustarea si negocierea produselor.

Egipt, puncte de interes-Condimente, alimente bazar
Egipt, puncte de interes-Condimente, alimente bazar

Daca te afli in Cairo, atunci alege sa vizitezi cele mai importante moschei, care te vor cuceri instant prin arhitectura impozanta si trecutul plin de istorie. Printre cele mai importante moschei din Cairo se afla urmatoarele: Moscheea lui Mohammad Ali, Ibn Tulun, Moscheea Albastra, Moscheea Amr si Al-Hakim.

Orase de vizitat in Egipt-Moscheea din Alexandria, Egipt

Egipt, locuri de vizitat in concediul de iarna: plajele-magnet pentru iubitorii de plaja si sporturi nautice

Iti doresti o destinatie exotica unde sa te relaxezi sub razele blande ale soarelui fix in toiul iernii? Dupa cum s-a mentionat deja, numeroasele locuri de vizitat din Egipt daruiesc privitorului peisaje care impletesc marea si desertul. Daca nu esti adeptul sporturilor de iarna sau preferi o vacanta deosebita pentru perioada sarbatorilor, atunci exploreaza statiunile de la malul Marii Rosii. 

  • El Gouna, orasul de pe coasta Marii Rosii 

Daca esti in cautarea unei plaje cu servicii de calitate superioara, afla ca El Gouna le are pe toate. Anual, turistii vin aici pentru a se bucura de plaja impecabila, temperaturile prietenoase si serviciile hoteliere de calibru inalt. Iti plac activitatile nautice? Nu ezita sa incerci surfingul, navigatia sau kitesurfingul.

Egipt, locuri de vizita-Kitesurfing

Soma Bay adaposteste unul dintre cele mai importante terenuri de golf la nivel mondial. Totodata, aici turistii se pot relaxa la malul marii in timp ce in fata lor iese la iveala o panorama absolut impresionanta: muntii din desert. Soma Bay este punctul in care turismul in Egipt infloreste an de an. Dincolo de bogatia naturala si cromatica a peisajelor, orasul este adorat si pentru Les Thermes Marins des Cascades – celebrul SPA care le promite turistilor rasfat la nivel profesionist. 

Egipt, locuri de vizita-Plaja si umbrelute de soare
  • Hurghada, la plimbare cu submarinul 

Da, ai inteles bine. Hurghada iti ofera prilejul sa patrunzi in inima vetii acvatice cu ajutorul submarinului Sindbad care coboara la o adancime de 22 de metri. De la Sindbad, ajungi sa privesti desertul plimbandu-te alaturi de prietenoasele camile. Daca iubesti activitatile nautice, precum sufingul sau snorkelingul, atunci Hurghada este solutia perfecta care impaca toate asteptarile turistilor. 

Egipt, locuri de vizita-Femeie in apa
  • Sharm el Sheikh, paradisul mondial al scufundarilor 

Aceasta destinatie este reputata la nivel global pentru conditiile optime in care se pot face scufundarile. Drept dovada, Parcul National Ras Mohammed se numara printre cele mai interesante situri de scufundari de pe planeta. Cu ce te mai poate impresiona Sharm el Sheikh? Parasailing, croziera pe mare, plimbari si sesiuni de shopping in Soho Square – sunt doar cateva dintre exemple.

Egipt, locuri de vizita-Parasailing
Egipt, locuri de vizita-Turiste care fac scufundari

Ce sa vizitezi in Egipt – Temple si orase de vizitat in Egipt

Egiptul nu se limiteaza doar la capitala Cairo, plaje feerice sau piramide. De vizitat in Egipt mai sunt si orasele cu situri istorice si bineinteles, templele.   

  • Orasul Aswan 

Daca vrei sa iei o pauza de la temperaturile caniculare, culmea, tot Egiptul este destinatia perfecta. Mai exact, orasul Aswan.

Egipt, obiective turistice-Aswan Egipt

Acesta este refugiul pe care turistii il cauta  pentru vremea mai racoroasa, pentru atmosfera de liniste care domneste in acest oras, dar si pentru faptul ca aici oamenii au ocazia sa viziteze siturile istorice. Orasul Aswan este sansa ta sa descoperi farmecul plimbarilor cu feluca pe Nil. 

  • Valea Regilor 

Imbogateste-ti experienta culturala si viziteaza mormintele faraonilor Ramses si Tutankhamon din Valea Regilor. De fapt, aceasta destinatie cuprinde 63 de morminte, de aceea ar fi indicat sa apelezi la un ghid turistic. Acesta iti va explica obiceiurile mai putin cunoscute de inmormantare ale faraonilor. 

  • Orasul Alexandria 

O informatie pe care putini o cunosc este aceea ca, orasul Alexandria este locul de nastere al reginei Cleopatra. Totodata, orasul a fost unul dintre cele mai importante porturi ale Marii Mediterane cu doua secole in urma.

Orase de vizitat in Egipt-Moscheea din Alexandria, Egipt
Orase de vizitat in Egipt-Orasul Alexandria din Egipt

Stiai ca in oras a existat celebrul Far din Alexandria, considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii? 

  • Templele de la Abu Simbel 

Situl arheologic include doua temple realizate din piatra: Templul Mic si Templul Mare, cu o inaltime de 33 de metri. 

  • Templul Karnak 

Templul Karnak este una dintre destinatiile de referinta din Egipt careia merita sa-i dedici atentia. Templul este conceput sub forma unui labirint, cu coloane inalte de peste 20 de metri. 

  • Templul din Philae 

Daca vrei sa admiri templul dedicat zeitei Isis, afla ca il poti gasi la o mica distanta de Dam Aswan. Un aspect interesant de care merita sa tii cont este faptul ca, seara de seara se organizeaza acolo spectacole de lumini. 

Egipt, obiective turistice iesite din comun

Daca te afli in Egipt si esti curios ce obiective turistice mai putin obisnuite merita atentia ta, atunci ai grija sa nu ratezi manastirile si, bineinteles, deserturile. 

  • Manastirea din desert 

Mai exact, este vorba despre Manastirea Sfanta Ecaterina din Muntii Sinai. Istoria locului spune ca, aici Moise a primit cele zece porunci. Manastirea Sfanta Ecaterina si-a castigat importanta la nivel mondial, atat prin istoria sa, cat si prin faptul ca aici turistii au posibilitatea sa vada o colectie remarcabila de icoane si manuscrise. Alege o plimbare cu camila si urca Muntele Sinai sau exploreaza calea pasilor pocaintei. 

  • Desertul Alb 

Desertul Alb din Egipt este localizat in partea estica a desertului Sahara, la 500 km de Cairo, iar suprafata acestuia atinge aproximativ 300 km2. Desertul Alb a fost declarat Parc National al Egiptului.

Egipt, obiective turistice-Desertul Alb Egipt

La intrare, se afla incredibilul Munte de Cristal. Este indicat sa vizitezi Desertul Alb pe timpul sezonului de iarna, deoarece vara, temperaturile ating chiar si 60 de grade Celsius.

Egipt, obiective turistice-Desertul Alb Egipt
Egipt, obiective turistice-Desertul Alb Egipt

Turistii care aleg aceasta destinatie pot ajunge aici fie cu ajutorul unui safari clasic, fie pot face o plimbare pe camila. 

  • Desertul Negru 

Ce sa mai vizitezi in Egipt ca atractii si destinatii turistice iesite din tipare? Poti face un drum pana in Desertul Negru pentru o experienta aparte.

Egipt, obiective turistice-Desertul Negru Egipt

Zona nu este locuita si nu exista facilitati, dar un drum pana acolo te va ‘’premia’’ cu un peisaj fabulos, cu munti in forma de vulcani, roci mici si negre si stanci pe pamant de culoare portocalie.

Atractii turistice in Egipt – Ce trebuie sa stie orice turist incepator inainte de planificarea vacantei in Egipt?

Egipt, puncte de interes-Piramidele Giza, Marele Sfinx

Acum ca ai reusit sa descoperi cele mai importante puncte de interes de pe teritoriul Egiptului, informeaza-te si asupra celor mai prielnice perioade din an pentru calatorit. Daca te intrebai care sunt cele mai facile solutii prin care poti ajunge in Egipt, afla ca agentiile de turism ofera pachete charter pentru Egipt , cu plecare din diverse orase ale tarii. Egiptul este adorat de mii de turisti, gratie costurilor accesibile de cazare, transport si a taxelor pentru locurile de vizitat.  

In privinta conditiilor meteorologice, trebuie sa stii ca soarele straluceste pe toata durata anului in Egipt. Clima este una desertica, deci riscurile de precipitatii sunt, in general, mici. Egiptul este destinatia de plaja perfecta pentru cei care fug de frigul iernii. Astfel, aici poti sa faci plaja, sa inoti si sa iei la pas locurile de vizitat din Egipt, atat in concediul de Paste, cat si in perioada sarbatorilor de iarna. Totusi, in luna ianuarie sunt frecvent intalnite ploi torentiale sau furtuni de nisip. Cu toate acestea, temperaturile sunt suportabile si ideale pentru plimbari relaxante catre cele mai frumoase destinatii din Egipt.  

Daca nu esti adeptul zilelor toride sau suporti mai greu caldura, atunci evita lunile de vara, deoarece temperaturile ajung atunci pana la 50 de grade Celsius. Turistii care au mai vizitat Egiptul anterior stiu deja ca lunile de primavara si toamna sunt perfecte atat pentru a face plaja sau baie in mare, cat si pentru plimbari si alte activitati. Temperatura apei variaza intre 26-28 de grade Celsius in perioada iunie-octombrie. Primavara si iarna poti face baie linistit, deoarece temperatura apei marii nu scade mai mult de 21 de grade Celsius. 

Egipt, puncte de interes-Piramide Egipt noaptea

Asadar, acesta este topul cu atractii si destinatii pe care merita sa le vezi in Egipt. Bineinteles, Perla Africii de Nord nu se rezuma la un simplu top, dar totusi, daca nu ai vazut piramidele sau ai ratat plimbarea pe camile, atunci trebuie neaparat sa iti planifici urmatoarea calatorie. Stabileste clar activitatile si locurile de care vrei sa te bucuri. Nu incerca sa aglomerezi cat mai multe intr-o singura saptamana, deoarece e practic imposibil. 

Sursa foto: pixabay.com.

No Comments :