Plaja exotica cu ape turcoaz

Portugalia. O toamna magica!

Portugalia este una dintre cele mai frumoase tari din Europa. Are peisaje de vis, cum numai in filme ai vazut, oameni primitori si amabili, hoteluri elegante si cochete, orase superbe, incarcate de istorie si cultura, mancaruri delicioase si multe plaje unice in lume. Din ce in ce mai multi romani aleg ca destinatie de vacanta Portugalia si de aceea m-am gandit sa va enumar doar cateva motive pentru care sa mergi in vacanta in aceasta tara de poveste…

Portugalia. O toamna magica!

1. Lisabona este un oras minunat! Centrul vechi se poate vedea „la picior”, ratacindu-te pe stradutele elegante si usor inclinate, ca intr-o mirare. Vederile de pe cele 7 coline iti taie respiratia!

2. Urca in Elevator de Santa Justa, aflat in cartierul Baixa/Chiado, si vei avea parte, pentru doar 5 euro, de o priveliste asupra Lisabonei de neuitat. De aici poti fotografia cele mai frumoase piete lusitane, dar si castelul S. Jorge.

 

3. Mergi in cartierul Belem din Lisabona, viziteaza Manastirea Jeronimos, portul si turnul din Belem. La plecare, opreste-te si degusta minunatele tarte cu ou, pasteis de nata, de la ptiseria cu acelasi nume, aflata in statia de tramvai. Tot de aici poti cumpara si un vin de Porto de colectie.

 

4. Nu poti vizita Portugalia, fara sa te opresti in cartierul Alfama din Lisabona. Este colorat, boem si diferit de tot ce ai vazut pana acum. Din barurile micute, familiale, rasuna muzica fado, iar mancarea si berea sunt delicioase. Incepe traseul din spatele Catedralei din Lisabona.

 

5. Plimba-te cu celebrul tramvai 28 si astfel vei putea vedea tot centrul Lisabonei. Iti poti lua un card de turist si vei avea posibilitatea sa urci si sa cobori din tramvai oriunde vei dori.

 

6. In cartierul Bairro Alto iti recomand sa mergi prin barurile de noapte, dar sa vizitezi si superba biserica Sao Roque si sa ajungi pana in Gradina Sao Pedro de Alcantara, de unde poti admira tot orasul. Fa o plimbare la apus!

 

7. Din Lisabona poti merge cu un autobuz in Sintra, care este o cetate cu arhitectura romantica, datand din secolul al 19-lea. Poti continua drumul spre nord cu orasele Caldas da Rainha, Leiria, Coimbra si Porto.

 

8. Daca mergi spre sud, vei fi uimit de frumusetea peisajelor. Opreste-te o zi in Setubal, apoi continua drumul spre Portimao si Lagoa. Vilele superbe se pierd printre paduri de pini, portocali incarcati de fructe, campii verzi si maslini.

 

9. Costa Algarve are unele dintre cele mai spectaculoase plaje din lume. Nisipuri albe, stanci uriase in Atlantic, valuri inspumate, eleganta si frumusete. Iti recomand cu drag Praia Rocha din Portimao si Praia da Marinha din apropiere de Carvoeiro.

 

10. Viziteaza oraselul Faro, pitoresc si relaxant, asezat pe o laguna incredibila, care adaposteste o multime de plaje de vis. Ai ce face aici o vacanta intreaga!

 

Orice traseu ai alege prin Portugalia, nu vei fi dezamagit! Este o tara diferita de restul Europei, prin amabilitatea oamenilor, prin frumusetea peisajelor si, nu in ultimul rand, prin preturile prietenoase. Toamna este magica in Portugalia: preturi bune, vreme perfecta, mai putini turisti si o atmosfera minunata!

Foto: panoramio.com

No Comments :