TOP 10: cum sa te super distrezi la Berlin!

Berlinul este un oras verde, inconjurat de paduri, parcuri, gradini, rauri si lacuri, dar si un oras in care petrecerile se tin lant. A devenit celebru pentru festivalurile de muzica, pentru arhitectura diversa, viata de noapte, arta si nivelul ridicat de trai.

Iata 10 moduri in care poti sa te distrezi intr-un city break la Berlin:

1. Incearca specialitatile orasului: doner kebab, currywurst si mancarea vietnameza. In Berlin exista comunitati de expati extrem de pasionate de mancare buna, distractii si ospitalitate. Mancarurile sunt delicioase (si foarte ieftine), si toata lumea merge sa manance aceste bunatati, chiar daca unii nu vor sa recunoasca.

2. Nu uita sa incerci berea locala – au zeci de sortimente! Si este stiut faptul ca germanii au una dintre cele mai gustoase beri din lume. Incearca berea nefiltrata si berea neagra, intr-un pub aglomerat, frecventat de localnici! Iti faci noi prieteni si petreci o seara pe cinste.

3. Plimba-te pe malul raului Spree si admira privelistea. Pregateste-ti camera foto si surprinde cat mai multe imagini interesante. Fanii de pe Instagram iti vor multumi.

4. Inchiriaza o bicicleta si plimba-te prin tot orasul. Vei vedea astfel cat mai multe locuri, in scurt timp. Poti sa fotografiezi cladirile acoperite de graffiti din mers, sunt o adevarata atractie.

5. Viziteaza neaparat Brandenburg Gate, TV tower si Berliner Dom. Chiar daca sunt in zone aglomerate si toti turistii merg acolo, merita vizitate. Testeaza-ti creativitatea – fa cateva fotografii din unghiuri inedite.

6. Mergi la shopping: Friedrichstrasse, Ku’damm si buticurile indie din Kreuzberg, F’hain & P’berg. Si nu uita: fa pauze dese pentru bere si mancare buna.

7. Fa un album foto cu podurile Berlinului. Sunt foarte interesante! Apoi il poti printa pentru cativa euro.

8. Mergi intr-un tur pe acoperisul Reichstag (cladirea Parlamentului). Un oras este intotdeauna surprinzator vazut de sus. Daca esti cu persoana iubita, poti pune in scena si o declaratie de iubire la inaltime.

9. Mergi neaparat intr-un club de noapte neturistic si danseaza pana la epuizare. Apoi prinde rasaritul si bucura-te de frumusetea orasului! Cu cat clubul este mai ciudat, cu atat distractia este garantata. Costumeaza-te si ia-ti o alta identitate (aparenta, evident:).

10. Cumpara cat mai multe suveniruri de la o flohmarkt (targ de vechituri)! Aici poti gasi adevarate comori atat pentru tine, cat si pentru prietenii de acasa.

Berlinul este magic si te asteapta cu bratele deschise sa gusti din toate bunatatile sale. Hai cu #Veltravel intr-o super aventura la Berlin!

No Comments :