Super city break in Bari, Italia

Bari se afla pe coasta de sud-est a Italiei, la Marea Adritica, privind spre Dubrovnik, Croatia. Este un port vechi si important, al doilea ca marime dupa Napoli. Orasul ascunde o multime de comori ca: arhitectura impresionanta, biserici superbe, restaurante de familie cu bucate gustoase, castele, muzee, strazi intregi cu magazine si o plaja urbana eleganta.

De cele mai multe ori, biletele de avion catre Bari sunt mai ieftine decat spre alte destinatii din Italia, orasul nefiind foarte turistic. Tocmai de aceea, un weekend aici te va incanta si relaxa.

Iata ce poti face intr-un city break in Bari:

1. Orasul vechi

Bari are strazi albe si inguste, o multime de scari secrete, este intesat de motoare Vespa vintage si miroase a lenjerie proaspat spalata. Catedralele lui dateaza din secolul al 11-lea si sunt impresionante. Pe strazile din Bari vei vedea femei ruland paste, familii la cina si vecini vorbind despre fotbal si politica. Te poti opri pentru o focaccia delicioasa la Panificio Santa Rita sau sa iei un pranz rapid in Piazza del Ferrarese.

2. Fructele de mare.

In timpul pranzului, pescarii se intorc de pe mare si aduc bunatati proaspete. Isi pun mesele pe tarm (Lungomare) si incing gratarele. Vei avea parte de cele mai bune scoici, de calamari, creveti, caracatita si peste divin. Portiile costa in jur de 5 euro, iar din apropiere poti cumpara bere italiana rece.

3. Shopping.

Mergi pe Corso Vittorio Emanuelle, dar in loc sa te opresti la marile branduri, cauta micile magazine de familie, boutique-uri unde vei gasi pantofi din piele, rochii din matase si bijuterii handmade. Aici vei gasi si magazinul designerilor Apulian si iti poti cumpara un Pumo – un element decorativ din ceramica, simbolizand feritilitate si abundenta.

4. Plimbare pe promenada.

Imediat cum ajungi in Bari, primul loc in care vei merge va fi cu siguranta Lungomare, o promenada lunga, veche, cu parfum de mare divin. Aici poti admira barcile pescarilor, dar te poti opri si la o bere rece sau sa admiri un apus magic.

5. Gastronomia.

Gustarea lor traditionala este friselle – bucati de paine crocante, coapte cu ulei de masline si condimente. Daca le completezi cu legume sau fructe proaspete, ai un mic dejun perfect.

Incearca si orecchiette – paste sub forma de scoici servite cu tot felul de legume si branzeturi. Sunt delicioase!

Inainte de cina, italienii mananca panini, sandvisuri cu peste, carne, mozarella si legume. Puglia este celebra pentru painea sa si iti recomandam sa mergi la Mastro Ciccio, locul perfect pentru astfel de rasfaturi culinare.

La cina iti recomandam un peste gatit in unt cu multa lamaie, alaturi de un vin bun.

6. O privesliste unica.

La apus mergi sa te dai in Bari Ferris Wheel. Asezata strategic intre orasul vechi si mare, roata iti va oferi privelisti memorabile. Nu este foarte aglomerata, insa va trebui sa-ti alegi momentul perfect din zi, fara nori sau ploaie.

7. Mergi la plaja.

In Bari vei gasi localnici la plaja chiar si iarna. Vremea este buna mai tot timpul, iar oamenii isi iau o gustare si stau pe nisip, admirand marea. Langa plaja Spiaggia Pane e Pomodoro, vei gasi si o cafenea cu cele mai bune focaccia, espresso & aperol-spritz. Dolce far niente!

8. Pizza!

Daca esti in Italia, chiar si intr-o zona care pune accent pe fructe de mare, trebuie sa incerci pizza. Mergi la Pazzeria Dregher, unde seara, pe langa o pizza absolut fantastica, proprietarul isi incanta oaspetii cu arii din opere celebre. Si este foarte talentat!

9. Biserici si castele.

Esti pasionat de istorie? Viziteaza Basilica San Nicola, aflata in centrul orasului, biserica San Sabino, si Bari Castel. Vei afla o multime de informatii despre istoria acestui oras.

10. Alte optiuni.

Daca esti pasionat de teatru, mergi neaparat la Teatro Petruzzelli, un edificiu seducator. Stagiunea se deschide in septembrie.

Daca esti pasionat de drumetii, la o ora de Bari se afla fantasticul oras Altamura, o bijuterie pentru orice calator experimentat. Iar la mai putin de jumatate de ora vei gasi Polignano a Mare, o zona superba.

Un super city break in Bari poate fi relaxant, cu mancare buna, plimbari si teatru, sau energizant cu drumetii, shopping si castele. Orice ai alege, urmareste cele mai bune promotii de pe Veltravel.

No Comments :