Seoul, Coreea de Sud: vacanta ta de poveste!

Seoul este un oras de vis, una dintre acele capitale asiatice care se dezvolta si se extinde permanent, pastrandu-si totusi istoria si traditiile. Este un loc in care poti vizita palate superbe dimineata, poti sa urci pe munte spre dupa-amiaza si sa te distrezi intr-un bar cu lumini de neon seara, alaturi de localnici, expati si calatori.

Daca alegi o vacanta in Seoul vei fi surprins si incantat de magia acestui loc. Veltravel iti recomanda Discover Seoul Pass, care iti da acces la 35 de atractii turistice, dar si la transportul in comun.

Iata ce poti face in Seoul:

1. Mergi la N Seoul Tower.

Viziteaza N Seoul Tower din Myeongdong district la apus, pentru cele mai frumoase privelisti. Cel mai bun mod de acces este cu cable car si costa 8$. Daca ai Discover Seoul Pass, intrarea este inclusa.

2. Shooping si mancare buna in Myeongdong.

Strazile intortocheate, magazinele ciudate, barurile cu tematica – toate le vei gasi in acest district oficial al shoppingului. Daca nu esti fan al cumparaturilor, in zona asta vei putea face cele mai bune fotografii pentru Instagram.

3. Viziteaza Gyeongbukgung Palace.

Seoul are cinci palate superbe, insa Gyeongbukgung este cel mai interesant, cand vine vorba de istorie, cultura si arhitectura. A fost construit in 1395 si adaposteste National Palace Museum of Korea si the National Folk Museum. Palatul este inchis martea, iar in restul zilelor este deschis intre 9AM si 5PM. Mergi la 11 dimineata, ca sa prinzi si schimbarea garzii. Intrarea este in jur de 3$.

4. Jogyesa Temple.

Aflat in inima orasului, Jogyesa Temple iti ofera sansa sa patrunzi in universul budist coreean si sa participi la evenimente superbe – cum ar fi festivalul luminilor din luna mai.

5. Mergi in Bukchon Hanok Village.

Aici vei vedea case, cafenele si restaurante traditionale, asa cum existau acum sute de ani in urma. Arhitectura este reprezentativa pentru istoria Coreei de Sud, iar plimbarea ta va dura in jur de 2-3 ore.

6. Mananca in Gwangjang Market.

Este una dintre cele mai cunoscute piete de street food din Coreea si vei gasi aici o multime de specialitati sub un singur acoperis. Gusta kimbap, bindaetteok si soondae. Chiar daca nu stii exact ce inseamna, preparatele sunt super gustoase si sanatoase.

7. Distreaza-te in Hongdae.

Daca vrei sa experimentezi viata de noapte din Seoul, mergi in Hongdae. Este aproape de Universitate, iar barurile si restaurantele sunt pline de viata. Vei gasi muzica live, meniuri fancy si localnici veseli.

8. Karaoke & BBQ

Doua dintre marile placeri ale coreenilor sunt karaoke si BBQ. Ce trebuie sa stii: karaoke este complet diferit de varianta europeana si are loc in incaperi private, care costa in jur de 5-20$/ ora. Ca locatie, iti recomandam Luxury Su Noraebang. Dupa ce canti toate piesele tale favorite, alege un local specializat in BBQ, unde vei primi o plita si tot felul de ingrediente, pe care ti le prepari la masa. Incearca kimchi si usturoi la gratar.

9. Bea ca un localnic!

Alaturi de un BBQ gustos, merge o bautura buna. Ce trebuie sa incerci: Soju (este un vin din orez pe care il gasesti in orice bar sau restaurat) si makgeolli (este o bere laptoasa din orez foarte gustoasa).

10. Urca pe zidurile orasului.

Daca ai chef de o plimbare mai lunga, mergi spre zidurile orasului, sunt rute marcate. Au fost construite in 1396 si ofera o priveliste unica. Inwangsan Peak este locul in care te poti opri sa fotografiezi Seoul de la inaltime.

Orice ai alege sa faci in Seoul, Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pe toata perioada anului.

No Comments :