Top 10: descopera Machu Picchu

Fara indoiala, cand spui Peru spui Machu Picchu, si putini turisti se aventureaza in aceasta tara din America de Sud, fara sa viziteze ruinele mistice din Orasul Pierdut al Incasilor. Toti am vazut poze superbe ale acelor munti acoperiti de nori, cu lame si localnici imbracati in port colorat. Magia acestor locuri este de netagaduit.

Daca visezi la Machu Picchu, cea mai buna perioada pentru o calatorie este intre mai si octombrie. Iti recomandam minim o saptamana de vacanta pentru a descoperi frumusetile zonei.

Iata ce poti face in Machu Picchu:

1. Urca pe Macchu Picchu.

Majoritatea turistilor se cazeaza fie in Cusco, fie in Aguas Calientes. Noi iti recomandam Aguas Calientes, pentru a te trezi dimineata devreme si a urca pe jos. Bineinteles, ai un autobuz la dispozitie, insa este destul de aglomerat si ai nevoie de bilete rezervate din timp (mai ales pentru Huayana Picchu). Daca iti doresti hiking, calatoria va dura in jur de doua ore, iar traseul este fabulos.

2. Prinde rasaritul pe Machu Picchu.

Daca iei autobuzul la prima ora sau faci un tur ghidat, ai sansa sa prinzi cel mai frumos rasarit din viata ta. Privelistile iti taie rasuflarea, iar turistii sunt foarte putini la aceasta ora. Fotografiile pe care le poti face sunt geniale!

3. Viziteaza Templul Soarelui.

Torreon este una dintre cele mai importante constructii din Machu Picchu si este un simbol al culturii Inca. Se spune ca acest templu al soarelui a fost folosit pentru observatii astronomice inca din cele mai indepartate timpuri.

4. Descopera Intihuatana.

Intihuatana este o piatra de importanta religioasa, folosita in scop astronomic de Incasi. Ei sustineau ca aceasta piatra poate tine soarele „captiv”. Locul este extrem de incarcat de o energie buna, magica.

5. Viziteaza Templul Principal.

Templul Principal este cea mai importanta atractie din Machu Picchu si cea mai mare constructie din zona. Se afla mai jos de Sacred Plaza si este un exemplu perfect pentru grandoarea zonei si tehnica impecabila a Incasilor.

6. Urca la Poarta Soarelui.

Fie ca urmezi Inca Trail sau urci o ora din Aguas Calientes, cea mai frumoasa priveliste este din Intipunku, The Sun Gate. Este prima data cand te intalnesti cu magia orasului pierdut, iar cele mai bune fotografii de aici le vei face.

7. Urca pe Huayna Picchu.

Stanca uriasa pe care o vezi in toate pozele de la Machu Picchu este, de fapt, Huayna Picchu, si este posibil sa urci pe ea pentru o priveliste spectaculoasa. Tine cont ca doar 400 de oameni pe zi pot urca pe stanca, deci iti trebuie o rezervare din timp.

8. Viziteaza Templul Lunii si Marea Pestera.

Daca ai rezervat un bilet pentru Huayna Picchu, ai sansa sa faci o plimbare mai lunga, in spatele stancii, si sa descoperi Temple of the Moon si Great Cavern. Nu sunt printre cele mai spectaculoase atractii ale zonei, insa aici vei gasi liniste si spatiu de meditatie.

9. Urca pe Cerro Machu Picchu si viziteaza terasele suspendate.

Chiar daca nu prinzi bilet pentru Huayana, urca pe Cerro Machu Picchu si vei avea parte de adevarate surprize. Privelisti fabuloase, locuri pustii, fara turisti, si terase superbe sapate in munte de civilizatia Inca.

10. Gaseste Inca Drawbridge.

De la Caretaker’s Hut, urmeaza aleea care duce la Inca Drawbridge. O scara ingusta si vertiginoasa te duce catre un gol care trebuie trecut peste niste busteni. Cand acesti busteni sunt indepartati, este imposibil sa traversezi – si se crede ca acesta este modul in care orasul a fost protejat de vizitatori nedoriti. In zilele noastre, nu este posibila traversarea, insa zona este magica.

Machu Picchu este unul dintre acele locuri care merita vazut macar o data in viata. Si, indiferent ce spune lumea, este o anumita energie aici, o atractie incredibila care ii confera mister si fascinatie.

Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru vacanta ta si te invita sa descoperim impreuna Machu Picchu.

No Comments :