Super city break in Florenta

Toamna este anotimpul perfect pentru calatorii urbane. Iar Italia este intotdeauna o idee buna 🙂 Veltravel te invita sa (re)descoperi Florenta si magia acestui oras cultural, boem, stralucitor.

Chiar daca ai mai fost in Capitala Toscanei si te-ai bucurat de toate atractiile turistice ca San Lorenzo, Duomo, Ponte Vecchio si Uffizi, exista mereu locuri noi de explorat si mancaruri delicioase de testat.

Iata cateva motive pentru a te intoarce in Florenta:

1. Privelistea din San Miniato.

Cei mai multi turisti se ingramadesc la apus in faimoasa Piazzale Michelangelo. Insa daca mai mergi putin, vei descoperi San Miniato, o biserica din secolul al 12-lea, de unde privelistile sunt spectaculoase. Este o zona foarte linistita, vei auzi doar sunetele clopotelor si vei putea face fotografii incredibile cu orasul.

2. Artizanii din Florenta.

Desi strazile abunda de artisti mai mult sau mai putin originali, preturile sunt – in general – „turistice”. Daca iti doresti altceva, cauta bijuteria secreta a lui Giuliano Ricchi. Nu exista niciun afis sau semn la intrare, insa cauta acest loc magic. In interior vei descoperi o abundenta de bijuterii hand made la preturi excelente. Giuliano iti va spune povestea acestui loc si iti va face un tur. (Piazza Santo Spirito 12, apasa interfonul pe care scrie Ricchi).

3. Brutariile.

Exista o multime de patiserii si brutarii in Florenta, la fel ca in toata Italia. Insa daca iesi mai spre miezul noptii din hotel, vei descoperi locuri deschise, unde merg doar localnicii. Le vei gasi dupa mirosul de gogosi cu ricotta, cornuri delicioase cu ciocolata, paine proaspata si crocanta. Sunt peste tot pe strazile ascunse ale Florentei.

4. Vasari Corridor.

Vasari Corridor este un pasaj ascuns in Florenta, care uneste Palazzo Vecchio cu Palazzo Pitti. A fost construit de familia Medici pentru a avea acces la Uffizi departe de ochii publicului. Acum se poate ajunge aici doar cu o rezervare in prealabil, deoarece este inchis pentru masele de turisti.

5. Apennine Colossus.

La jumatate de ora de Florenta (cu autobuzul), vei descoperi Colosso dell’Appennino. Este o statuie gigant din secolul al 16-lea – o adevarata opera de arta secreta. Aceasta este inconjurata de un parc spectaculos, cu lac, flori si vegetatie superba.

6. Street Art.

Ia-ti aparatul foto sau telefonul si urmareste operele de arta ad-hoc din oras. Artistii italieni s-au intrecut in a decora Florenta cu desene, graffiti si picturi care de care mai spectaculoase. Chiar si semnele de circulatie au primit o noua infatisare.

7. Rooftop Bars.

Cocktailuri, prieteni, muzica si privelisti de vis. Toate astea le vei descoperi in barurile de pe acoperisurile orasului. Sunt greu de detectat de jos, deci iti trebuie o schita clara a acestor locuri. Multe se afla pe hoteluri sau pe shopping centers (La Rinascente). Noi iti recomandam: The Westin Excelsior, Grand Hotel Cavour, Grand Hotel Minerva, Hotel La Scaletta, La Rinascente.

8. Muzee mai putin cunoscute.

Florenta este celebra pentru Uffizi Gallery si Accademia. Insa mai sunt si alte locuri spectaculoase si care nu implica rand la bilete. Acestea sunt Bargello si Museo di San Marco. Fa-le o vizita, te vor incanta!

9. Micile restaurante.

Sunt atat de multe restaurante in Florenta, incat poate fi coplesitor sa alegi un loc anume. Noi iti recomandam taverne mai putin turistice, in care vei gasi preponderent localnici. Incearca: Oil Shoppe pentru panini delicioase, Gusta Pizza, Ditta Artigianale pentru o cafea divina, Soul Kitchen pentru branza prajita, Aqua al 2 pentru friptura, Il Chicco di Caffe pentru un meniu traditional, Gelateria Dei Neri pentru cel mai bun gelato din Florenta.

10. Strazile laturalnice.

De cele mai multe ori, cand te plimbi prin Florenta, ai impresia ca milioane de oameni fac acelasi lucru, plus betele lor de selfie 🙂 Insa daca o iei pe aleile laturalnice, vei descoperi un alt oras. Cel mai bun loc? Oltrarno.

Ce spui, te-am convins sa redescoperi Florenta prin ochii nostri? Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte – avion + cazare.

No Comments :