Singapore, exotism si eleganta!

Orasul-stat Singapore se afla in cel mai sudic punct al Asiei de SE continentale si este cel mai bogat si mai dezvoltat oras din zona. Singapore este celebru pentru gradina sa botanica, construita in anul 1859, pentru parcurile si cladirile superbe, pentru Chinatown si Night Safari. O vacanta in Singapore este o adevarata aventura, incarcata de emotii si neprevazut. Iata ce poti face intr-o calatorie in Singapore, exotica si eleganta!

 Singapore, exotism si eleganta!

1. Nu poti merge in Singapore si sa nu vizitezi superba Gradina Botanica, datand din 1859 si care se intinde pe 51 de hectare. Este foarte populara atat printre turisti, cat si printre localnici, care se plimba, alearga sau parctica tai chi.

 

2. Newton Circus

Este cea mai buna zona in care sa iei masa, aici gasind chiar si al 2 dimineata cel mai bun gratar, tocanite excelente si roti prata. Preturile sunt mari, insa mancarea este foarte buna.

 

3. East Coast Park

Este o plaja si un parc care se intind pe mai bine de 15 kilometri si reprezinta locul preferat al localnicilor de petrecere a weekend-ului. Seara, luminile din port sunt fascinante.

 

4. Zoo & Night Safari

Gradina Zoologica este ridicata in mijlocul junglei si totusi foarte aproape de atractiile turistice ale orasului. Incearca neaparat un Night Safari pentru o experienta de neuitat.

 

5. Chinatown

Este cea mai mare zona istorica din oras si se intinde de pe Upper Pickering Street pana pe Cantonment Road. Aici gasesti piete de suveniruri, baruri, restaurante si cluburi. Este o locatie excelenta pentru shopping.

 

6. Sentosa Island

Impreuna cu Labrador Park este o zona de plaja, golf si casino pe o insula istorica. Merita toata atentia ta!

 

7. Arab Quarter

Cultura malaysiana inca mai exosta in districtul istoric, insa lasa locul treptat magazinelor elegante si moderne. Sultan Mosque se afla aici, iar chemarea la rugaciune se aude perfect din orice colt al cartierului.

 

8. Little India

Pe Serangoon Road vei gasi magazine de sari-uri, restaurante in care se serveste cel ami gusots curry, temple Hindu si tarabe cu fructe exotice. Duminica noaptea localnicii ies in strada si se distreaza pe cinste.

 

9. MacRitchie Reservoir & Bukit Timah Nature Reserve

Jungla, maimute, alei greu de strabatut, o trecere suspendata si o experienta tropicala autentica.

 

10. Viziteaza Raffles Hotel, deschis in 1887 si decalarat Monument National un secol mai tarziu!

Foto: panoramio.com

No Comments :