Road trip de poveste in Muntenegru

Declarata natiune independenta abia in 2006, Muntenegru a devenit rapid unul dintre punctele fierbinti de pe harta turismului mondial. Si pe buna dreptate. Orasele istorice cu privelisti fabuloase, plaje superbe scaldate de apele turcoaz ale Marii Adriatice, un climat mediteranean perfect si oameni primitori – Muntenegru le are pe toate.

Mai mult, Muntenegru foloseste Euro, are servicii excelente in turism – insa la preturi mult mai mici decat tari renumite pentru plajele lor ca Spania sau Croatia.

De la impresionantul Venetian Old Town in Kotor, la muntii superbi cu parcuri nationale si pesteri ca Lipsa Cave, Muntenegru este plin de atractii pentru toate varstele si bugetele. Iar din Calafat pana in Kotor, la plaja, sunt doar 630 de km.

Iata ce poti face intr-un road trip in Muntenegru:

1. Kotor Old Town & Bay of Kotor

Pazit de Catedrala Saint Tryphon din secolul al 12-lea, Old Town Kotor este unul dintre cele mai frumoase orase medievale de pe coasta Marii Adriatice. Construit in stil venetian, Kotor vegheaza apele albastre ale golfului cu acelasi nume si este inconjurat de munti semeti.

2. Budva Riviera

Cea mai frumoasa destinatie de plaja pentru localnici si turisti este coasta centrala care include orasul Budva. Plajele sunt un mix de nisip fin si pietre si sunt scaldate de ape turcoaz. Cele mai frumoasa zona sunt Mogren Beach, insa mergi si in Old Town Budva pentru cumparaturi si bucate locale.

3. Lipa Cave

In apropiere de Budva, langa satul Cetinje, vei descoperi una dintre cele mai mari si mai frumoase pesteri din Europa. Este o atractie preferata atat de adulti, cat si de cei mici, drumul facandu-se cu un tren in miniatura, care strabate plantatii de rodii si smochini, pana la intrarea in pestera. Aici vei gasi 3.5 km de pasaje, holuri si rauri subterane.

4. Blue Grotto

In Peninsula Lustica vei avea sansa sa explorezi plaje minunate, sate fermecatoare si Blue Grotto – numita astfel datorita apelor albastre fluorescente. Singura cale de acces este cu barca – iar plecarile se fac din Herceg Novia, din aprilie pana in octombrie.

5. Ulcinj

Langa granita cu Albania, Ulcinj este un port antic, fosta capitala a piratilor de la Marea Adriatica. Astazi vei gasi aici o populatie musulmana, moschei superbe si cateva restaurante si cafenele cu specific oriental, dar si o promenada la mare numai buna pentru plimbari la apus. Viziteaza si Velika Plaza – cea mai frumoasa plaja a zonei – cu scoli de kite si surf.

6. Mount Lovcen

Daca ai chef de o tura pe munte, Lovcen este o mandrie nationala. Se afla intr-un parc imens, iar de pe platforma poti vedea pana la mare, in Bay of Kotor. Privelistile sunt incredibile.

7. Sveti Stefan

Pe Budva Riviera, Sveti Stefan este conectat de tarmul principal de o fasie ingusta de plaja si a fost locuit inca din secolul al 15-lea. Pe atunci era doar un sat de pescari. In anii ’50 s-a transformat intr-un resort de lux, cu oaspeti ca Marilyn Monroe si Sophia Loren. In zilele noastre, este un paradis pentru turisti. Plajele sunt deschise si libere, insa satul este doar pentru cei care stau la Aman Resort.

8. Durmitor National Park

Este o atractie foarte populara pentru turisti, parcul aflandu-se intre culmile dramatice ale Alpilor Dinarici si fiind casa a 18 lacuri glaciare si a Raului Tara. Tot aici vei gasi si Tara Canyon, al doilea ca marime din lume dupa Grand Canyon din USA, dar si 163 de specii de pasari, paduri salbatice si locuri speciale pentru picnic si explorare.

9. Ostrog Monastery

Construita in secolul al 17-lea, ca refugiu din calea Imperiului Otoman, Ostrog Monastery este acum o destinatie pentru pelerinii crestini. Manastirea este sapata intr-o stanca verticala si are doua biserici ridicate in pesteri.

10. Biogradska Gora National Park

In centrul tarii, intre raurile Lim si Tara, Biogradska Gora National Park are ape albastre si smarald, pasuni superbe si una dintre ultimele paduri virgine din Europa (arborii au peste 500 de ani). Atractia principala este Lake Biograd, un lac glaciar in mijlocul parcului, dar si orasul Kolasin cu restaurantele si cafenelele sale elegante.

Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru Muntenegru, ca tu sa te bucuri cu adevarat de o vacanta reusita.

No Comments :