Top 10: super city break in Bruxelles

Bruxelles este Capitala Belgiei si un oras extrem de elegant si civilizat. Populatia este de 2 milioane de locuitori, iar acestia vorbesc atat olandeza, cat si franceza si engleza. Noi iti recomandam sa mergi intr-o scurta vacanta in Bruxelles, daca iti plac orasele istorice, cu privelisti superbe si incarcate de monumente si cladiri cu o arhitectura unica in lume.

Inca de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, Bruxelles-ul s-a dezvoltat ca un adevarat centru politic al Europei, devenind Capitala UE si sediul european al NATO. Aici se afla si numeroase organizatii internationale, firme si muzee. Arhitectura belgiana include atat cladiri in stil olandez, cat si francez, iar Manneken Pis este simbolul orasului.

Clima in Bruxelles este oceanica si temperata. Iernile sunt reci, cu temperaturi cuprinse intre 0 si 6 grade. Primavara si toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a vizita acest oras superb.

Iata ce sa faci intr-un city break in Bruxelles:

1. descopera centrul vechi al orasului si Grand Palace, cafenelele elegante din zona, cladirile gotice, galeriile (St. Hubert) superbe, teatrele si magazinele de lux.

2. petrece o dupa-amiaza la o bere, la Café Toone, unde au loc spectacole de marionete.

3. ia cina la restaurantl Chez Adrienne din Atomium.

4. fa un tur al atractiei turistice Mini Europa, unde cele mai importante orase si monumente ale continentului sunt in miniatura.

5. mergi neaparat la Wittamer, o ciocolaterie detinuta de o familie inca din 1910 si gusta cat mai multe sortimente de ciocolata delicioasa.

6. opreste-te la L’Estaminet du Kelderke, langa Grand Place, si cere o portie uriasa de cartofi prajiti cu maioneza belgiana.

7. fa un tur al orasului pentru a vedea parcurile, arhitectura superba si alte atractii.

8. Tine cont ca orasul Bruxelles (si Belgia in general) este renumit pentru berea sa fabuloasa! Pastreaza o zi pentru a cutreiera barurile din oras si a incerca multe sortimente de bere belgiana.

9. Belgia nu este o tara tocmai ieftina, insa daca vei incerca felurile de mancare traditionale, in restaurante sau taverne mai retrase, atunci iti vei permite sa gusti din toate bunatatile. Lumea mananca in general cartofi prajiti, carnaciori, scoici, ciocolata, mancare italiana si franceza si bea multa bere. Cele mai importante zone unde poti manca in Bruxelles sunt Place du Chatelain, Rue Saint Boniface si Place Stephanie.

10. viata de noapte este festiva, trendy, excentrica. Aici gasesti orice fel de distractie iti doresti – de la baruri electro si pana la taverne cu ritmuri latine, de la cluburi gay friendly si pana la cluburi de striptease, in Bruxelles nu te vei plictisi.

Hai cu #Veltravel sa redescoperi Bruxelles-ul intr-un super city break.

No Comments :